Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Πέμπτη 06/12/2001)
 

Την Αθήνα επισκέπτεται ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν
Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί από σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του αναμένεται να υπογράψει σειρά συμφωνιών, που θα αφορούν στους εξής τομείς: καύσιμα και ενέργεια, αερομεταφορές, ίδρυση πολιτιστικών κέντρων, συνεργασία των υπουργείων Δικαιοσύνης, αστυνομική συνεργασία και συνεργασία στον ναυτιλιακό τομέα. Οι σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, καθώς και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν περιλαμβάνονται στην ατζέντα των συζητήσεων του Ρώσου προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη. Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στην ελληνική πρωτεύουσα ενόψει της επίσκεψης Πούτιν είναι δρακόντεια.

Κυβερνητικές δηλώσεις για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
Την ελπίδα  "να έχει αλλάξει τη μέχρι τώρα πολιτική της η τουρκοκυπριακή πλευρά και να προχωρήσει σε εποικοδομητικές λύσεις" εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος χαρακτήρισε θετικά βήματα τις τελευταίες εξελίξεις. "Η χώρα μας δεν έχει αυταπάτες ότι προβλήματα που υπάρχουν επί δεκαετίες θα λυθούν σε μία συνάντηση" επεσήμανε ο υπουργός Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, χαρακτηρίζοντας ωστόσο το δείπνο Κληρίδη-Ντεκντάς ως ένα βήμα προς θετική κατεύθυνση. Ο κ.Παπαντωνίου επανέλαβε, πάντως, ότι η Τουρκία παραμένει η υπ΄ αριθμόν ένα εξωτερική απειλή για την Ελλάδα. Για "θετική εξέλιξη στην προσπάθεια για την αναζήτηση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού προβλήματος με βάση τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του ΟΗΕ" έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Πάνος Μπεγλίτης, επισημαίνοντας ότι είναι "νωρίς να μιλήσουμε για ουσιαστική πρόοδο". "Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, έγινε μόνο ένα βήμα. Ο δρόμος θα είναι μακρύς" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας.

Ελληνική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης
Πρωτοβουλία ώστε να διαμορφωθεί κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, αναμένεται να πάρει η Ελλάδα, όπως αποφάσισε χθες το υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η Ελλάδα θα προτείνει τη συνεργασία για τη φύλαξη των συνόρων με τη δημιουργία ευρωπαϊκού σώματος συνοριοφυλάκων, την προώθηση συμφωνιών για επανεισδοχή των λαθρομεταναστών στις χώρες καταγωγής τους, τη δημιουργία ενιαίου χρηματοδοτικού μέσου για τις επαναπροωθήσεις και τη διαμόρφωση ενιαίου συστήματος ασύλου και μετανάστευσης. Ο Κώστας Σημίτης δήλωσε ότι υπάρχει όριο στους μετανάστες, που μπορεί να δεχθεί η χώρα μας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι". Για το λόγο αυτό αναμένεται να ληφθεί σειρά μέτρων στο εσωτερικό της χώρας.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.