Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τετάρτη 9/1/2002)

"Η Ελλάδα δεν δέχεται πιέσεις"
Mε το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, θα συναντηθεί σήμερα στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στο πρώτο σκέλος της επίσημης επίσκεψης του στις ΗΠΑ. Αύριο, ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους. Ο κ. Σημίτης, σχολιάζοντας την εκπομπή του αμερικανικού δικτύου CBS για την τρομοκρατία στην Ελλάδα δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί πιέσεις από την Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με τον κ. Σημίτη, ανάμεσα στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η ενταξιακή προοπτική της Κύπρου, η βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία, η εμπέδωση μόνιμης σταθερότητας στη νοτιοανατολική Ευρώπη και η εμβάθυνση της ευρωπαϊκής συνεργασίας.

Ομαλοποιείται η κατάσταση στη χώρα
Σε φυσιολογικούς ρυθμούς επιστρέφει και πάλι η χώρα μετά την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε περιοχές τόσο της Βόρειας, όσο και της Νότιας Ελλάδας. Ωστόσο, ακόμη παρατηρούνται κυκλοφοριακά προβλήματα, κυρίως στην Αθήνα, όπου πολλοί δρόμοι των βορείων προαστείων είναι καλυμμένοι από πάγο. Τα λεωφορεία δεν εκτελούν όλα τα δρομολόγια, ενώ οι αρχές προειδοποιούν ότι ακόμη ελλοχεύουν κίνδυνοι για τους πεζούς στα πεζοδρόμια. Απαραίτητη κρίνεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις βόρειες περιοχές της Αττικής και την Εύβοια.

Αναγκαστική η απενεργοποίηση των κινητών στη Βουλή
Μηχάνημα απενεργοποίησης των κινητών τηλεφώνων αναμένεται να τοποθετηθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, μετά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες ορισμένων βουλευτών για τη χρήση κινητών τηλεφώνων εν ώρα συνεδριάσεων. Ο πρόεδρος της Βουλής,  Απόστολος Κακλαμάνης, εξέφρασε τη λύπη του επειδή αναγκάζεται να λάβει αυτό το μέτρο. Ορισμένοι βουλευτές εξέφρασαν την ανησυχία τους για την εκπεμπόμενη ακτινοβολία από το μηχάνημα απενεργοποίησης των συσκευών, αλλά επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.

Λήψη μέτρων για τους αγρότες
Μέτρα στήριξης η των αγροτών, οι παραγωγές των οποίων επλήγησαν από την κακοκαιρία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Τα μέτρα που αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών στο φυτικό και ζωϊκό κεφάλαιο της χώρας, προβλέπουν την άμεση καταβολή του 50% του ποσού των ζημιών που υπέστη η παραγωγή κάθε αγρότη, την ανοικοδόμηση των εγκαταστάσεων έχουν καταστραφεί, αλλά και πιστωτικές διευκολύνσεις σε όσους αγρότες έχουν λάβει δάνεια.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.