Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Δευτέρα 05/03/2001)

Δεν πρόλαβε 3χρονο αγόρι να μεταβεί σε Αμερικανικό νοσοκομείο
Ενα 3χρονο αγοράκι από τη Μυτιλήνη έχασε τη ζωή του από λευχαιμία, καθώς δεν πρόλαβε να μεταβεί σε Αμερικανικό νοσοκομείο εξαιτίας της γραφειοκρατίας. Αν και η οικογένεια του μικρού κατάφερε να συγκεντρώσει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό, η Εθνική Τράπεζα - τηρώντας πιστά ένα νόμο του 1931, που προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες για την αποδέσμευση των χρημάτων που προέρχονται από εράνους - καθυστέρησε αρκετούς μήνες να διαθέσει τα χρήματα για τη μεταφορά του. Μετά από την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, η Εθνική Τράπεζα αποδέσμευσε μέρος των χρημάτων, την Παρασκευή, ωστόσο ήταν ήδη πολύ αργά για το 3χρονο παιδί.

Κηδεία του Παναγιώτη Λαμπρία
Το μεσημέρι κηδεύτηκε από το Α' Νεκροταφείο ο Παναγιώτης Λαμπρίας, ο οποίος πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 75 ετών μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο. Ο Παναγιώτης Λαμπρίας ξεκίνησε την δημοσιογραφική καριέρα του την δεκαετία του '50, εξελέγη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και 3 φορές ευρωβουλευτής, ενώ διετέλεσε υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και υφυπουργός Προεδρίας έως το 1977.

Δηλώσεις Χριστόδουλου
"Δεν γνώριζα τα βασανιστήρια που γίνονταν επί Χούντας", υποστήριξε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας. Ο κ. Χριστόδουλος δήλωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει στην έκδοση ταυτοτήτων της Εκκλησίας προκειμένου, όπως είπε, να υπάρξει απογραφή των Χριστιανών στην Ελλάδα.

Στην Αθήνα ο αρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου
Ο αρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου φθάνει σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως της Ελλάδας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Η επίσκεψη του αξιωματούχου από την Βρετανία εντάσσεται στα πλαίσια της συνεργασίας των Ελληνικών και Βρετανικών αστυνομικών αρχών που άρχισε μετά από την δολοφονία του στρατιωτικού ακολούθου της πρεσβείας της Βρετανίας στην Αθήνα Στήβεν Σόντερς από την οργάνωση "17 Νοέμβρη" τον Ιούνιο του 2000.

Οι χαμηλές εισοδηματικά τάξεις πλήττονται περισσότερο από την παρουσία λαθρομεταναστών
Τα χαμηλά οικονομικά στρώματα ζημιώνονται από την παρουσία των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σύμφωνα με την έρευνα, το 37% του Ελληνικού πληθυσμού, μεταξύ των οποίων και οι ανειδίκευτοι εργάτες, πλήττονται από την παρουσία των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.