Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Πέμπτη 31/5/2001)

Η κυβέρνηση απαντά στον ΣΕΒ
Στα επικριτικά σχόλια του προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνικών Βιομηχανιών, ο οποίος είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που ακολουθει, απάντησε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ. Ο κ.Σημίτης τόνισε ότι για να επιτευχθεί η οικονομική και κοινωνική σύγκλιση "χρειάζεται να κατανοήσουμε ότι όλοι έχουμε ευθύνη και όλοι πρέπει να συμβάλλουμε σε αυτό", ενώ επισήμανε ότι το κοινωνικό κράτος αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της κυβερνητικης πολιτικής. Οπως είπε, ο ρόλος του κράτους στη νέα πραγματικότητα της ΟΝΕ είναι επιτελικός και οι επιχειρήσεις πρέπει να αναλάβουν ανταγωνιστικές πρωτοβουλίες. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ είχε υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση υπολογίζει πλέον το πολιτικό κόστος και η οικονομική της πολιτική χαρακτηρίζεται από αμηχανία.

Συνεχίζονται οι συνομιλίες γιά το ασφαλιστικό
Με τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ θα συναντηθεί σήμερα ο υπουργός εργασίας Τάσος Γιάννίτσης, προκειμένου να συζητηθούν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα. Χθες, πάντως, οι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ απέρριψαν την πρόταση του υπουργού εργασίας για σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που θαμελετήσει το θέμα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος σε εκδήλωση γιά την Αλωση της Κωνσταντινούπολης
Να αντισταθούν στο κακό και να οραματίζονται κάλεσε τους πιστούς, στα Μέγαρα, όπου μίλησε χθες σε εκδήλωση για την Αλωση της Κωνσταντινούπολης, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στο σύνθημα "πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα 'ναι", λέγοντας ότι "παρότι σήμερα φαίνεται να μην έχει ουσιαστικό περιεχόμενο, είναι απαραίτητο και χρήσιμο για να οραματιζόμαστε". Ο κ.Χριστόδουλος υποστήριξε ότι "για να μην είμαστε γραικύλοι, για να είμαστε σωστοί και αληθινοί Ελληνες, οφείλουμε να αντισταθούμε στο κακό", ενώ όπως είπε, οι Ελληνες είμαστε πλασμένοι για να είμαστε μεγάλοι.

Πρόγραμμα γιά την εισαγωγή νέων τεχνολογιών
Πρόγραμμα, ύψους 120 δισεκατομμυρίων δραχμών, για την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Οπως είπε έως το τέλος του 2001, όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, θα είναι συνδεδεμένα με το διαδίκτυο, ενώ στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών θα επιμορφωθούν 75.000 δάσκαλοι και καθηγητές.

 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.