Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Κυριακή 06/05/2001)

Ικανοποιμένη η Εκκλησία της Ελλάδας από τη "συγγνώμη" του Πάπα
Ικανοποίηση επικρατεί κατά τα φαινόμενα στην Εκκλησία της Ελλαδος για τη συγγνώμη που ζήτησε ο Πάπας για τις σταυροφορίες και την άλωση της Κωνσταντινούπολης. Αξιοσημείωτη εξ άλλου θεωρήθηκε και η έμμεση πρόσκληση του Πάπα στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο να επισκεφθεί το Βατικανό. Την ικανοποίησή του για την τελική έκβαση της επίσκεψης του Πάπα στην Αθήνα, εξέφρασε με δηλώσεις του από τη Σουηδία ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου χαρακτηρίζοντας το γεγονος ιστορικο. Ο ρώσος πατριάρχης Αλέξιος, ο οποίος υποδεχθηκε το Σάββατο στη Μόσχα τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο εξέφρασε το σκεπτικσιμό του για τις δηλώσεις του Πάπα.

Πλημμύρες στην Πάτρα
Προβλήματα απο πλημμύρες αντιμετώπισαν τα μεσάνυχτα οι βορειοανατολικές περιοχές της Πάτρας, έπειτα απο δυνατή νεροποντή. Τα προβλήματα εντοπίστηκαν κυρίως στις περιοχές Ζαβλάνη, Αγιά, Προάστειο, Ηρώων Πολυτεχνείου και Καστελόκαμπο.

Απεργούν οι δικηγόροι
Απεργουν ολη την ερχομενη εβδομαδα οι δικηγόροι της χώρας σε ένεδειξη διαμαρτυρίας για την τροπολογία που αφορά στην αύξηση των ορίων υποχρεωτικής παράστασης στα συμβόλαια ακινήτων. Οι δικηγορικοι σύλλογοι Αθήνας και Πειραια δεν θα συμμετάσχουν στην απεργία της Δευτερας.

Κινητοποιήσεις για το Σχινιά
Πορεία από την Αθήνα στο Μαραθώνα πραγματοποιεί η οργάνωση "Πολίτες του Κόσμου"  διαμρτυρόμενη για την κατασκευή του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου στην περιοχή του Σχινιά. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία της Αγίας Παρασκευής και θα καταλήξει στην παραλία του Σχινιά όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία.

Ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού
Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν το πρωί μελη του Ελληνικού Συνδέσμου "Σούζαν Κόμεν" για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού με στόχο την ενημέρωση των πολτιών για τους τροπους προληψης της ασθενειας. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι 4.500 γυναίκες και 200 άνδρες θα εμφανίσουν εντός του έτους καρκίνο του μαστού, εκ των οποίων οι 1.500 γυναίκες θα χάσουν τη ζωή τους. Όπως λένε οι ειδικοί η θνησιμότητα θα μπορούσε να μειωθεί κατά 30%, εάν όλες οι γυναίκες άνω των 40 ετών υποβάλλονταν σε μαστογραφία.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.