Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τετάρτη 10/10/2001)

Αναβολή του 'Τοξότη'
Την αναβολή της στρατιωτικής άσκησης "Τοξότης" αποφάσισαν Αθήνα και Λευκωσία. Η άσκηση αφορά σε αεροπορικά γυμνάσια, στο πλαίσιο του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας-Κύπρου. Σε ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ κάνει λόγο για "επιβάρυνση της περιοχής της ανατολικής Μεσογείου από την παρουσία ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων των χωρών του ΝΑΤΟ", μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Η ΝΔ στηρίζει τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης κατά της τρομοκρατίας
Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει κάθε πρωτοβουλία της κυβέρνησης, που έχει στόχο την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, δήλωσε χθες ο πρόεδρος της αξιωματικης αντιπολίτευσης Κώστας Καραμανλής, ενώ η υπέυθυνη εξωτερικών και άμυνας του κόμματος κ.Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε "καλό" τον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Εν τω μεταξύ, ρήγμα στους κόλπους του Συνασπισμού της Αριστεράς προκαλεί η στάση της ηγεσίας του κόμματος, που τάσσεται κατά των αμερικανικών επιθέσεων. Πολλά στελέχη του ΣΥΝ, όπως η κ.Μαρία Δαμανάκη εκφράζουν τη διαφωνία τους, υποστηρίζοντας ότι δεν λαμβάνονται υπόψη οι διεθνείς συγκυρίες. Χθες, εργατικά συνδικάτα πραγματοποίησαν νέες πορείες διαμαρτυρίας στην Αθήνα και τον Πειραιά. Την αντίθεσή τους με τις τρομοκρατικες ενέργειες και την τακτική του Οσάμα Μπιν Λάντεν εξέφρασαν οι μουσουλμάνοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ επεσήμαναν ότι δεν τίθεται θέμα "ιερού πολέμου" καθώς η αμερικανική επίθεση στρέφεται κατά της τρομοκρατίας και όχι του Ισλάμ.

Ξεκινά την Πέμπτη το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
Ανοίγει αύριο η αυλαία του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Κώστας Σημίτης θα ζητήσει την "καθαρή" εντολή των συνέδρων για την συνέχεια της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ ο ίδιος είχε δηλώσει ότι αμέσως μετά το συνέδριο θα προβεί σε ανασχηματισμό. Στο συνέδριο θα προεδρεύσει η υπουργός εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου.

Αυξάνεται το ποσοστό των ελληνίδων καπνιστριών
Μία στις τρεις γυναίκες στην Ελλάδα καπνίζουν, ενώ τα κορίτσια αρχίζουν το τσιγάρο από τα 13 τους χρόνια. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αντικαπνιστικής Εταιρίας, το ποσοστό των γυναικών που καπνίζει αυξάνεται, ενώ αντίθετα μειώνεται ο ριθμός των ανδρών καπνιστών.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.