Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Παρασκευή 10/08/2001)

Με ταξί διέφυγε ο Κώστας Πάσσαρης
Ο κακοποιός Κώστας Πάσσαρης διέφυγε με ταξί μετά την αποτυχημένη απόπειρα σύλληψής του σε διαμέρισμα στο Νέο Κόσμο. Οπως αποκαλύπτεται από την ανάλυση του αίματος που βρέθηκε στο ταξί, ο ιδιοκτήτης του οποίου ανέφερε ότι μετέφερε τον κακοποιό την ημέρα της επιχείρησης στα νότια προάστια, ο Κώστας Πάσσαρης όντως χρησιμοποίησε το όχημαι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πάσσαρης την ώρα που μπήκε στο ταξί τηλεφώνησε σε συνεργό του και του διαμήνυσε να τον περιμένει σε διαμέρισμα στο Μπραχάμι.

Μέτρα ενίσχυσης της σεισμόπληκτης Σκύρου
Επτά μέτρα για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στη Σκύρο μετά το σεισμό της 26ης Ιουλίου ανακοίνωσαν το υπουργείο Ανάπτυξης και ο ΕΟΤ.  Ο γγ Τουρισμού του υπουργείου, Δημήτρης Γεωργαράκης, και ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Ευγένιος Γιαννακόπουλος, επισκέφθηκαν την Πέμπτη το νησί και έκαναν έκκληση σε όλους τους φορείς να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Στα μέτρα περιλαμβάνεται η παροχή διευκολύνσεων από τους αρμόδιους φορείς (τράπεζες και οργανισμούς) σε όσους τουριστικούς επιχειρηματίες της Σκύρου έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και η επέκταση των κινήτρων για διακοπές μέσω του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού που αποφασίστηκαν για τη Σκύρο και για την τουριστική περίοδο του 2002 και του 2003, δεδομένου ότι η αποκατάσταση της τουριστικής κίνησης στα φυσιολογικά επίπεδα απαιτεί βάθος χρόνου 2 - 3 ετών.

Ερευνάται η εγκυρότητα μετρήσεων ακροαματικότητας
Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν τα δημοσιεύματα εφημερίδων για την τελευταία έρευνα της εταιρείας «Focus», που αφορούσε τις μετρήσεις ακροαματικότητας των Ρ/Σ της Αττικής και η οποία έδειξε μικρή πτώση των ενημερωτικών σταθμών και μεγάλη άνοδο των μουσικών. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Γιάννης Σακελλάκος, διέταξε τη διενέργεια αυτεπάγγελτης προκαταρτικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα ή μη των δημοσιευμάτων, τα οποία φέρονται να αμφισβητούν την εγκυρότητα των μετρήσεων της Focus, καθώς επίσης και αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.
 
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.