Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Παρασκευή 15/06/2001)

Συμμετοχή σε ειρηνευτική δύναμη στην ΠΓΔΜ προτείνει ο πρωθυπουργός
Η Ελλάδα θα πρέπει να συμμετάσχει σε ειρηνευτική δύναμη που ενδεχομένως σταλεί στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπως συνέβη στις περιπτώσεις της Βοσνίας, της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου, είπε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Ο κ.Σημίτης αναφερόμενος στο ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή, επεσήμανε: "είμαστε η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή. Είμαστε πρωταγωνιστές στην ειρήνη και τη συνεργασία".

Ναρκωτικά από 15 χρονών
Πριν από τα 15 τους χρόνια είχαν την πρώτη τους επαφή με τα ναρκωτικά, 3 στους 10 ερωτηθέντες, σε έρευνα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων. Από την έρευνα προκύπτει ότι ο αριθμός των ανδρών, που κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών, είναι τετραπλάσιος από αυτόν των γυναικών, ενώ συμπερασματικά αναφέρεται ότι ο αριθμός των χρηστών κοκαϊνης αυξάνεται, σε αντίθεση με τον αριθμό των χρηστών ηρωίνης.

Στη Μυτιλήνη ο Οικουμενικός Πατριάρχης
Επίσημη επίσκεψη στη Μυτιλήνη πραγματοποιεί έως και την Τρίτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος έγινε δεκτός από τις στρατιωτικές και πολιτικές αρχές του νησιού. "Η σημερινή ελληνική πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανεναν, στο νόμο της δικής του φιλοδοξίας ή ματαιοδοξιας να αμφισβητησει αυτό που ο θεσμός του Οικομενικου Πατριαρχειου, σηματοδοτει στην συνείδηση των Ελλήνων" είπε ο υπουργός Αιγαίου, ενώ στην ομιλία του ο κ.Βαρθολομαίος επεσήμανε ότι "η αγάπη είναι χαρά και η αντιπάθεια και το μίσος κόλαση".

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.