Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Πέμπτη 29/03/2001)

Αρχισε να λειτουργεί χωρίς προβλήματα το νέο αεροδρόμιο της Αθήνας
Χωρίς προβλήματα άνοιξε τις πύλες του το νέο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", ενώ χθες έπεσε η αυλαία για το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Η πρώτη πτήση που έφθασε στο νέο αεροδρόμιο ήταν από τον Καναδά και τους επιβάτες υποδέχθηκε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης.

Προσέφυγαν στο Συμβούλιο Επικρατείας σταθμοί που δεν αδειοδοτήθηκαν
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των ιδιοκτητών ραδιοφωνικών σταθμών, που έβαλαν "λουκέτο" μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αδειοδοτήσει μόνο 28 σταθμούς από τους συνολικά 94, που λειτουργούσαν, υποστηρίζοντας ότι υπήρχαν παρεμβολές στις συχνότητες του νέου αεροδρομίου. Ηδη, 8 ραδιοφωνικοί σταθμοί προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με αίτημα να ακυρωθούν οι αποφάσεις του υπουργού τύπου. Οπως υποστηρίζουν το αρμόδιο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προχώρησε στην επιλογή των σταθμών που αδειοδοτήθηκαν, αυθαίρετα, παράνομα, καταχρηστικά και αναιτιολόγητα.

Αντιδράσεις στην απόφαση μείωσης των αμυντικών δαπανών
Τριβές στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ προκαλεί η πρόθεση του πρωθυπουργού να περικόψει τις δαπάνες της χώρας για την Αμυνα, προκειμένου να ενισχυθεί η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης. Το πακέτο των μέτρων, ύψους 500 δισεκατομμυρίων δραχμών, για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων, θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.

Επικρίνει ο ΣΕΒ την κυβέρνηση
Τα πυρά του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, δέχεται πλέον η κυβέρνησης για την πολιτκή που ακολουθεί. Ο ΣΕΒ την κατηγορεί για έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου για την εποχή της Ευρωζώνης και επισημαίνει ότι η πολιτική που ακολουθείται είναι άτολμη, χωρίς όραμα και απέχει από τις πραγματικές ανάγκες της σύγκλισης.

Κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και των καθηγητών ΤΕΙ
Αντιμέτωποι με σειρά κινητοποιήσεων βρίσκεται η κυβέρνηση. Η ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων, απειλεί με κινητοποιήσεις διαρκείας αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει άμεσα στην καταβολή- αναδρομικά- του οικογενειακού επιδόματος. Σήμερα, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας, ενώ 24ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι εργαζόμενοι στον Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας, το Κέντρο Βρεφών "Μητέρα", καθώς και οι καθηγητές των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, οι οποίοι διαφωνούν με ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του υπουργείου παιδείας. 48ωρη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα και 12 χιλιάδες εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα.

Η ΔΑΠ παραμένει πρώτη δύναμη στην ΕΦΕΕ
Αυξημένη κατά 20% ήταν σε σχέση με πέρσι, η συμμετοχή των φοιτητών στις χθεσινές φοιτητικές εκλογές. Η ΔΑΠ, φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, αναδείχθηκε για 15η χρονιά, πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.