Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Κυριακή 02/12/2001)
 

Διακόπτει τη λειτουργία της η ΑΞΟΝ Ερλάινς
Προβληματισμό σε πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους προκάλεσε η απόφαση της ΑΞΟΝ Ερλάϊνς να διακόψει από αύριο τη λειτουργία της, η οποία ήταν ο προτιμητέος αγοραστής της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Αν και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων εμφανιζόταν οικονομικά εύρωστη, σήμερα έκλεισε λόγω οικονομικών αδυναμιών. Στην ανακοίνωσή της η εταιρία επικαλείται τη διεθνή κρίση στο χώρο και τη συνεχή αύξηση των ζημιών, με αποτέλεσμα- οπως αναφέρει- ο ορίζοντας ανάκαμψης να μην είναι ορατός στο προσεχές μέλλον. Στελέχη της, επιρρίπτουν- εμμέσως πλην σαφώς- ευθύνες στην τιμολογιακή πολιτική του αεροδρομίου των Σπάτων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι περίπου το 30% των εσόδων κάλυπτε τα έξοδα των τελών χρήσης. Τέλος, η εταιρεία αναφέρει ότι εφόσον οι διεθνείς και εγχώριες συνθήκες μεταβληθούν, θα εξετάσει την πιθανότητα επαναλειτουργίας της. Οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν αύριο με την ΑΞΟΝ Ερλάϊνς θα εξυπηρετηθούν από άλλες εταιρίες.
 
Αποκλείεται η συνεργασία ΟΤΕ - Ιντρακόμ
Η κυβέρνηση  απορρίπτει την πρόταση του Σωκράτη Κόκκαλη για επιχειρηματική συνεργασία ΟΤΕ - Ιντρακόμ, μετα και τις έντονες αντιδράσεις της ΝΔ. "Δεν υπάρχει καμμία τέτοια σκέψη" δηλωσε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής. Ο Σωκράτης Κόκκαλης - κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας, με θέμα τη συγχώνευση με τη θυγατρική της "Ιντρασόφτ"- είχε δηλώσει ότι "ενδεχόμενη κοινή παρουσία ΟΤΕ - Ιντρακόμ στο εξωτερικό θα δημιουργήσει έναν ισχυρό όμιλο προς όφελος της χώρας". Χαρακτήρισε μάλιστα μια τέτοια εξέλιξη "σημαντική" για την οικονομία, και κάλεσε την κυβέρνηση να την εξετάσει και την αντιπολίτευση να τη στηρίξει. Η πρόταση του κ. Κόκκαλη αντιβαίνει στις αρχές της ελεύθερης οικονομίας, του ανταγωνισμού και της διαφάνειας, σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Θοδωρής Ρουσσόπουλος.

Οικονομική ενίσχυση για αντιπλημμυρικά έργα
Οκτακόσια εκατομμύρια θα διατεθούν για αντιπλημμυρικά έργα ανακοίνωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης, προσθέτοντας ότι 80 εκατομμύρια θα δοθούν στους δήμους που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταιγίδες. Παράλληλα θα συσταθούν επιτροπές για την αποτίμηση των ζημιών. Οικονομική ενίσχυση, 56 εκατομμυρίων, αποφάσισε το υπουργείο Αιγαίου, προς τους νομούς Σάμου, Λέσβου, Δωδεκανήσων, Κυκλάδων και Χίου. Από τη Σάμο, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι το κόμμα του θα ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση ώστε να υπάρξει γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών.
 
Νέο κύμα κακοκαιρίας
Κακοκαιρία αναμένεται να ξεκινήσει το βράδυ από τα βόρεια και να επεκταθεί αύριο στην υπόλοιπη χώρα. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το επόμενο διήμερο θα είναι οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες κυρίως πάνω απο τις θαλάσσιες περιοχές, οι χιονοπτώσεις και οι πολύ θυελλώδεις βορειάδες, που από αύριο το βράδυ θα φθάσουν στο Αιγαίο, κατά τόπους, τα 10 μποφόρ. Βαθμιαία, απο την Κυριακή, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε τις κρατικές υπηρεσίες, προκειμένου να λάβουν μέτρα, ενώ παράλληλα εφιστά την προσοχή των πολιτών.
 

 
 

 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.