Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

BBC: Election Coverage in Greek, 00-03-27

BBC Election Coverage in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: HR-Net News Distribution Manager <dist@hri.org>

Δευτέρα 27.03.2000

Από την Αθήνα, η Λήδα Μπόλα μεταδίδει

__

ΖΗΤΑ ¨ΚΑΘΑΡΗ ΛΑΊΚΗ ΕΝΤΟΛΗ"

Καθαρή λαϊκή εντολή για τη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ ζητά ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ. Ο Κ. Σημίτης εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι ο λαός θα εμπιστευθεί και πάλι το ΠΑΣΟΚ και εκτιμά ότι η εκλογές θα κριθούν από την ουσία :" Η εκλογική μάχη θα κριθεί από το ποιον θα εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός για να ολοκληρώσει την τεράστια προσπάθεια των τελευταίων χρόνων. Οι Ελληνες πολίτες, επειδή έχουν σαφή συνείδηση τι αληθινά διακυβεύεται, τι αληθινά κρίνεται, θα εμπιστευθούν εμάς. Γιατί εμείς καταλάβαμε έγκαιρα που πηγαίνουν τα πράγματα και πως η Ελλάδα θα κερδίσει μια νέα θέση στην Ευρώπη. Γιατί απευθυνθήκαμε στο λαό με τη γλώσσα της αλήθειας".

Περιοδεια Σημιτη στη Λαρισα

"Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρωτοπορία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε ότι αφορά στους αναπτυξιακούς ρυθμούς" δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Λάρισα. Όπως είπε η ανάπτυξη είναι η μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσει η χώρα τις προκλήσεις του παγκόσμιου ανταγωνισμού :"Αυτό είναι το αποτέλεσμα της δικής μας πολιτικής, της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόσαμε με τη βοήθεια και τις θυσίες του ελληνικού λαού".

"Η ΜΑΧΗ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ", ΛΕΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Η μάχη των εκλογών έχει ήδη κριθεί, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε συγκέντρωση στο Αγρίνιο, όπου περιοδεύει. Ο κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι το κόμμα του θα αναδειχθεί νικητής την 9η Απριλίου, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αυταρχισμό και καθεστωτική νοοτροπία.

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Η ΓΓ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η Αλέκα Παπαρήγα περιοδεύει στην Πάτρα, όπου θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η κ. γενική γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος κάλεσε τις λαϊκές δυνάμεις σε αντίσταση κατά των αποφάσεων της Λισσαβώνας. Υποστήριξε ότι η απελευθέρωση των αγορών, των μεταφορών και της ενέργειας θα επιφέρει αύξηση της μαζικής ανεργίας, ενώ η απελευθέρωση του εναέριου χώρου θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΗ Η ΠΟΛΩΣΗ, ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΣΥΝ

Για σκηνοθετημένη πόλωση κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμμα ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος. Ο κ. Κωνσταντόπουλος υποστήριξε ότι οι κύριοι Σημίτης και Καραμανλής εξακολουθούν να μην συζητούν για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία :"Οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας είναι λαλίστατες όταν πρόκειται το χρηματιστήριο ή για τις σκηνοθετημένες παραστάσεις νίκης που επιθυμούν. Αλλά καταπίνουν τη γλώσσα τους όταν πρόκειται για συγκεκριμένες δεσμεύσεις πάνω στα σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα" κατέληξε ο κ. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος περιόδευσε στην Καστοριά.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, αλλά και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες ότι υποβιβάζουν την πολιτική σε αριθμητική και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εγκαταλείπει το κοινωνικό κράτος.

34 ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Μπορεί η μάχη για την εξουσία να δίνεται από δύο μόνο κόμματα, ωστόσο στις εκλογές της 9ης Απριλίου την ψήφο του ελληνικού λαού θα διεκδικήσουν συνολικά 34 κομματικοί σχηματισμοί.

Εκτός από τα 5 γνωστά κόμματα - ΠΑΣΟΚ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΚΕ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, ΔΗΚΚΙ- τα οποία και εκπροσωπούνταν στην προηγούμενη Βουλή, στις εκλογές θα συμμετέχουν άλλα 29. Μεταξύ αυτών το Ελληνικό Ευρωπαικό Κόμμα, οι Οικολόγοι Εναλλακτικοί, το Κόμμα Ελλήνων Εργαζομένων, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (Μαρξιστικό Λενινιστικό), το Μέτωπο Ριζοσπαστικής Αριστεράς, το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών, το Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας κ.α.


BBC Election Coverage in Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
misc2html v2.01 run on Monday, 27 March 2000 - 18:18:16 UTC