Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Πέμπτη 18/10/2001)
 

"Υποπτη" σκόνη στο υπουργείο Υγείας
Αναστάτωση προκλήθηκε την Πέμπτη στο υπουργείο Υγείας, όταν εντοπίσθηκε φάκελος που περιείχε σκόνη. Δύο υπάλληλοι, που άνοιξαν το φάκελο, ακολούθησαν προληπτική φαρμακευτική αγωγή, ενώ ο χώρος απολυμάνθηκε. Σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων η σκόνη δεν περιείχε το βακτήριο του άνθρακα.

Προτάσεις Ελλάδος για το μεσανατολικό
Τις προτάσεις της Ελλάδας για την επίλυση του μεσανατολικού προβλήματος θα καταθέσει η Γάνδη ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος συναντήθηκε με τον κ. Σημίτη, στόχος της Ελλάδας είναι να καθίσουν και οι δύο πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να βρεθεί μία πολιτική λύση.

Συλλήψεις υπόπτων στη Σούδα
Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν χθες το βράδυ έξω από τη ναυτική βάση της Σούδας. Σύμφωνα με τις αρχές, τα άτομα αυτά είχαν στην κατοχή τους ισραηλινά διαβατήρια, ενώ εντοπίσθηκαν να βιντεοσκοπούν τις εγκαταστάσεις της βάσης. Οι συλληφθέντες κρατούνται και ανακρίνονται.

Λαλιώτης εναντίον Μητσοτάκη
Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη, ο οποίος κατηγορεί τον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για απόπειρα παρακράτησης δημόσιου χρήματος. Σύμφωνα με τον κ. Λαλιώτη, η αρχική σύμβαση για την κατασκευή του αεροδρομίου των Σπάτων, η οποία είχε υπογραφεί επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, θα ζημίωνε το ελληνικό δημόσιο με 100 δισεκατομμύρια δραχμές. Ο κ. Λαλιώτης υποστηρίζει ότι τα χρήματα αυτά θα καρπώνονταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ή το κόμμα του. Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διαψεύδει τις κατηγορίες και κάνει λόγο για σκευωρία.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.