Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Παρασκευή 18/01/2002)

Αγωνία για την τύχη της συμφωνίας συγχώνευσης Εθνικής-Alpha Bank
Συνάντηση πραγματοποίησαν ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας Θεόδωρος Καρατζάς με τον πρόεδρο της Alpha Bank Γιάννη Κωστόπουλου σε μια προσπάθεια να βρούν λύση στα προβλήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με την συγχώνευση των δύο Τραπεζών, που έχει συμφωνηθεί. Στο μεταξύ, αποστάσεις επιχειρεί να πάρει από το θέμα η κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης δήλωσε ότι "η ελεύθερη αγορά δεν γνωρίζει αδιέξοδα". Οι δύο Τράπεζες, με κοινή ανακοίνωση που είχαν εκδώσει την Τρίτη, επαναβεβαίωναν την προσήλωση των δύο διοικήσεών τους στη συγχώνευση, ενώ, παράλληλα, ανέφεραν ότι με την κατανόηση και την καλή πίστη θα επιλυθούν τα προβλήματα. Ομως, σύμφωνα με πληροφορίες, τα προβλήματα που έχουν ανακύψει τις τελευταίες ημέρες στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την κατανομή αρμοδιοτήτων στη νέα Τράπεζα που θα δημιουργηθεί, δεν έχουν ξεπεραστεί και καταβάλλονται ακόμα προσπάθειες να βρεθεί λύση για να αποφευχθεί το "διαζύγιο". Η ανακοίνωση της συγχώνευσης μεταξύ των δύο Τραπεζών είχε ανακοινωθεί πέρσι και είχε τότε εκτιμηθεί ότι ανοίγει μεγάλες προοπτικές για την Ελληνική οικονομία.

Αναφορές Σημίτη στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης, μιλώντας στη Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ. ΣΟ. Κ., είπε ότι οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, που θα γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβριο, αποτελούν μία καθοριστική πολιτική αναμέτρηση για την περιφερειακή ανάπτυξη και την προώθηση της πραγματικής και κοινωνικής σύγκλισης. "Θα επιλέξουμε ως υποψηφίους εκείνους που μπορούν να κινητοποιήσουν την τοπική κοινωνία σε μία κοινωνική παρέμβαση ενάντια στη στασιμότητα και τον παλαιοκομματισμό", είπε ο κ. Σημίτης, που εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας.

Επιβεβαίωση ότι και η Ελλάδα ήταν στόχος της Αλ-Κάιντα
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει τηλεγράφημα από το Λίβανο, όπου κρατούνται μέλη της οργάνωσης Αλ-Κάιντα του Σαουδάραβα καταζητούμενου Οσάμα μπιν Λάντεν, που αναφέρει ότι οι συλληφθέντες αυτοί αποκάλυψαν ότι μεταξύ των στόχων της οργάνωσης ήταν και η Ελλάδα. Το θέμα φέρνει στη δημοσιότητα, στο σημερινό της φύλλο, η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", που αναφέρει ότι Αμερικανικές και Ισραηλινές υπηρεσίες ενημέρωσαν την κυβέρνηση της Ελλάδας ότι οι κρατούμενοι ομολόγησαν τα σχέδια της οργάνωσής τους για την Ελλάδα.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.