Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Πέμπτη 03/05/2001)

Πρόσκληση για διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, απηύθυνε ο πρωθυπουργός
Πρόσκληση για διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, απηύθυνε ο πρωθυπουργός προς τα συνδικάτα και τα κόμματα, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ο Κώστας Σημίτης υπογράμμισε ότι  "ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσουμε καλύτερες συντάξεις είναι η συνεχής ανάπτυξη" και τόνισε ότι "το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης δεν πρέπει να δημιουργεί ελλείμματα που θα επιβαρύνουν αυτή την προσπάθεια". Ο κ.Σημίτης έκανε λόγο για "πολιτικές καλών προθέσεων που οδηγούν σε αδιέξοδα" και που "όσο και αν τις βαφτίσει κανείς σοσιαλιστικές, είναι βαθιά αντικοινωνικές και στο παρελθόν έχουμε ζήσει τα οδυνηρά αποτελέσματά τους". Πάντως, ο διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς αναμένεται να αρχίσει μετά τις 17 Μαϊου, οπότε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Κριτική δέχθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας
Την κριτική πολλών στελεχών για την πορεία του κόμματος και της κυβέρνησης δέχθηκε ο πρωθυπουργός, κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ενδεικτική του κλίματος η δήλωση του κ.Θεόδωρου Κατσανέβα, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ τις επόμενες εκλογές, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να υπερασπίζεται πολιτικές, που δεν τον εκφράζουν και δεν τις αποφασίζει.

Έκτακτα μέτρα για την επίσκεψη Πάπα στην Αθήνα
Εκτακτα μέτρα από σήμερα έως και το Σάββατο λαμβάνει η Τροχαία, λόγω της επίσκεψης του Πάπα στην ΑΘήνα, στις 4 και 5 Μαϊου. Η στάθμευση των οχημάτων θα απαγορεύεται σε όλους τους δρόμους, απ'όπου θα περάσει ο Ποντίφικας και τα γύρω στενά, ενώ σταδιακά θα απαγορεύεται και η κυκλοφορία. Τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται είναι δρακόντεια και στην υλοποίησή τους θα συμμετέχουν 7 χιλιάδες αστυνομικοί.

Δόθηκε στη δημοσιότητα ο νόμος για την τρομοκρατία
Στη δημοσιότητα δόθηκε χθες το νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης, για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας. Σύμφωνα με τις διατάξεις του, ο έλεγχος του DNA των υπόπτων είναι υποχρεωτικός, αλλά με δικαστικές εγγυήσεις, ενώ απαγορεύεται τελικά η ηλεκτρονική παρακολούθηση των υπόπτων στην οικία τους ή τον επαγγελματικό τους χώρο.

Μυστήριο καλύπτει τις συνθήκες θανάτου της βρετανίδας Σούζαν Μέρι Αριστίδη
Μυστήριο καλύπτει τις συνθήκες θανάτου της 49χρονης βρετανίδας Σούζαν Μέρι Αριστίδη, που βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της τα μεσάνυχτα, μετά από έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού. Ο μηχανισμός είχε εκραγεί μέσα στο αυτοκίνητό της , όπου βρέθηκε και τηλεχειριστήριο, ενώ η ίδια φορούσε γάντια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, πιθανότερο ενδεχόμενο είναι το θύμα να μετέφερε την αυτοσχέδια βόμβα προκειμένου να την τοποθετήσει σε άγνστο μέχρι στιγμής, στόχο, που έχει σχέση με ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ανθρώπων της νύχτας.

Αισιόδοξος για την Ολυμπιάδα του 2004 εμφανίζεται ο Ζακ Ρογκ
Τη βεβαιότητά του για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων της ΑΘήνας, εξέφρασε ο Ζακ Ρονγκ, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα, για την παρακολούθηση της πορείας των έργων προετοιμασίας. Ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την έγκαιρη προετοιμασία των έργων.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος διαψεύδει τα σενάρια περί συνεργασίας του με "Νέα Δημοκρατία"
Την οργανωτική δομή του κόμματός του και περίπου 100 στελέχη, ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών και δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο κ.Αβραμόπουλος διέψευσε τα σενάρια περί συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας ότι δεν θα υπάρξει καμιά συνεργασία σκοπιμότητας.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.