Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Σάββατο 26/5/2001)

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα
Στο μικροσκόπιο τίθενται και πάλι τα προϊόντα διατροφής για την περιεκτικότητά τους σε μεταλλαγμένες ουσίες. Μετά τις πληροφορίες ότι ένα στα εννέα τρόφιμα που ήλεγξε ο Ενιαίος Φορέας Τροφίμων περιείχαν μεταλλαγμένες ουσίες, η πρόεδρος του φορέα Χριστίνα Παπανικολάου, θα ζητήσει δεύτερο κύκλο ερευνών. Οι παραγωγοί των προϊόντων θα υποχρεωθούν να βάλουν σχετική σήμανση εάν περιέχουν μεταλλαγμένα σε ποσοστό άνω του 1%. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Greenpeace τουλάχιστον 53 προϊόντα που διατίθενται στα σούπερ μάρκετ περιέχουν ή ενδέχεται να περιέχουν μεταλλαγμένες ουσίες. Ο υπουργός ανάπτυξης, Νίκος Χριστοδουλάκης, απαντώντας ουσιαστικά στην ανακοίνωση της Γκρίν Πίς, διαβεβαίωσε ότι "δεν υπάρχει κίνδυνος από τα ελληνικά προϊόντα", ενω αφήνοντας αιχμές κατά της οργάνωσης τόνισε ότι οι μόνοι αρμόδιοι για τους ελέγχους είναι οι κρατικοί οργανισμοί.
 
Αισιόδοξος ο Κώστας Σημίτης για την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.
Καθησυχαστικός ως προς τις πιθανές αντιδράσεις της Τουρκίας κατά την τελική φάση ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε., εμφανίστηκε χθες ο Πρωθυπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους επιστρέφοντας από τη Μάλτα. Ο Κώστας Σημίτης, τόνισε οτι "η ενταξιακή πορεία της Κύπρου προχωρά κανονικά και είναι βέβαιο ότι όσο προχωρεί η διαδικασία τόσο θα εντείνονται οι τουρκικές αντιδράσεις". Πρόσθεσε ότι τα ίδια έλεγαν οι Τούρκοι και πριν από το Ελσίνκι, όπως και πριν από την εταιρική σχέση. Ο κ. Σημίτης αρνήθηκε έμμεσα και το ενδεχόμενο ανασχηματισμού λέγοντας ότι δεν θα υπάρξουν από μέρους του αιφνιδιασμοί στο μέλλον.
 
Λαθρομετανάστες συνελήφθησαν σε Λύκειο
Αναστάτωση χθες στο 38ο Λύκειο της Κυψέλης, την ώρα που μαθητές διαγωνίζονταν. Λιμενικοί εισέβαλαν στο κτίριο, καταδιώκοντας πέντε ιρακινούς και ιρανούς λαθρομετανάστες, οι οποίοι είχαν αποδράσει από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Οι λιμενικοί έριξαν βολές στον αέρα, γεγονός το οποίο προκάλεσε πανικό σε μαθητές και καθηγητές. Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού Σώματος τα πυρά ήταν άσφαιρα. Οι λαθρομετανάστες συνελήφθησαν στο προαύλιο του σχολείου.

Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών εναντίον ΕΟΤ
Εκ διαμέτρου αντίθετες εκτιμήσεις για την φετεινή τουριστική κίνηση στη χώρα μας κάνουν το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και ο ΕΟΤ. Το Ινστιτούτο αναμένει μείωση κατά 5%, ενώ ο ΕΟΤ αύξηση κατά 7%. Στην έκθεσή του, το Ινστιτούτο προβλέπει για την περιοχή της πρωτεύουσας μείωση των αφίξεων τουριστών κατά 10% και απο 3 έως 5% στην Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου. Αύξηση της κίνησης αναμένει μόνο στην Κεντρική Μακεδονία και τα νησιά του Ιονίου. Το Ινστιτούτο αποδίδει τη μείωση στις χαμηλές τιμές σε Τουρκία, Αύγυπτο και Τυνησία, αλλά και στο υψηλό κόστος του νέου αεροδρομίου.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.