Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Σάββατο 02/02/2002)

Σύσσωμη καταδίκη στην προσπάθεια σπίλωσης του ΠτΔ
Ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την Πέμπτη μετά βδελυγμίας την απόπειρα σπίλωσης του ονόματος του Κωστή Στεφανόπουλου και του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως αυτή προκύπτει από «δημοσιογραφική εμπλοκή» του στην υπόθεση «φρουτάκια». Ο κ. Στεφανόπουλος σε γραπτή του δήλωση το βράδυ της Πέμπτης τόνισε ότι «μου είναι εξαιρετικά δυσάρεστο ότι το όνομά μου ανεμείχθη στο θέμα των ηλεκτρονικών παιχνιδιών». Ο Πρόεδρος υπογράμμισε ακόμη ότι «δεν διανοήθηκα ποτέ ότι θα μπορούσε να μου αποδοθεί οποιαδήποτε σχέση με δραστηριότητες αντίθετες στο νόμο και την ηθική».
Καταλήγοντας εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον πολιτικό κόσμο και προς όλους όσοι «μου εξεδήλωσαν την εμπιστοσύνη τους και την εκτίμησή τους».

Ανησυχητικές οι διαπιστώσεις δημοσκόπησης για τη διαφθορά
Το 91,8% των ερωτηθέντων στην πανελλαδική δημοσκόπηση για τη διαφθορά, που πραγματοποίησε η V-PRC, απάντησαν ότι το φαινόμενο της διαφθοράς σε διάφορους κρατικούς φορείς αυξάνεται. Η πλειοψηφία του δείγματος παρατηρεί φαινόμενα διαφθοράς στην πολεοδομία, την αστυνομία, την εφορεία, τα νοσοκομεία, ενώ το 73,2% φαίνεται να μην εμπιστεύεται τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Το 25,6 % των ερωτηθέντων θεωρεί ότι για το φαινόμενο φταίνε οι ίδιοι οι πολίτες, ενώ το 38,5 % χαρακτηρίζει συνυπεύθυνες για τη διαφθορά και την κακή λειτουργία της δημόσιας διοίκησης τις ίδιες της κυβερνήσεις. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δημοσιεύονται στην εφημερίδα "Ημερησία".

Κινητοποιήσεις των αγροτών
Σε αποκλεισμούς δρόμων αναμένεται να προχωρήσουν και σήμερα οι αγρότες, οι οποίοι παραμένουν σε κομβικά σημεία των εθνικών αρτηριών. Εξάλλου, η τελική τιμή του βαμβακιού αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα. Η ποσότητα βαμβακιού που έχει συγκεντρωθεί στα εκκοκιστήρια είναι 50.000 τόνοι χαμηλότερη από το πλαφόν που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ πρόκειται να εξεταστούν οι ενστάσεις που έχουν υποβληθεί σχετικά με τις συγκεκριμένες ποσότητες.

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξης μιλά για την τρομοκρατία και το ΠΑΣΟΚ
Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης χαρακτηρίζει ως "μύθους" τις θεωρίες που θέλουν την 17 Νοέμβρη να είναι το "μακρύ χέρι" ξένων μυστικών υπηρεσιών. Εξάλλου, στην ίδια συνέντευξή του σε εφημερίδα, μιλά και για την ανάγκη μετεξέλιξης του ΠΑΣΟΚ σε φορέα μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.

Δεν θα υπάρξει επιστροφή στο παλιό καθεστώς των ΤΕΙ, δηλώνει ο υπουργός Παιδείας
Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, Πέτρο Ευθυμίου, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιστρέψουν τα ΤΕΙ στο προηγούμενο καθεστώς τους. Κι αυτό, όπως λέει, γιατί είναι εναντίον του συμφέροντος των φοιτητών και των Ανωτάτων Ιδρυμάτων. Ο υπουργός σηλώνει σίγουρος ότι τα πανεπιστήμια θα ενισχύσουν τη σταθερή αναβάθμιση των ΤΕΙ και ότι δεν θα υπάρξουν κινητοποιήσεις.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.