Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Πέμπτη 13/09/2001)
 

Άγνωστο εάν στα θύματα είναι και Έλληνες
Αγνωστο παραμένει έως τώρα αν ανάμεσα στα θύματα των τρομοκρατικών ενεργειών, που σημειώθηκαν στις ΗΠΑ, βρίσκονται και Ελληνες ομογενείς. Πάντως, στο γενικό προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, λειτουργεί ειδικός τηλεφωνικός αριθμός,(00121298855000, με εσωτερικό το 0) στον οποίο οι ομογενείς μπρορούν να απευθύνονται για τυχόν αγνοούμενους συγγενείς τους. Ετοιμη να προσφέρει κάθε είδους ανθρωπιστική βοήθεια προς τις ΗΠΑ εμφανίζεται η Ελλάδα, ενώ ο υπουργός δημοσίας τάξεως ανακοίνωσε ότι θα σταλούν στην περιοχή άνδρες της ΕΜΑΚ, προκειμένου να συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης. Την ίδια ώρα, αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στην αμερικανική πρεσβεία στην ΑΘηνα, το αεροδρόμιο και τις εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων. Την οργή και τον αποτροπιασμό τους εξέφρασαν και πάλι χθες τα μέλη της κυβέρνησης, κατά την έκτακτη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας δήλωσε ότι η τρομοκρατική ενέργεια στρέφεται κατά της ειρήνης, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ όπως τόνισε θα σηματοδοτήσει αλλαγές στην παγκόσμια σκηνή

Μηνύματα συμπαράστασης από Ελλάδα προς ΗΠΑ
Επιστολή συμπαράστασης στον Αμερικανό πρόεδρο ΤΖωρτζ Μπους απέστειλε και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, εκφράζοντας τα συλληπητήριά του. "Ευχόμεθα το μεγάλο αμερικανικό έθνος και ο λαός του να επουλώσουν τις σημερινές βαθύτατες πληγές του και να συμβάλουν με ρεαλισμό, αποφασιστικότητα και σθένος, στην εδραίωση της ειρήνης και του αισθήματος ασφάλειας όλων των ανθρώπων αυτού του πλανήτη" καταλήγει η επιστολή του κ.Χριστόδουλου.
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.