Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τρίτη 18/12/2001)

Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα
Άκαρπες παραμένουν οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων στην Πάτρα, οι οποίοι παρασύρθηκαν από χείμαρρο, ενώ το κύμα κακοκαιρίας εξακολουθεί να προκαλεί μεγάλα προβλήματα στις συγκοινωνίες. Αποκλεισμένα παραμένουν 450 ορεινά χωριά, ενώ εγκλωβισμένη βρίσκεται από χθες το βράδυ μία αμαξοστοιχία στη Βόρεια Ελλάδα, με περισσότερους από 100 επιβάτες. Δυνάμεις του στρατού επιχειρούν, χωρίς αποτέλεσμα έως τώρα, να τους απεγκλωβίσουν, ενώ το χιόνι στην περιοχή φθάνει τα 2 μέτρα και η θερμοκρασία τους -10 βαθμούς Κελσίου. Κλειστά παραμένουν τα σχολεία στη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στους περισσότερους δρόμους του επαρχιακού οδικού δικτύου. Χθες, χιόνισε ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν για σήμερα και αύριο ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.

Η ελληνική συμμετοχή στην ειρηνευτική δύναμη του Αφγανιστάν
Με 180 στρατιωτικούς, ένα κινητό νοσοκομείο και χωματουργικά μηχανήματα θα συμμετάσχει η Ελλάδα στην ειρηνευτική δύναμη στο Αφγανιστάν, στο πλαίσιο αποστολής της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης οριστικοποιήθηκε χθες.

Συνάντηση Κ. Σημίτη - Κ. Στεφανόπουλου
Για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του Λάακεν ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

Κυβερνητική συνεδρίαση για την πορεία της Ολυμπιάδας
Την επιτάχυνση των ρυθμών της Ολυμπιακής προετοιμασίας ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, με θέμα την πορεία των Ολυμπιακών έργων. Ο κ. Σημίτης επεσήμανε ότι βασικός στόχος είναι η εγκατάσταση των εργοταξίων σε όλα τα έργα μέχρι το τέλος της χρονιάς. Κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έγινε ακόμη ο απολογισμός του 2001 και ο προγραμματισμός της επόμενης χρονιάς.

Ο "στρατηγός" του ΠΑΟ, καλύτερος ποδοσφαιριστής της 50ετίας
Ο Μίμης Δομάζος ανακηρύχθηκε χθες ως ο καλύτερος Ελληνας ποδοσφαιριστής της τελευταίας 50ετίας. Στη δεύτερη βρέθηκε ο Μίμης Παπαϊωάννου και στην τρίτη ο Βασίλης Χατζηπαναγής. Την πεντάδα των καλύτερων ποδοσφαιριστών συμπλήρωσαν οι Κούδας και Λουκανίδης.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.