Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio




Δευτέρα 22/01/2001

Καταδικάζεται πανταχόθεν η απόπειρα κατά του βουλευτή Βασίλη Μιχαλολιάκου
Σε τρομοκρατική ενέργεια, πιθανότατα της 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, αποδίδεται, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η  επίθεση εναντίον του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Μιχαλολιάκου που σημειώθηκε χθες το βράδυ. Εκρητκικός μηχανισμός εξερράγη την ώρα που ο βουλευτής έβγαινε από το αυτοκίνητό του έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ο ιδιος και άλλα 3 άτομα. Ο κ. Μιχαλολιάκος υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρεππας δήλωσε ότι «η επίθεση εναντίον του βουλευτή Βασίλη Μιχαλολιάκου προκαλεί αποτροπιασμό και οργή για τις δυνάμεις που επιχειρούν με όπλο τη βία να προωθήσουν τα εγκληματικά σχέδιά τους», επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός και σύσσωμη η κυβέρνηση είναι στο πλευρό του συναδέλφου τους. Τον αποτροπιασμό τους εξέφρασαν ο υπουργός δημόσιας τάξης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καθώς και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Θετική για τον κ. Αβραμόπουλο πρόσφατη δημοσκόπηση
Το 14,7% των προτιμήσεων συγκεντρώνει το υπό ίδρυση κόμμα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Ρισέρτς που διενεργήθηκε στις αρχές Ιανουαρίου και δημοσιεύεται στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 29,4%, ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 29,2% . Καταλληλότερος να λύσει τα προβλήματα της χώρας, πάντως, εμφανίζεται ο Κώστας Σημίτης με 45% και ακολουθεί ο Κώστας Καραμανλής με 34,4%.

Άλλες ειδήσεις
Καθησυχαστικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα των μετρήσεων για ραδιενέργεια, που πραγματοποιήθηκαν σε 4 στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κρήτη. Οι μετρήσεις θα συνεχισθούν σε αποθήκες, στρατόπεδα και πεδία βολής σε όλη τη χώρα.

5 από τους 17 τάφους της πρώην βασιλικής οικογένειας, που βρίσκονται στο Τατόι κατέστρεψαν χθες άγνωστοι, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες. Προσπάθησαν ακόμη να διαρρήξουν κοντινό παρεκκλήσι, χωρίς επιτυχία.

Τριήμερη απεργία θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας, που συζητείται εκείνες τις ημέρες στη Βουλή. Στις 23 και 24 Ιανουαρίου έχει εξαγγείλει απεργία και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.