Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Δευτέρα 25/06/2001)

Εσωκομματικές τριβές στο ΠΑΣΟΚ
Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, μετά την αποδοχή από το εκτελεστικό γραφείο της πρότασης του Κώστα Σημίτη για επίσπευση του συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί τελικά τον Οκτώβριο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Σημίτης δέχεται εισηγήσεις για άμεσο ανασχηματισμό, παρά το ότι, σύμφωνα με την πρότασή του, ανασχηματισμός προβλέπεται μετά το τέλος του συνεδρίου. Τα κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος δηλώνουν ότι απαιτείται ενότητα αλλά και αλλαγή πολιτικής, ενώ μιλώντας στην Πάτρα ο υπουργός εθνικής άμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος δεν έχει αποσαφηνίσει αν πρόκειται να διεκδικήσει την προεδρία στο συνέδριο, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρεπει να επανασυνδεθεί με τα λαϊκά στρωματα και να καθορίσει την πολιτική του, εστω κι αν αυτο επηρεασει προσωπα.

Συνάντηση Παπανδρέου-Τζεμ
Την ελπίδα ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μπορούν να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο, εξέφρασαν οι υπουργοί εξωτερικών των δύο χωρών, οι οποίοι συναντήθηκαν στη Σάμο, προκειμένου να παραστούν στο τρίτο συνέδριο των επιμελητηρίων των νησιών του Αιγαίου και των αντίστοιχων τουρκικών ακτών. Ο κ. Γιώργος  Παπανδρέου  επεσήμανε ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, ωστόσο οσο προχωρά η διαδικασία, πλησιάζει η ημέρα για να λυθούν και τα προβλήματα αυτά.

Ο ΠΑΟ πρώτος και πάλι στο μπάσκετ
Πρωταθλητής Ελλάδας στο μπασκετ για τεταρτη συνεχη χρονια αναδειχθηκε το Σάββατο ο Παναθηναικός, νικώντας με 79-63 τον Ολυμπιακό. "Είμασταν ανώτεροι απο τον Ολυμπιακό" είπε ο προπονητής των "πρασίνων", Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ενω ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ηλίας Ζούρος, άφησε αιχμές εναντίον της διαιτησίας.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.