Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

BBC: Election Coverage in Greek, 00-03-22

BBC Election Coverage in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: HR-Net News Distribution Manager <dist@hri.org>

Τετάρτη 22.03.2000

Από την Αθήνα, η Λήδα Μπόλα μεταδίδει

Ο Σημίτης στην Πάτρα

Για ανυπαρξία θέσεων και προγραμμάτων, αλλά και για άγνοια και ελαφρότητα κατηγόρησε ο πρωθυπουργός τη Νέα Δημοκρατία, μιλώντας σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου της Πάτρας.

«Είναι ένα κόμμα με σημαία ευκαιρίας. Πίσω από τα προσωπεία που αλλάζει διαρκώς η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται η παλαιά γνωστή παράταξη της συντήρησης και του παλαιοκομματισμού» είπε ο κ. Σημίτης κάνοντας ακόμη λόγο για μέτωπο άρνησης απέναντι στις θετικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού.

«Η ηγεσία της έχει επικίνδυνη άγνοια και αλαζονεία έχει μόνο υποσχέσεις, μοιράζει παντού επιταγές χωρίς αντίκρισμα» κατέληξε ο κ. Σημίτης

Δεσμεύσεις για την κοινωνική πρόνοια

Στην ομιλία του στην Πάτρα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο κοινωνικό κράτος λέγοντας:

«Δεσμεύομαι σήμερα εδώ με το ίδιο πείσμα, την ίδια αποφασιστικότητα: θα ολοκληρώσουμε στη νέα τετραετία το νέο κοινωνικό κράτος.»

Ο κ. Σημίτης αναχωρεί για τη Λισσαβόνα προκειμένου να συμμετάσχει στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά την οποία θα συζητηθεί το ζήτημα της απασχόλησης.

Ο Καραμανλής στη Λιβαδειά

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από τη Λιβαδειά ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζοντάς την «κυβέρνηση της συντήρησης και του κατεστημένου», ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πρόβλημα της εγκληματικότητας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Λαϊκό Νοσοκομείο, απ όπου επισήμανε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας χρειάζεται ριζικές τομές και ότι το γεγονός ότι δεν έχει καταρρεύσει μέχρι τώρα οφείλεται στις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντάται την Τετάρτη με δημάρχους από την Εύβοια, με τους οποίους θα συζητήσει για τα προβλήματα της περιοχής.

Περιοδείες πολιτικών αρχηγών

Στην Λάρισα περιοδεύει η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στο νομό Αργολίδας ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και στην Εύβοια ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας.

Προβάδισμα Σημίτη στους επενδυτές

Την εμπιστοσύνη των επενδυτών φαίνεται να κερδίζει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σύμφωνα με γκάλοπ που διενήργησε τις τελευταίες δύο ημέρες η εταιρεία ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό της οικονομικής εφημερίδας Ο Σύμβουλος.

Σε δείγμα 604 επενδυτών το 62,8% δηλώνει ότι εμπιστεύεται τον Κώστα Σημίτη, ενώ το 39,5% εμπιστεύεται τον Κώστα Καραμανλή.

Στην ερώτηση «ποιός μπορεί να συμβάλει καλύτερα στην ανάπτυξη του χρηματιστηρίου» το 38,8% απαντά ο Κώστας Σημίτης και το 30,2% ο Κώστας Καραμανλής, ενώ το 31% δεν απαντά.


BBC Election Coverage in Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
misc2html v2.01 run on Wednesday, 22 March 2000 - 17:18:08 UTC