Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τετάρτη 16/5/2001)
 
 

Απεργία την Πέμπτη για το ασφαλιστικό
 Με αίτημα την χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος και από το κράτος, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν αύριο νέα 24ωρη απεργία. Οι δημόσιες υπηρεσίες θα υπολειτουργούν, τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν θα κινηθούν, τα νοσοκομεία θα εξυπηρετούν μόνο τα έκτακτα περιστατικά, ενώ στην απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι. Η Ολυμπιακή θα πραγματοποιήσει μόνο ένα δρομολόγιο ανά προορισμό, ενώ κλειστά ενδέχεται να μείνουν και πολλά εμπορικά καταστήματα. Το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως και πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Εντάσεις στην Παιδεία
 Ψηφίσθηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο, που προβλέπει την ένταξη των τεχνολογικών ιδρυμάτων στην ανώτατη εκπαίδευση. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο τέως υπουργός παιδείας Γεράσιμος Αρσένης, δεν παράστησαν στην ψηφοφορία, διαφωνόντας με το νομοσχέδιο. Οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων, που παραμένουν κλειστά, απειλούν με παραιτήσεις, ενώ 48ωρη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα και οι πανεπιστημιακοί καθηγητές.

Εκκρεμούν οι αποφάσεις για το  ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα
 Με τον υπουργό εθνικής άμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο συναντήθηκε χθες βράδυ ο πρωθυπουργός. Αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν να αναβληθεί και πάλι η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για το πενταετές εξοπλιστικό πρόγραμμα και την προμήθεια πολεμικών αεροσκαφών, που είχε προγραμματισθεί για τις 17 Μαϊου. Η απόφαση της κυβέρνησης, πριν από λίγο καιρό, να μειώσει τις εξοπλιστικές δαπάνες προκειμένου να στηρίξει το πρόγραμμα της κοινωνικής της πολιστικής, είχε προκαλέσει την έντονη δυσφορία του κ.Τσοχατζόπουλου.

Ρέππας: Η Τουρκία έχει ανάγκη δημοκρατικές αλλαγές
 Την ανάγκη να προχωρήσει η Τουρκία σε μεγάλες δημοκρατικές αλλαγές, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας. Ο κ.Ρέππας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη μεταρρύθμιση στο σωφρονιστικό σύστημα της Τουρκίας, τόνισε ότι ¨κανείς δε μπορεί να είναι ικανοποιημένος με την κατάσταση, που επικρατεί σήμερα, όχι μόνο στις τουρκικές φυλακές, αλλά και στην τουρκική κοινωνία" και υποστήριξε ότι η διαθνής κοινότητα δεν είναι δυνατό να μείνει απαθής με την κατάσταση πυο επικρατεί σήμερα στις τουρκικές φυλακές.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.