Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio




Τετάρτη  25/01/2001

Στο σκοτάδι οι έρευνες για την επίθεση της Κυριακής
Στo σκοτάδι παραμένουν οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό των δραστών της βομβιστικής επίθεσης κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Μιχαλολιάκου, που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής. Καμμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, γεγονός που προβληματίζει τις αρχές για το αν θα ακολουθήσουν και άλλα, ανάλογα, "χτυπήματα". Εως το τέλος Φεβρουαρίου, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος. Ομως, αρκετά σημεία του, όπως το αν θα πρέπει να υποβάλλονται σε εξετάσεις DNA οι ύποπτοι, δημιουργούν αντιδράσεις βουλευτών.

Διχάζει η πρόταση Γιαννόπουλου για βουλευτές
Διχάζει τον πολιτικό κόσμο της χώρας, η πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου να ενσωματωθεί στην αναθεώρηση του Συντάγματος η πρότασή του, σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές δεν θα έχουν δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματός τους, κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Σύμφωνα με την πρόταση, οι βουλευτές θα πρέπει να παραιτούνται από το βουλευτικό αξίωμα, αν επιλέγουν να συνεχίσουν να ασκούν το επάγγελμά τους, διαφορετικά θα απειλούνται ακόμη και με έκπτωση από το αξίωμά τους.

Προσφυγή για τις γερμανικές εποζημιώσεις
Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης κατέθεσε η νομαρχία Βοιωτίας, ζητώντας να ακυρωθεί ως παράνομη, η απόφαση του υπουργού να μην δώσει άδεια, ώστε να προχωρήσει η νομαρχία και τα θύματα του ναζισμού στο Δίστομο σε αναγκαστική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας στην Ελλάδα. Η γερμανική κυβέρνηση αρνείται να καταβάλει στους δικαιούχους το ποσό των 9 δισεκατομμυρίων που επιδίκασαν τα ελληνικά δικαστήρια ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη.

Συνεχίζονται οι καταθέσεις για το Σάμινα
Για δεύτερη ημέρα συνεχίζει σήμερα την κατάθεσή του ο υποπλοίαρχος του Εξπρές Σάμινα, για τις συνθήκες κατω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό ναυάγιο, ανοιχτά της Πάρου, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 82 άνθρωποι.

Αυτοκτονία για τον δείκτη
Πίνοντας φυτοφάρμακο, ο διευθυντής της ALPHA BANK, στον Πύργο Ηλείας, έδωσε χθες τέλος στη ζωή του. Στο σημείωμα που άφησε συσχετίζει τους λόγους της αυτοκτονίας του με την πτώση του δείκτη τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η Παπαρήγα στη Γιουγκοσλαβία
Στη Γιουγκοσλαβία μεταβαίνει σήμερα αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος, με επικεφαλής την γενική γραμματέα Αλέκα Παπαρήγα. Η κ.Παπαρήγα θα συναντηθεί και με τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.