Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Δευτέρα 28/01/2002)

Αγροτικές κινητοποιήσεις στη Βόρεια Ελλάδα
Αγρότες που βρίσκονται στον κόμβο Σωζόπολης της Χαλκιδικής από τα μέσα της περασμένης βδομάδας, απέκλεισαν το δρόμο για περίπου μισή ώρα σήμερα το πρωί, καίγοντας παράλληλα και δύο τόνους βαμβάκι. Στη συνέχεια οι βαμβακοπαραγωγοί απελευθέρωσαν το ρεύμα που οδηγεί προς Θεσσαλονίκη, διατηρώντας όμως κλειστό το ρεύμα προς Νέα Μουδανιά. Στο Νομό Θεσσαλονίκης οι αγρότες έχουν παρατάξει τα αγροτικά τους μηχανήματα στη γέφυρα της Χαλάστρας και των Μαλγάρων, στο Δερβένι και τις πλατείες των χωριών. Τρακτέρ υπάρχουν και στον κόμβο Αιγινίου του Νομού Πιερίας, και στη γέφυρα Πολυκάστρου του Νομού Κιλκίς και στην περιοχή των Τεμπών, όπου έχουν αναπτυχθεί και διμοιρίες των ΜΑΤ.

Συνεδρίαση διυπουργικής επιτροπής για την πορεία των Ολυμπιακών έργων
Τα διάφορα προβλήματα που παρατηρούνται στην προετοιμασία ενόψει της Ολυμπιάδας του 2004 - και οι λύσεις που πρέπει να δοθούν -, συζητήθηκαν σήμερα στη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Όπως δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έγινε επισκόπηση των όσων έγιναν κατά την επίσκεψη του κλιμακίου ελεγκτών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα της αναβάθμισης του λιμένος Πειραιά, στη διεθνή ζώνη του Ολυμπιακού Χωριού και στα προβλήματα στις μεταφορές.

"Λουκέτο" στα ΤΕΙ από σήμερα
Κλειστά παραμένουν από σήμερα πολλά Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ) της χώρας εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων του διδακτικού τους προσωπικού. Συγκεκριμένα έχουν διακόψει την λειτουργία τους τα ΤΕΙ Αθήνας, Λάρισας, Ηρακλείου και Μεσολογγίου, ενώ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Πειραιά. Κύρια αιτήματα του διδακτικού προσωπικού είναι η χρηματοδότηση των διαδικασιών για έρευνα και μεταπτυχιακά και μισθολογικές αυξήσεις.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.