Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Σάββατο 28/07/2001)

Σκύρος : Στο "χορό" των μετασεισμών
Δύο νέοι μετασεισμοί αναστάτωσαν το πρωί τους κατοίκους της Σκύρου. Από τις δονήσεις σημειώθηκαν μόνο νέες κατολισθήσεις βράχων. Εν τω μεταξύ επισπεύδονται οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός των 5,7 Ρίχτερ. Με υπουργική απόφαση η περιοχή χαρακτηρίστικε σεισμόπληκτη, προκειμένου να αρχίσουν να εφαρμόζονται τα μέτρα ενίσχυσης των πληγέντων.

"Πακέτο" κοινωνικών παροχών
Τη χορήγηση αυξήσεων στους χαμηλόμισθους, πέρα από αυτές που θα λάβουν στο σύνολό τους οι υπάλληλοι, σχεδιάζει να αναγγείλει από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Κώστας Σιμίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα χορηγήσει αυξήσεις στους συναξιούχους του ΟΓΑ, σε όσους δικαιούνται το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς στα επιδόματα των ανέργων και στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

"Καμπανάκι" κινδύνου
Τον κώδωνα του κινδύνου γιά το ενδεχόμενο να χαθούν πόροι από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, αν οι υπεύθυνοι φορείς δεν υποβάλουν τεκμηριωμένα και ολοκληρωμένα προγράμματα γιά τα χηματοδοτούμενα έργα, έκρουσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σιμίτης μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.

Νέα επίθεση Καραμανλή στο Σιμίτη
Ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος από τη Σάμο εξαπέλυσε προσωπική επίθεση με σκληρές εκφράσεις στον πρωθυπουργό. Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε τον κ. Σιμίτη ότι ασκεί μικροκομματική πολιτική γιά να δυναμιτίσει το ήρεμο πολιτικό κλίμα και να διχάσει τον λαό.

Υγεία Καζαντζίδη
Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του δημοφιλούς τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη, ο οποίος νοσηλεύεται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Οι θεράποντες γιατροί δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται στην Αθήνα ο έλληνας γιατρός Νίκος Ζαμπόγλου, που τον παρακολουθούσε  σε νοσοκομείο της Γερμανίας.          
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.