Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio






(Τετάρτη 14/11/2001)

Διαμαρτυρίες αγροτών
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα στην Καρδίτσα εκατοντάδες αγρότες, οι οποίοι απέκλεισαν με τρακτέρ κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι παραγωγοί βάμβακος, καπνού και ελαιολάδου διεκδικούν επιδοτήσεις άνω των πεντακοσίων εκατομμυρίων δραχμών, ενώ την Παρασκευή, προγραμματίζουν συλλαλητήριο στα Φάρσαλα και την ερχόμενη Δευτέρα στα Τρίκαλα.

Με'ιωση των αμυντικών δαπανών
Στο 4% επί του ΑΕΠ θα κυμανθούν έως το 2004 οι αμυντικές δαπάνες της χώρας. Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου, το ποσοστό 5%, στο οποίο βρίσκονται σήμερα, αγγίζει τα όρια αντοχής της οικονομίας. Εν τω μεταξύ, αύριο, κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ θα εξεταστεί η διεύρυνση των στρατιωτικών διευκολύνσεων που παρέχει η χώρα μας προς τους δυτικούς συμμάχους, για τις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν.

Στο νοσκομείο ο Μίκης Θεοδωράκης
Σε εγχείριση  προστάτη θα υποβληθεί αύριο ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος εισήχθη σήμερα στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, η επέμβαση ήταν προγραμματισμένη.

Μήνυση μαθήτριας κατά γυμνασιάρχη
Μήνυση κατά του γυμνασιάρχη του σχολείου της υπέβαλε σήμερα μία 14χρονη μαθήτρια, κατηγορώντας τον ότι ασελγούσε εις βάρος της, επι δύο χρόνια, με αποτέλεσμα να μείνει έγκυος και να υποχρεωθεί να υποβληθεί σε άμβλωση. Η μαθήτρια - που είναι αλλοδαπή και φοιτούσε σε σχολείο της Αθήνας - υποστηρίζει ότι ο γυμνασιάρχης την απειλούσε πως εάν αποκαλύψει την αλήθεια στην οκογένειά της, θα χρησιμοποιούσε όλα τα μέσα για να απελαθεί απο την Ελλάδα.

 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.