Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Πέμπτη 14/06/2001)

Κυριαρχούν οι εξελίξεις στα Σκόπια
Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας εξακολουθούν να βρίσκονται και στην Ελλάδα, οι εξελίξεις στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, καθώς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι συνομιλίες της σκοπιανής κυβέρνησης με τα δύο αλβανόφωνα κόμματα, αλλά και οι επισκέψεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Τζορτζ Ρόμπερτσον και του αρμόδιου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χαβιέ Σολάνα. Η Αθήνα τάσσεται υπέρ της πολιτικής λύσης στην κρίση που έχει δημιουργηθεί, όμως δηλώνει έτοιμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας, αλλά και να συμμετάσχει σε πολυεθνική δύναμη.

Μείωση των λογαριασμών για τους σεισμοπαθείς
Μειωμένα κατά 50% θα είναι τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος για τους σεισμοπαθείς, που διαμένουν σε λυόμενα, εξαιτίας της κατάρρευσης των σπιτιών τους από το σεισμό του 1999, όωπς αποφάσισε η κυβέρνηση. Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα μετά το θάνατο μιας γυναίκας, η οποία αν και έπασχε από καρδιακά προβλήματα δεν λειτουργούσε το κλιματιστικό του λυομενου, καθώς δεν μπορούσε να πληρώσει τους υψηλούς λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Αντιδράσεις των εφοπλιστών για την απελευθέρωση της ακτοπλοΐας
Με υποστολή της ελληνικης σημαίας στα πλοία τους, αλλά και με προσφυγή στην Ευρωπα]κή Ενωση, απειλούν οι εφοπλιστές, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της ακτοπλοϊας. Ο υπουργός εμπορικής ναυτιλίας Χρήστος Παπουτσής, πάντως, φαίνεται αποφασισμένος να προωθήσει το νμοσχέδιο, δηλώνοντας ότι "η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να γίνει ζούγκλα το Αιγαία".

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον Μαραθώνα
Εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις η απόφαση της κυβέρνησης να κατασκευασθεί στο Μαραθώνα το κωπηλατοδρόμιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Αρχαιολόγοι και περιβαλλοντολόγοι επισημαίνουν την ανάγκη να προστατευθεί η περιοχή, ενώ ο πρόεδρος του γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου ανέφερε σε εκδήλωση ότι και η Γερμανική Ένωση Αρχαιολόγων έχει αποστείλει ψήφισμα διαμαρτυρίας στον υπουργό πολιτισμού ζητώντας να διατηρηθεί αναλλοίωτη η περιοχή. Εν τω μεταξύ, στις 19 και 20 Ιουνίου φθάνει στην Αθήνα ο κ.Ζακ Ρονγκ, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ολυμπιακών έργων.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.