Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Κυριακή 21/10/2001)

Επιστήμονες καθησυχάζουν σχετικά με τον άνθρακα στο δέρμα
Καθησυχαστικοί, σε ό,τι αφορά αφορά τα κρούσματα άνθρακα στο ανθρώπινο δέρμα στην Ελλάδα, εμφανίζονται οι επιστήμονες επισημαίνοντας ότι παρόμοια περιστατικά είναι συχνότατα, κυρίως δε σε ανθρώπους, που ασχολούνται με την κτηνοτροφία. Τονίζουν ότι δεν πρόκειται για θανατηφόρα μορφή της νόσου και αντιμετωπίζεται εύκολα. Στην Ελλάδα, από το 1982 έως το 1998, καταγράφηκαν επίσημα 243 κρούσματα άνθρακα στο δέρμα ανθρώπου, όπως αναφέρει το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων.

Αυστηρότερη η χορήγηση αναπηρικών συντάξεων από το Ι. Κ. Α.
Σημαντικές αλλαγές στο σύστημα χορήγησης αναπηρικών συντάξεων υιοθετεί από την 1η Νοεμβρίου το Ιδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι. Κ. Α.). Στο εξής, όπως έγινε γνωστό, θα απαιτείται απο τους δικαιούχους η προσκόμιση πρωτότυπων εξετάσεων απο τα νοσοκομεία και θα επιβάλεται συμπληρωματικός έλεγχος για τη χορήγηση της σύνταξης προκειμένου το σύστημα να γίνει αδιάβλητο.

Σχέδιο νόμου για ειδικές κατηγορίες συνταξιούχων
Μειώνεται κατά 50% από την 1η Ιανουαρίου του 2002, η μία από τις δύο συντάξεις που παίρνουν οι εν χηρεία συνταξιούχοι του Δημοσίου, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που κατέθεσαν οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Εργασίας. Οι δικαιούχοι θα έχουν επιλέξει πρώτα ποιά επιθυμούν ως κύρια σύνταξη. Στο σχέδιο νόμου προβλέπεται, επίσης, η υπό προϋποθέσεις χορήγηση τιμητικής μηνιαίας σύνταξης σε λογοτέχνες και καλλιτέχνες, που έχουν προσφέρει διακεκριμένες υπηρεσίες στην ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.