Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Δευτέρα 28/5/2001)

Κρίσιμη εβδομάδα για το ασφαλιστικό
Την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο υπουργός Εργασίας θα συναντηθεί για πρώτη φορά, με τα προεδρία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, με στόχο να ανοίξει ο διάλογος με τους συνδικαλιστές για τις αλλαγές, που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό σύστημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Τάσος Γιαννίτσης θα προτείνει στους συνδικαλιστές τη σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που θα εξετάσει το πρόβλημα. Οι συνδικαλιστές, από την πλευρά τους, θέτουν ως προαπαιτούμενο του διαλόγου την κρατική χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος. Για το θέμα συνεδριάζει απόψε και το εκτελεστικό γραφείο του ΠΑΣΟΚ. Αρχικά, η κυβέρνηση είχε παρουσιάσει προτάσεις που προέβλεπαν την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, αλλά και τη μείωση των συντάξιμων αποδοχών. Οι προτάσεις αυτές αποσύρθηκαν, μετά τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων και τις δύο 24ωρες απεργίες, που πραγματοποιήθηκαν.

Πρώτη η Νέα Δημοκρατία
Προβάδισμα 7 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία δημοσκόπηση, που δημοσιεύθηκε χθες. Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 29,7% των προτιμήσεων, έναντι 22,9% του ΠΑΣΟΚ, ενώ το κόμμα του Δημήτρη Αβραμόπουλου (ΚΕΠ) συγκεντρώνει ποσοστό 9,1%. Αίσθηση προκάλεσε ότι το 75% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο από τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Επικρατέστεροι διάδοχοι του Κώστα Σημίτη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αναδεικνύονται ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ δημοφιλέστερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιώργος Σουφλιάς και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο υπουργός Εξωτερικών αμύνεται της πολιτικής προσέγγισης της Τουρκίας
Για λογική ηττοπάθειας και "ηρωική απραξία" κατηγορεί ο υπουργός Εξωτερικών όσους αντιδρούν στην πολιτική προσέγγισης της Τουρκίας, που ακολουθεί η κυβέρνηση. Οπως υποστηρίζει, σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, "αν ξεκινήσουμε με τη λογική ότι τίποτε δεν αλλάζει, καλύτερα να καθίσουμε σπίτι μας. Θεωρώ ότι η κριτική που γίνεται βασίζεται σε μια λογική ηττοπάθειας. Είναι τα εύκολα λόγια, τα μεγάλα, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με τις ουσιαστικές αλλαγές που γίνονται". Ο κ.Παπανδρέου επισημαίνει ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ αναφερόμενος στην ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, επαναλαμβάνει ότι οι ΗΠΑ δέχονται ως βάση την απόφαση του Ελσίνκι που λέει ότι ευκταίο είναι να ενταχθεί η Κύπρος στην Ευρωπαική Ενωση, αφού έχει λυθεί το Κυπριακό, αλλά θεωρούν ότι η λύση δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη.

Επίθεση Πάγκαλου κατά του Πρωθυπουργού
Για περιφρονητική συμπεριφορά προς την Κοινοβουλευτική ομάδα, έλλειμα κυβερνητικού συντονισμού και οικονομίστικη νοοτροπία, κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος. Σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ο κ.Πάγκαλος υποστηρίζει ότι αν σε δύο μήνες η κυβέρνηση δεν βρει λύσεις, "στις επόμενες εκλογές θα είμαστε αντιπολίτευση".

Οχι στην κατασκευή Ολυμπιακού Κέντρου Κωπηλασίας
Στην δικαιοσύνη και συγκεκριμένα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προσέφυγαν η Αρχαιολογική Εταιρεία, καθώς και οικολογικές οργανώσεις, προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση της κυβέρνησης, που προβλέπει την κατασκευή Ολυμπιακού Κέντρου Κωπηλασίας, στο Μαραθώνα.. Οπως υποστηρίζουν, η απόφαση αυτή θα έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον και αγνοεί την αρχαιολογική σημασία της περιοχής.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.