Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio





Τρίτη  23/01/2001

"Στόχος των βομβιστών ήταν να σκοτώσουν τον βουλευτή της Νέας Δhμοκρατίας, Βασίλη Μιχαλολιάκο" υποστηρίζουν αξιωματούχοι της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, οι οποίοι ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα για την απόπειρα δολοφονίας, που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής. Αναπάντητα παραμένουν έως τώρα τα ερωτηματικά για την ταυτότητα των δραστών, καθώς καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση. Οι δράστες σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το σπίτι του βουλευτή και τον πυροδότησαν πιθανότατα με τηλεχειρηστήριο, την ώρα που ο κ. Μιχαλολιάκος έβγαινε από το αυτοκίνητό του. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Τζάνειο Νοσοκομείο. "Στην Ελλάδα η τρομοκρατία δρα ανενόχλητη" δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ενώ χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ζήτησε από τους υπουργούς την άμεση αντιμετώπιση του θέματος. Εν τω μεταξύ, μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν από σήμερα έως και την Πέμπτη, τα νοσοκομεία της χώρας, εξαιτίας της τριήμερης απεργίας που πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο χώρο της υγείας.

Τετραήμερη επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί από σήμερα στην Ιταλία, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλος. Ο κ.Στεφανόπουλος θα συναντηθεί και τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β' και θα επισκεφθεί το Βατικανό.

Σε τρεις μήνες, στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος του δημάρχου Αθηναίων, Δημήτρη Αβραμόπουλου. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, το υπό ίδρυση κόμμα συγκεντρώνει το 14,7% των προτιμήσεων.

 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.