Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τετάρτη 01/08/01)
 

Προς ενιαία όρια συνταξιοδότησης οδηγείται η κυβέρνηση
Στην καθιέρωση ενιαίων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για άνδρες και γυναίκες στα λεγόμενα επαγγελματικά ταμεία ασφάλισης, προχωρεί η κυβέρνηση μετά την καταδίκη της Ελλάδας για το θέμα από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Ήδη η κυβέρνηση έχει συντάξει σχέδιο προεδρικού διατάγματος και το απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η καθιέρωση ενιαίων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, στο πλαίσιο της αρχής της ισότητας, εκτιμάται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις θα οδηγήσει και σε αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης για τις γυναίκες έως και 10 χρόνια. Το μέτρο θα αφορά κυρίως τις γυναίκες που εργάζονται σε ΔΕΚΟ, ΔΕΗ, ΟΤΕ και Τράπεζες.

Ελλειψη ηλεκτρικού στα νησιά
Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάζουν αρκετά νησιά εν μέσω καλοκαιριού, ενώ η τουριστική κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Για πολλές ώρες χθες τα Κύθηρα, αλλά και η περιοχή της Νεάπολης έμειναν χωρίς ρεύμα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν υποστεί βλάβη τρεις πυλώνες της ΔΕΗ που βρίσκονται στην Πελοπόννησο. Συχνά είναι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης και στη Μύκονο, την Κάρπαθο, την Ζάκυνθο και άλλα νησιά, που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό τουριστών.

Μέτρα κατά της κερδοσκοπίας καυσίμων
"Φρένο" στις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που προσλαμβάνει το φαινόμενο της κερδοσκοπίας στην αγορά καυσίμων, επιχειρεί να βάλει το Υπουργείο Ανάπτυξης . Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι - ειδικά στις τουριστικές περιοχές -  οι τιμές ξεπερνούν τις ενδεικτικές έως και 50 δρχ το λίτρο. Ο υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλε αυστηρές κυρώσεις για τους κερδοσκόπους και εντατικοποίηση των ελέγχων, ενώ κάλεσε τους καταναλωτές να μην αγοράζουν καύσιμα από τα ακριβά πρατήρια.
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.