Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Σάββατο 30/06/2001)

"Ραγδαίες εξελίξεις" προβλέπει ο Καραμανλής
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου της συνδικαλιστικής παράταξης ΔΑΚΕ, που πρόσκειται στη ΝΔ, εξέφρασε την άποψη οτι μπορεί να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ο κ. Καραμανλής καταλόγισε στην κυβερνηση ευθύνες επειδή, οπως είπε, η χώρα διανύει μία πολιτικά βεβαρημένη περίοδο. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατεληξε λέγοντας οτι ο πρωθυπουργός αναζητεί άλλοθι για την παραλυσία τής κυβερνησής του και εκβιάζει για τη σιωπή των υπουργών και βουλευτών του.

Βολές Κόκκαλη κατά κυβέρνησης και αντιπολίτευσης
Ο πρόεδρος της Ιντρακόμ, Σωκράτης Κόκκαλης μιλώντας στη γενική συνέλευση της εταιρείας την Παρασκευή είπε ότι στην Ελλαδα, δεν υπάρχει ανάλογη παιδεία απο τους πολιτικούς ώστε να στηρίξουν τις ελληνικές εταιρείες για ανάπτυξη στο εξωτερικό. "Δυστυχώς οι δικοί μας πρωθυπουργοί, υπουργοί και η αντιπολίτευση δεν ασχολούνται με τα θέματα αυτά" είπε ο κ. Κόκκαλης.

Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ
Αυξάνονται από την Κυριακή τα τιμολογία της ΔΕΗ κατά 3,5%, έπειτα από απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης. Με αφορμή το ύψος των αυξήσεων, εκδηλώθηκε διαφωνία μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, η οποία είχε εισηγηθεί μεγαλύτερες αυξήσεις της τάξης του 6,1%, σε δύο δόσεις, τον Ιούλιο και το Σεπτέμβριο.

Ποινική δίωξη κατά Λυμπέρη
Ποινική δίωξη για έξι κακουργήματα άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ισίδωρος Ντογιάκος εις βάρος του ψυχιάτρου και ιδιοκτήτη της κλινικής "Κασταλία" Πέτρου Λυμπέρη και άλλων τεσσάρων ατόμων, για σειρά παράνομων πράξεων που διαπιστώθηκαν στην κλινική, μετά την έρευνα του ΣΔΟΕ. Η δίωξη περιλαμβάνει αδικήματα για παράνομη έκδοση συνταγών, χορήγηση ναρκωτικών ουσιών χωρίς ιατρική γνωμάτευση, παράνομη χορήγηση ναρκωτικών ώς υποκατάστατα για απεξάρτηση τοξικομανών, παράνομη κατοχή και διάθεση ναρκωτικών σε τρίτους.

Βελτίωση της πρόσβασης προς Πειραιά
Νέες οδικές προσβάσεις δημιουργούνται απο και προς το λιμάνι του Πειραιά, αλλά και στο κέντρο της πόλης. Το πρωί δόθηκαν στην κυκλοφορία οι δύο γέφυρες μπροστά απο τον ηλεκτρικό σταθμό του Νέου Φαλήρου και η υπόγεια διάβαση με κατεύθυνση το Μικρολίμανο και την Καστέλλα, ενώ αντιδρομείται η οδός Σκυλίτση, που αποτελεί έξοδο απο τον Πειραιά. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης είπε ότι οι παρεμβάσεις θα βελτιώσουν σημαντικά τις κυκλοφοριακές συνθήκες και ανακοίνωσε ότι ο σχεδιασμός της γέφυρας στην Ακτή Κονδύλη θα ανατεθεί στο διάσημο Ισπανό αρχιτέκτονα Σαντιάνγκο Καλαντράβα.

Επέστρεψε στην ΕΠΑΕ ο Μητρόπουλος
Στη θέση του προέδρου της ΕΠΑΕ επέστρεψε και πάλι από την Παρασκευή ο Βίκτωρας Μητρόπουλος. Το πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτησή του για άρση της προσωρινής διαταγής, που του απαγόρευε να ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου. Στην απόφαση περιλαμβάνεται ο όρος να πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου γενική συνέλευση της ΕΠΑΕ με αντικείμενο τη διεξαγωγή εκλογών.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.