Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τετάρτη 07/03/2001)

Γραπτό μήνυμα Σημίτη για την κρίση στα Βαλκάνια
Τη λύπη της Ελλάδας για τα θύματα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας εκφράζει σε γραπτό μήνυμά του προς τον ομόλογό του της χώρας αυτής, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης. "Η Ελλάδα θεωρεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας ουσιώδη για την σταθερότητα στην περιοχή και καταδικάζει όλες τις πράξεις βίας που στοχεύουν στην αποσταθεροποίησή της". Η κυβέρνηση της Ελλάδας καλεί την διεθνή κοινότητα να λάβει επειγόντως συγκεκριμένα μέτρα για την αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης της κατάστασης. Επιστρέφοντας από την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να απειλήσει την σταθερότητα στην περιοχή. Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας αναμένεται να αποστείλει στη γειτονική χώρα στρατιωτικό τηλεπικοινωνιακό υλικό και υλικά εφοδιασμού, καθώς και οχήματα και ασθενοφόρα. Αν θεωρηθεί απαραίτητο θα διατεθούν ακόμη ελαφρά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Παρουσίαση του νέου κόμματος Αβραμόπουλου
"Κίνημα Ελευθερων Πολιτών" είναι το όνομα του κόμματος του δημάρχου Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος χθες ανακοίνωσε το έμβλημα και την ιδρυτική διακήρυξή του. Οπως δήλωσε ο ίδιος, το κόμμα του ανήκει στο χώρο του Κέντρου. Τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Επισήμως, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής δεν σχολίασε την παρουσίαση του νέου κόμματος.

Ομιλία Σημίτη σε εκδήλωση φορέων της Κεντροαριστεράς
"Η κοινωνία των πολιτών δίνει την απάντηση στις προκλήσεις της νέας εποχής", υποστήριξε σε ομιλία του ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης, ο οποίος παραβρέθηκε σε εκδήλωση φορέων της Κεντροαριστεράς.

Ικανοποίηση του Αρχηγού της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου για τρομοκρατία
Οι  αρχές της Ελλάδας κάνουν ότι μπορούν για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα υποστήριξε ο αρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου Σερ Τζον Στίβενς, ο οποίος συναντήθηκε με την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας, τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο κ. Στίβενς δήλωσε ότι υπάρχει πρόοδος στις έρευνες που γίνονται για την δολοφονία του στρατιωτικού ακολούθου της πρεσβείας της Βρετανίας στην Αθήνα Στίβεν Σόντερς τον Ιούνιο του 2000 από την οργάνωση "17 Νοέμβρη".

Σύσκεψη για το νέο αεροδρόμιο των Σπάτων
Σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς για τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου πραγματοποιείται υπό τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Σημίτη. Το αεροδρομιο των Σπάτων αναμένεται να λειτουργήσει στις 28 Μαρτίου.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.