Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


(Τρίτη  20/11/2001)

Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους
Δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο αποκελισμού των εθνικών οδών, οι αγρότες, οι οποίοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Οι αγρότες διεκδικούν καλύτερες τιμές για τα προϊόντα τους και ζητούν να μην καταργηθούν οι επιδοτήσεις των καπνών από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Χθες, χιλιάδες αγρότες πραγματοποίησαν συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη και τα Τρίκαλα.

Συνέδριο κυβερνητικής επιτροπής και εκτελεστικού του ΠΑΣΟΚ
Την πολιτική, που θα ακολουθήσουν κυβέρνηση και κόμμα καθόρισαν στην κοινή τους συνεδρίαση η κυβερνητική επιτροπή και το εκτελεστικό γραφείο του ΠΑΣΟΚ. Στόχος, η νίκη στις δημοτικές εκλογές του 2002 και τις βουλευτικές του 2004. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης έκανε λόγο για νέα ταυτότητα του κόμματος και τόνισε ότι απαιτείται ενότητα και πολιτική τόλμη.

Σε ετοιμότητα για την κακοκαιρία
Επιδείνωση παρουσίασε από το απόγευμα της Δευτέρας ο καιρός, με καταρρακτώδεις βροχές στην Αττική. Οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως η πυροσβεστική βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς η κακοκαιρία, πριν από λίγες ημέρες, κόστισε τη ζωή 2 ανθρώπων και είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμύρες σε δρόμους και κατοικίες. Εκτός από τις έντονες βροχοπτώσεις, σήμερα αναμένεται να χιονίσει στις κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας.

Επιληπτικές κρίσεις από την τηλεόραση
Σοβαρά προβλήματα υγείας, ακόμη και επιληπτικές κρίσεις μπορεί να προκαλέσει η τηλεόραση στα παιδιά, σύμφωνα με τους επιστήμονες του νευρολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων. Οπως επισημαίνουν περίπου 100 παιδιά κάθε χρόνο, τα οποία είναι φωτοευαίσθητα χωρίς όμως να το γνωρίζουν οι γονείς τους, παθαίνουν επιληπτικές κρίσεις. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα παιδιά θα πρέπει να παρακολουθούν τηλεόραση σε οθόνη έως 14 ιντσών σε φωτισμένο δωμάτιο και σε απόσταση τουλάχιστον 2,5 μέτρων.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.