Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Παρασκευή  16/02/2001)

Ζακ Ρογκ: Οι Ολυμπιακοί αγώνες θα γίνουν στην Αθήνα.
Με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, συναντήθηκε χθες ο Ζακ Ρογκ.Ο κ.Ρογκ χαρακτήρισε "ανόητα και σκουπίδια" τα σενάρια μεταφοράς των Ολυμπιακών αγώνων από την Αθήνα σε άλλη πόλη, ενώ θεωρεί κρίσιμο το επόμενο εξάμηνο για την πορεία της προετοιμασίας των αγώνων. "Η ευθύνη της κυβέρνησης σε αυτή τη φάση είναι μεγάλη" είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ρογκ

Κρούσματα διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία.
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη Βουλή για τη διαφθορά της αστυνομίας. Σύμφωνα με έκθεση της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, στους 14 μήνες της λειτουργίας της, η υπηρεσία δέχθηκε 933 αναφορές για κρούσματα διαφθοράς. Το 54% των καταγγελιών προέρχονταν από πολίτες και το 16% από τις αστυνομικές υπηρεσίες. Συνολικά έχουν διωχθεί 125 αστυνομικοί και αξιωματικοί.

Σήμερα η ημερομηνία για τη λειτουργία του νεου αεροδρομίου.
Την ακριβή ημερομηνία της έναρξης λειτουργίας του νέου αεροδρομίου των Σπάτων, θα ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός, στη Βουλή.

Το DNA  στην υπηρεσία του νόμου.
 "Επιτρεπτή" χαρακτηρίζει τη χρησιμοποίηση του DNA στις περιπτώσεις διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα του δράστη, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ακόμη και στην περίπτωση, που δεν υπάρχει η συγκατάθεση του υπόπτου.

Τον Απρίλιο η νέα κατώτατη σύνταξη.
 Από τον Απρίλιο θα δοθεί στο 75% των συνταξιούχων του ΙΚΑ η κατώτατη σύνταξη των 152.000 δραχμών, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ. Το ποσό αυτό θα ισχύσει αναδρομικά από την 1.1.2001.

Ήττα για την ΑΕΚ.
 Με 1-0 κέρδισε χθες βράδυ την ΑΕΚ η ισπανική Μπαρτσελόνα στη Νέα Φιλαδέλφεια, στον πρώτο αγώνα για τους 16 του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.