Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Πέμπτη 17/01/2002)

Στην κόψη του ξυραφιού η συμφωνία Εθνικής-Alpha Bank
Μπορεί να διεσώθη - προς το παρόν τουλάχιστον - η συμφωνία μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank, όμως αγεφύρωτες, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνονται οι διαφορές μεταξύ τους παρά τις αμοιβαίες υποχωρήσεις. Πάντως, οι πιέσεις προς τη μία και προς την άλλη πλευρά για να αντιστρέψουν την πορεία προς το διαζύγιο συνεχίζονται. Με κοινή ανακοίνωση, που είχαν εκδώσει την Τρίτη, οι δύο τράπεζες επαναβεβαίωναν την προσήλωση των δύο διοικήσεών τους στη συγχώνευση, ενώ, παράλληλα, ανέφεραν ότι με την κατανόηση και την καλή πίστη θα επιλυθούν τα προβλήματα. Τα προβλήματα έχουν ανακύψει τις τελευταίες ημέρες στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την κατανομή αρμοδιοτήτων στη νέα Τράπεζα που θα δημιουργηθεί. Η ανακοίνωση της συγχώνευσης μεταξύ των δύο τραπεζών είχε ανακοινωθεί πέρσι και είχε τότε εκτιμηθεί ότι ανοίγει μεγάλες προοπτικές για την Ελληνική οικονομία.

Συζήτηση σε υψηλούς τόνους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Βουλή
Σε ιδιαιτερά υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε χθες, με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας, στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την πορεία της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004. Ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης είπε ότι η συζήτηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες αφορά το μέλλον της χώρας, ενώ έθεσε ως στόχο της κυβέρνησης όχι μόνο τις νίκες των αθλητών της Ελλάδας, αλλά την κατάκτηση μίας ισχυρότερης κοινωνίας και μίας ισχυρότερης θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι "η χρονιά που διανύουμε θα είναι κρίσιμη για την έκβαση των εθνικών μας θεμάτων και, συνεπώς, και της πορείας των Ολυμπιακών Αγώνων". Εντονα επικριτική κατά του κ. Σημίτη ήταν και η Γραμματέας του Κ. Κ. Ε. Αλέκα Παπαρήγα.

Αναζητάται στέγη για εκατοντάδες αρχαιολογικούς θησαυρούς
Εκατοντάδες αρχαιολογικοί θησαυροί, που έφεραν στο φως οι ανασκαφές κατά την κατασκευή της Αττικής Οδού και του αεροδρομίου των Σπάτων, αναζητούν ... στέγη. Προς το παρόν, παραμένουν αποθηκευμένοι, αφού η πρόταση για στέγαση τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βραυρώνας απορρίφθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο με το σκεπτικό ότι πρέπει να διατηρηθεί ο χαρακτήρας του Μουσείου.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.