Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Σάββατο, 03/11/2001)

Ύποπτη επιστολή στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας
Επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη ύποπτων επιστολών προς την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα και στη βάση της Σούδας. Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρίτσαντ Μπάουτσερ, είπε ότι βρέθηκαν ίχνη βακτηριδίου σε φάκελο που είχε σταλεί στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, χωρίς να διευκρινίσει πρόκειται για άνθρακα. Συνολικά τέσσερις υπάλληλοι της πρεσβείας λαμβάνουν προληπτικά αντιβίωση ενώ τα τελικά αποτελέσματα των εξετάσεων της ουσίας στο φάκελλο αναμένονται τη Δευτέρα. Άλλη επιστολή που έφθασε στη Σούδα με το αμερικανικό στρατιωτικό ταχυδρομείο, θεωρήθηκε ύποπτη και εστάλη αμέσως πίσω σε στρατιωτική βάση της Γερμανίας. Οι ελληνικές αρχές πάντως τονίζουν ότι δε υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Ανησυχία τις ΔΟΕ για τα έργα της Ολυμπιάδας
Τις αμφιβολίες του για το εάν τα βασικά έργα των Ολυμπιακών Αγώνων θα ολοκληρωθούν βάσει των χρονοδιαγραμμάτων, εξέφρασε ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ, Ντένις Όσβαλντ. Σε επιστολή που έστειλε προς την πρόεδρο του Αθήνα 2004, Γιάννα Αγγελοπούλου, ο κ. Όσβαλντ υπογραμμίζει ότι τα βασικά έργα βρίσκονται σε κίνδυνο και ζητά τη δημιουργία ενός ξεκάθαρου χρονοδιαγράμματος με εναλλακτικές λύσεις, το οποίο θα παραδωθεί στο κλιμάκιο της ΔΟΕ που θα επισκεφθεί τη χώρα μας στις 21 Νοεμβρίου. Η ΔΟΕ εκφράζει- για πρώτη φορά- την ανησυχία της για τις δυνάτοτητες των μικρομεσαίων κατασκευαστικών εταιρίων να φέρουν εις πέρας τα έργα σε διάστημα δύο ετών. Η επιστολή εστάλη τον περασμένο μήνα αλλά έγινε γνωστή τώρα. Ο κ. Όσβαλντ σχολίαζοντας προ ολίγων ημερών την τοποθέτηση των έξη νέων υφυπουργών με αρμοδιότητες για την Ολυμπιάδα εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τη σωστή λειτουργία του σχήματος αν και εξήρε την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού.

Όχι απολύσεις από τις συγχωνεύσεις λέει η κυβέρνηση
"Δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις" διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαππας, αναφερόμενος στη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας και της Άλφα Μπανκ. Ο υπουργός Εργασίας, Δημήτρης Ρέππας, είπε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά το θέμα των θέσεων εργασίας. Αναφερόμενος στην αναμόρφωση του ασφαλιστικού, επανέλαβε πως δεν είναι δυνατόν οι διαφορές, να κρατούν καθηλωμένο το διάλογο, την ώρα που οι διεθνείς εξελίξεις τρέχουν.

Σφοδρή κακοκαιρία
Κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ελλάδα με βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Έχει απαγορευτεί ο απόπλους από τα λίμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Στον Αργοσαρωνικό εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου ενώ τα υδροπτέρυγα πηγαίνουν μόνο ως την Αίγινα. Από την Δευτέρα αναμένεται ύφεση της κακοκαιρίας.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.