Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

BBC: Election Coverage in Greek, 00-03-18

BBC Election Coverage in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: HR-Net News Distribution Manager <dist@hri.org>

Σάββατο 18/03/2000

Από την Αθήνα, η Λήδα Μπόλα μεταδίδει

_Περιοδία Σημίτη στο Αιγαίο_ Περίπου 800 δισεκατομμύρια δραχμες θα διατεθούν από το τρίτο πρόγραμμα ανάπτυξης για τα νησιά του Αιγαίου, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο οποίος βρέθηκε στην Ικαρία και στους Φούρνους. Ο κ. Σημίτης επεσήμανε οτι η περιοδος 2000-2004 είναι η αρχή μιας νέας εποχής για την νησιωτική χώρα, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν προγράμματα με στόχο την αναβάθμιση του συστήματος υγείας, της παιδείας και τις συγκοινωνίες των νησιών.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία για άρνηση προσθέτοντας οτι μοιράζει επιταγές χωρίς αντίκρυσμα. _Συνέδριο θέσεων της ΝΔ_ Βέβαιος για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εκλογές εμφανίσθηκε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραμανλής, ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου του κόμματός του. Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε το κόμμα του ήρεμη δύναμη του μεσαίου πολιτικού χώρου, ενώ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας το, οτι εκλιπαρεί πλέον να κριθεί από τις υποσχέσεις που μοιράζει. "Η κυβέρνηση μπορεί να υπερηφανευθεί για τον αβέβαιο ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας, όχι όμως και για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας" κατέληξε ο κ. Καραμανλής. Μιλώντας στο συνέδριο ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αν και εξέφρασε την πίστη του για νίκη της ΝΔ στις εκλογές, διαφοροποιήθηκε ελαφρώς από τον Κώστα Καραμανλή, στο θεμα του ελληνοτουρκικού διαλόγου, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ προσήλθε με μεγάλη καθυστέρηση στις θέσεις της ΝΔ για την Τουρκια. _Κόντρα δηλώσεων για το συνέδριο_ &quot;Το προγραμματικό συνέδριο της Ν.Δ. είναι ένα από τα συνηθισμένα θέατρα του κομματος. Είναι ένα σόου", δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σχολιάζοντας το συνέδριο θέσεων και αρχών της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Σημίτης πρόσθεσε ότι ένα προγραμματικό συνέδριο και ένα πρόγραμμα δεν μπορεί να διαμορφώνεται δέκα μέρες πριν τις εκλογές. "Ο κ Σημιτης όποτε βλέπει να μιλά ο λαός ειναι φυσικό να πανικοβάλλεται, δεν έχει συνηθίσει στο διάλογο, ελπίζω να το κάνει μετά τις 9 Απριλίου που θα είναι αντιπολίτευση" απάντησε ο Κώστας Καραμανλής. _Αισιόδοξος ο Κωνσταντόπουλος_ Την αισιοδοξία του ότι οι Ελληνες θα εμπιστευτούν για άλλη μια φορά τον Συνασπισμό και θα τον στείλουν ενισχυμένο στην νέα Βουλή εξέφρασε από την Καρδίτσα όπου περιοδεύει ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος.


BBC Election Coverage in Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
misc2html v2.01 run on Saturday, 18 March 2000 - 17:18:07 UTC