Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Παρασκευή 21/09/01)
 

Δηλώσεις Σημίτη μετά το ΚΥΣΕΑ
"Οποιος δεν πράττει, συνεργεί" δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δε μπορεί να μείνει θεατής απέναντι σε ό,τι αφορά την τρομοκρατία". Εχουμε υποχρέωση να πράττουμε συνεχώς, με γνώμονα τις αξίες μας" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σημίτης. Ο πρωθυπουργός, στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, υπογράμμισε ότι οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ, δεν πρέπει να είναι αντίποινα, με θύματα αμάχους, που θα οδηγήσουν σε ένα νέο κύκλο βίας.

Προτάσεις Παπανδρέου - Τσοχατζόπουλου
"Για ασύμμετρες απειλές πολεμικού και στρατιωτικού χαρακτήρα" έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε ότι απαιτείται νέα πολιτική εθνικής άμυνας και επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα συμμετέχει σε όλες τις πρωτοβουλίες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου επεσήμανε ότι σχεδιάζεται η σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, το οποίο θα λειτουργεί υπό τον πρωθυπουργό ως κέντρο διαχείρισης κρίσεων.

Μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια
Τη λήψη νέων μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια της χώρας αποφάσισαν ο υπουργός Μεταφορών, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των αεροπορικών εταιρειών. Από εδώ και στο εξής οι επιβάτες θα μπορούν να κρατούν στο αεροπλάνο μόνο μία χειραποσκευή, συγκεκριμένων διαστάσεων. Παράλληλα, επιβάτες και αποσκευές θα ελέγχονται κατά την είσοδο και τις εξόδους, ενώ η πόρτα του πιλοτηρίου θα ασφαλίζεται και η είσοδος σε αυτό θα απαγορεύεται.

Κούρδοι "κατάσκοποι"
Τρεις Τούρκοι κουρδικής καταγωγής συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη, έχοντας στην κατοχή τους ένα πιστόλι, φυσίγγια, γεμιστήρες, ηλεκτρονικά συστήματα, χάρτες, ασυρμάτους και κινητά τηλέφωνα. Οι αστυνομικές αρχές θεωρούν ότι οι τρεις άνδρες ταξίδευαν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καταγράφοντας πληροφορίες για τον ελληνικό στρατό, τις οποίες μετέδιδαν στην Τουρκία. Οι τρεις άνδρες έχουν ήδη προφυλακιστεί.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.