Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Παρασκευή 28/09/01)
 

Παρακολουθήσεις υπόπτων στην Ελλάδα
Οι ελληνικές αστυνομικές αρχές δήλωσαν ότι δέκα άτομα αραβικής καταγωγής βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση, καθώς θεωρείται ότι είχαν σχέσεις με τους αεροπειρατές που εκτέλεσαν τις επιθέσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Τα Νέα. Εναντίον τους, πάντως, δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.

Συνεδρίαση για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας
Θέματα ασφαλείας, όπως η πρόληψη και η αντιμετώπιση τρομοκρατικών ενεργειών, θα συζητηθούν σήμερα σε κυβερνητική συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Στη συνεδρίαση, όπου αναμένεται να ληφθούν σχετικά μέτρα, θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Αμυνας, Δημόσιας Τάξης και Εξωτερικών.

Σύσταση κέντρου για το χειρισμό των κρίσεων
Στη σύσταση Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Χειρισμού Κρίσεων αναμένεται να προβούν τα υπουργεία Αμυνας και Εξωτερκών, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπισθούν ενδεχόμενες κρίσεις. Σε κείμενο, με τίτλο "Αμυντική Στρατηγική Αναθεώρηση", που παρουσίασε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, η τρομοκρατία χαρακτηρίζεται εθνική απειλή. Παράλληλα, το κείμενο δεν αποκλείει τη χρήση πυρηνικών ή βιοχημικών όπλων από χώρες ή τρομοκρατικές ομάδες. Σύμφωνα με το κείμενο, η διασπορά μουσουλμανικών θυλάκων στα βόρεια σύνορα της χώρας συνεχίζει να απειλεί την εθνική ασφάλεια. Τέλος, το κείμενο υπογραμμίζει ότι η Τουρκία συνεχίζει να παραμένει άμεση και ορατή απειλή για την Ελλάδα.

Οικονομική βοήθεια προς τους Αφγανούς πρόσφυγες
Ποσό ενός εκατομμυρίου δολαρίων αναμένεται να παράσχει η ελληνική κυβέρνηση προς τους Αφγανούς πρόσφυγες, σύμφωνα τουλάχιστον με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου. Το 50% των χρημάτων αυτών θα δοθούν στην Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα διατεθούν μέσω μη-κυβερνητικών οργανώσεων. Υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ο τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας θα δώσει δύο συναυλίες, τα έσοδα από τις οποίες θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων.

Συλλαλητήριο ειρήνης και επεισόδια
Μικρο-επεισόδια σημειώθηκαν χθες κατά την αντιπολεμική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Στη διαδήλωση προς την αμερικανική πρεσβεία, συμμετείχαν μέλη της πρωτοβουλίας "Γένοβα 2001", αριστερές οργανώσεις και μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος, που διαμαρτύρονταν για την πιθανή επίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών κατά του Αφγανιστάν.

Δηλώσεις του Ντένις Οσβαλντ για Ολυμπιακούς
"Η πορεία των έργων με ανησυχεί περισσότερο από το θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων" δήλωσε ο πρόεδρος της αρμόδιας συντονιστικής επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ντένις Οσβαλντ. Αρχικώς, ο κ. Οσβαλντ υπεστήριξε ότι η πορεία των έργων για την Ολυμπιάδα του 2004 εξελίσσεται ομαλά. Εν συνεχεία όμως δήλωσε ότι στην Ελλάδα υποτιμάται το μέγεθος της προσπάθειας που πρέπει να καταβληθεί.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.