Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ειδήσεις 05-11-26

  1. Φόρος τιμής στον Τζορτζ Μπεστ
  2. Άσκηση στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου
  3. Έκκληση Κοινοπολιτείας
  4. Νίκη ΠΑΟ- Ισοπαλία Λάρισας
  5. Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους
  6. Άνοιξε ο συνοριακός σταθμός της Ράφα
  7. Αναταραχή στο Μπακού
  8. Επίθεση Αχμαντινετζάντ στη Δύση
  9. Φορολογία ακινήτων
  10. Ισχυρός σεισμός στην κεντρική Κίνα
  11. Ανοίγει η Ράφα
  12. Φόρος τιμής στον Τζορτζ Μπεστ

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2005 - 23:27 (Ώρα Λονδίνου)

Φόρος τιμής στον Τζορτζ Μπεστ

«Φαν Γκογκ του ποδοσφαίρου» ονόμαζε τον Μπεστ η εφημερίδα Τάιμς την Παρασκευή, ημέρα του θανάτου του.

«Έκανε το ποδόσφαιρο όμορφο», είναι ο τίτλος της Ιντιπέντεντ (Independent), που αφιερώνει τις πρώτες επτά σελίδες της στον θρύλο του ποδοσφαίρου, και στο πρωτοσέλιδο δημοσιεύει φωτογραφία του Τζορτζ Μπεστ έξω από το Ολντ Τράφορντ και γύρω της τα αφιερώματα που αφήνει ο κόσμος.

«Δίπλα στα κασκόλ της Μάντζεστερ Γιουνάιτεντ υπάρχουν κασκόλ των μεγάλων αντιπάλων της, της Μάντζεστερ Σίτι και της Λίβερπουλ, και άλλων ποδοσφαιρικών ομάδων, που απηχούν το ευχαριστώ όλων των φιλάθλων για μια ζωή που, όσο και να απομακρύνθηκε από την αρχική της δόξα, και όσο πονεμένη να ήταν η πορεία της, τελικά δεν αποτιμάται ως τραγωδία, αλλά ως δόξα».

«Είναι η παραδοχή ότι ο Τζορτζ Μπεστ πρόσφερε τόσα πολλά όσα πήρε», γράφει η εφημερίδα, που υπενθυμίζει ότι στα πρώτα στάδια της κατάπτωσής του, λόγω του αλκοολισμού του, ο Τζορτζ Μπεστ, μεθυσμένος, τράκαρε την άσπρη Ρόλς Ρόις του σε δρόμο του Λονδίνου και από τότε το συνηθισμένο σχόλιο ήταν ότι πέταξε τα εξαιρετικά δώρα που του χάρισε η φύση και το όνομά του σπιλώθηκε.

Η Γκάρντιαν (Guardian) έχει τίτλο «Ενωμένοι στη λύπη για έναν τραγικό ήρωα». «Φίλοι, πολιτικοί, ποδοσφαιριστές, αντίπαλοι, πρώην σύζυγοι, συγγενείς και άπειροι θαυμαστές δείχνουν την εκτίμηση τους στον Τζορτζ Μπεστ», γράφει η Γκάρντιαν.

Στο πρωτοσέλιδο του αθλητικού ένθετου της εφημερίδας Ντέιλι Τέλεγκραφ προβάλλονται οι δηλώσεις του σερ Μπόμπι Τσάρλτον, συμπαίκτη του Τζορτζ Μπεστ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και προσωπικού του φίλου:

«Η ένδοξη ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δημιουργήθηκε από ανθρώπους όπως ο Τζορτζ Μπεστ. Ο καθένας που είδε τι μπορούσε να κάνει ο Τζορτζ στο γήπεδο, ευχόταν να μπορούσε να κάνει το ίδιο. Είχε μία τεράστια προσφορά στο άθλημα (του ποδοσφαίρου) και εμπλούτισε τις ζωές όλων εκείνων που τον είδαν να παίζει», δήλωσε ο Μπόμπι Τσάρλτον.


Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2005 - 22:56 (Ώρα Λονδίνου)

Άσκηση στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου

Περισσότεροι από 1.000 εθελοντές, οι περισσότεροι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας της γερμανικής πρωτεύουσας, Χέρτα, πήραν μέρος στην άσκηση εκκένωσης του Ολυμπιακού Σταδίου του Βερολίνου.

Το σενάριο της άσκησης, προέβλεπε προειδοποίηση για βομβιστική επίθεση στο στάδιο, το οποίο θα φιλοξενήσει έξι από τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2006, μεταξύ αυτών και τον τελικό.

Η κεντρική ιδέα της άσκησης ήταν η όσο το δυνατόν πλησιέστερη στην πραγματικότητα προσομοίωση. Έτσι, εκτός άλλων, στην άσκηση πήραν μέρος και οικογένειες με παιδιά, όπως επίσης και άνθρωποι σε αναπηρικές καρέκλες.

Σύμφωνα με την αστυνομία απαιτούνται 30 λεπτά για την εκκένωση του σταδίου, το οποίο είναι χωρητικότητας 75.000 θεατών.

Οι γερμανικές αρχές λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους κινδύνους να σημειωθούν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σε ορισμένα από τα στάδια που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Μουντιάλ 2006, θα υπάρχουν ρομπότ ανίχνευσης εκρηκτικών, τοξικών αερίων και χημικών ουσιών.


Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2005 - 21:56 (Ώρα Λονδίνου)

Έκκληση Κοινοπολιτείας

Οι χώρες της Κοινοπολιτείας αντιπροσωπεύουν το 30% του παγκόσμιου εμπορίου

Να επιδείξουν «ευελιξία» στις συνομιλίες του Δεκεμβρίου στο Χόνγκκονγκ για το παγκόσμιο εμπόριο, κάλεσαν οι χώρες της Κοινοπολιτείας τις αναπτυγμένες χώρες, κατά τη σύνοδο κορυφής στη Μάλτα.

Οι ηγέτες των χωρών της Κοινοπολιτείας κάλεσαν τις πλούσιες χώρες «να δώσουν περισσότερα από αυτά που παίρνουν», κυρίως σε ό,τι αφορά τον αγροτικό τομέα και την πρόσβαση στις διεθνείς αγορές.

Στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε τη δεύτερη ημέρα της τριήμερης συνόδου, οι ηγέτες των χωρών, που αντιπροσωπεύουν το 30% του παγκόσμιου εμπορίου, εξέφρασαν ανησυχίες για την πορεία των συνομιλιών του Χόνγκκονγκ και κάλεσαν τις πλούσιες χώρες να συμβάλλουν στην επιτυχία τους.

Ειδικά η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να μειώσει τις επιδοτήσεις των αγροτών της και να ανοίξει την αγορά της σε αγροτικά προϊόντα από τρίτες χώρες.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας και προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Τόνι Μπλερ, υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι και οι φτωχές και οι πλούσιες χώρες θα υποστούν πλήγματα, εάν ναυαγήσουν οι συνομιλίες για το παγκόσμιο εμπόριο, ενώ, όπως είπε, μία αποτυχία θα είχε καταστροφικές συνέπειες και για το μέλλον του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Διαφορές

Οι βασικότερες διαφορές μεταξύ των αναπτυγμένων και των αναπτυσσόμενων χωρών εντοπίζονται στο ζήτημα των επιδοτήσεων της αγροτικής οικονομίας.

ΟΙ αναπτυσσόμενες χώρες, με επικεφαλής τη Βραζιλία και την Ινδία κατηγορούν τις ΗΠΑ και την ΕΕ ότι διατηρώντας τις επιδοτήσεις των αγροτών τους, διατηρούν τους δικούς τους αγρότες στη φτώχεια.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Σαουκάτ Αζίζ κάλεσε από τη Μάλτα την Ευρωπαϊκή Ένωση να προβεί σε σοβαρές μεταρρυθμίσεις του συστήματος των επιδοτήσεων και υπογράμμισε ότι ο αναπτυγμένος κόσμος πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία για περισσότερη ισότητα στις εμπορικές του σχέσεις με τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Μεταξύ των ΗΠΑ, της ΕΕ και της Ιαπωνίας υπάρχουν επίσης διαφορές σε ό,τι αφορά το ύψος των επιδοτήσεων.


Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2005 - 20:43 (Ώρα Λονδίνου)

Νίκη ΠΑΟ- Ισοπαλία Λάρισας

Ο Βαγγέλης Μάντζιος (δ) πέτυχε το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού

Με σκορ 2-1 ο Παναθηναϊκός νίκησε στο ΟΑΚΑ τη Σκόντα Ξάνθης, σημειώνοντας την τέταρτη συνεχή νίκη στο πρωτάθλημα.

Οι δύο ομάδες έπαιξαν στο πρώτο ημίχρονο ανοιχτά, προσφέροντας θέαμα στους θεατές του Ολυμπιακού Σταδίου.

Το πρώτο γκολ του ΠΑΟ και το πρώτο της καριέρας του στην ομάδα της Αθήνας, σημείωσε στο 21΄ ο Κροάτης Άντριτς, που πήρε τη θέση του τραυματία Κονσεϊσάο στην ενδεκάδα, μετά από πάσα του Μόρις.

Η Ξάνθη ισοφάρισε στο 35΄ με γκολ του Γαρμπόζη, μετά από μπαλιά του Παπαδημητρίου.

Στο 42΄ ο Βαγγέλης Μάντζιος με δυνατό σουτ πέτυχε το 2-1, σημειώνοντας έτσι το π΄πεμπτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Με τη νίκη του επί της Ξάνθης ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στη δεύτερη θέση της Βαθμολογίας μαζί με την ΑΕΚ η οποία αντιμετωπίζει την Κυριακή στη Λεβαδιά το Λεβαδειακό.

Οι συνθέασεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Γκούμας, Μόρις, Δάρλας (83΄ Κώτσιος), Χαραλαμπίδης (68΄ Λεοντίου), Βόουτερ, Άντριτς (74΄ Τζιόλης), Γκονζάλες, Μάντζιος, Παπαδόπουλος.

ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Ζαπρόπουλος, Μινέιρο (73΄ Τοροσίδης), Σίκοφ (46΄ Μπαϊκαρά), Παπαδημητρίου, Γαρπόζης, Έμερσον, Άντζας, Τσικίνιο, Λουτσιάνο (65΄ Ντε Ματία), Λαμπριάκος.

Λάρισα-Αιγάλεω 1-1

Στον άλλο αγώνα του Σαββάτου στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής, η Λάρισα παραχώρησε στο Αλκαζάρ ισοπαλία (1-1) στο Αιγάλεω, που πέτυχε το τέρμα της ισοφάρισης στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ζαπρόπουλο. Η θεσσαλική ομάδα είχε προηγηθεί στο 20΄ με τον Σέρμπαν.

ΟΙ συνθέσεις:

ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσόλης, Κατσιαρός, Γκαλίτσιος, Σίμος, Νταμπίζας, Βέλα Τζούνιορ (78΄ Γκίκας), Μπαχράμης (46΄ Αλωνεύτης), Διγκόζης, Σέρμπαν, Κυπαρίσσης (68΄ Καλαντζής), Γαβριλόπουλος.

ΑΙΓΑΛΕΩ: Σιντιμπέ, Εντουσέι, Παπουτσής, Ζαπρόπουλος, Ψωμάς, Ποπόφ (49΄ Τσέζαρεκ), Μουστογιάννης (21΄ Μανουσάκης), Όμο, Φωτάκης, Μάριτς, Χλωρός.

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου διεξάγονται οι εξής αγώνες:

Λεβαδειακός ΑΕΚ

ΠΑΟΚ - Ακράτητος

ΟΦΗ - Καλλιθέα

Ιωνικός - Ατρόμητος

Απόλλων Καλαμαριάς - Πανιώνιος

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου τον Ηρακλή στο «Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης».


Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2005 - 19:20 (Ώρα Λονδίνου)

Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους

Οξεία αντιπαράθεση σημειώνεται μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή επικριτική για το ΠΑΣΟΚ ομιλία του υπουργού Επικρατείας Θεόδωρου Ρουσόπουλου στη Λάρισα.

Ο κ. Ρουσόπουλος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν έκανε τίποτε στα 20 χρόνια που κυβερνούσε τη χώρα και ότι σήμερα μιλά σαν « κόμμα που ιδρύθηκε μετά τις εκλογές» και σαν να ξέπλυνε από πάνω του τις ευθύνες.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας συγκεκριμένα ότι «ο ευαγγελιστής υποτίθεται της ανανέωσης, φτάνει στο σημείο να απαιτήσει από τα ΜΜΕ να προβάλλουν τα στελέχη της αρεσκείας του».

To ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει. «Λειτουργεί με συνεννοήσεις κάτω από το τραπέζι». Αποτελεί μέρος ενός πλέγματος, το οποίο προκειμένου εξασφαλίσει την εξυπηρέτηση διαφόρων συμφερόντων, δεν διστάζει να παρακάμψει βασικές αρχές της δημοκρατίας: την ανεξαρτησία των ΜΜΕ, την ισονομία, τη διαφάνεια, είπε ο κ. Ρουσόπουλος.

Η ομιλία του υπουργού Επικρατείας προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου του οποίου, Νίκος Αθανασάκης τον αποκάλεσε «καθημερινό ψεύτη της κυβέρνησης». Επιβεβαιώνει με τα λόγια του ότι «στο στόμα του οι λέξεις χάνουν το νόημά τους», είπε ο κ. Αθανασάκης.

«Ο λόγος του, ο λόγος της κυβέρνησης της ΝΔ, γίνεται συνώνυμος του ψέματος, της διαστρέβλωσης και της υποκρισίας. Αλλά, με ψέματα, ύβρεις και απίθανες ανοησίες, ούτε καν καλή αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση δεν μπορείς να κάνεις. Πολύ περισσότερο, δεν μπορείς να κυβερνήσεις», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Ανταπαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «η έλλειψη επιχειρημάτων και η απουσία προτάσεων αναδεικνύουν καθημερινά σε υβριστή τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ».


Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2005 - 18:31 (Ώρα Λονδίνου)

Άνοιξε ο συνοριακός σταθμός της Ράφα

Το Ισραήλ ήλεγχε τον συνοριακό σταθμό επί 40 χρόνια και αναγκάστηκε να τον παραδώσει μετά από πρόσφατες ισχυρές πιέσεις της Ουάσιγκτον

Οι Παλαιστίνιοι άρχισαν να περνούν τη συνοριακή διάβαση της Ράφα, τον μόνο μεθοριακό σταθμό ανάμεσα στη Λωρίδα της Γάζας και την Αίγυπτο.

Η Ράφα περιήλθε σήμερα στον έλεγχο των Παλαιστινίων.

Πολλοί Παλαιστίνιοι είχαν συγκεντρωθεί στη Ράφα από την Παρασκευή περιμένοντας να ανοίξει η διάβαση.

«Σήμερα είναι μέρα χαράς για κάθε Παλαιστίνιο, τα βάσανά μας τελειώνουν», είπε ένας επιβάτης.

Καθώς η Γάζα δεν έχει λιμάνι και οι Ισραηλινοί αρνούνται να επιτρέψουν τη λειτουργία του αεροδρομίου, η διάβαση της Ράφα είναι η μόνη έξοδος των Παλαιστινίων προς τον έξω κόσμο.

Το Ισραήλ είχε τον έλεγχο της διάβασης επί σαράντα χρόνια.

Η παράδοσή της στους Παλαιστινίους ήταν προϋπόθεση για την αποστολή αστυνομικής δύναμης παρατηρητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Ισραήλ θα συνεχίσει να ελέγχει την διάβαση μέσα από κύκλωμα παρακολούθησης.

Το Ισραήλ έκλεισε τη διάβαση της Ράφα στις 7 Σεπτεμβρίου, λίγες μέρες μετά την αποχώρησή του από τη Γάζα, με το επιχείρημα ότι οι μαχητικοί Παλαιστίνιοι θα μετέφεραν όπλα από την Αίγυπτο στις Παλαιστινιακές περιοχές.


Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2005 - 15:35 (Ώρα Λονδίνου)

Αναταραχή στο Μπακού

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει εκλογική νοθεία και αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος

Χρησιμοποιώντας γκλοπ και ρίψεις νερού ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν στην Πλατεία Νίκης της πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν Μπακού συγκέντρωση 15.000 ανθρώπων.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονταν για το επίσημο αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με το οποίο κατέκτησε συντριπτική πλειοψηφία το κόμμα του προέδρου της χώρας, Χαϊντάρ Αλιέγεφ.

Όπως και για προηγούμενες συγκεντρώσεις, οι αρχές είχαν επιτρέψει τη σημερινή συγκέντρωση μόνο για το διάστημα δύο ωρών. Μετά το πέραν της χρονικής προθεσμίας έγινε η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει εκλογική νοθεία και αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος, ενώ και η διεθνής κοινότητα εκφράζει ανησυχίες και αμφισβητήσεις για το αδιάβλητο των εκλογών.

Οι ηγέτες του αντιπολιτευόμενου Ενωμένου Μπλοκ Ελευθερίας ζητούν την επανάληψη των εκλογών, στην οποία αντιτίθεται ο πρόεδρος Αλιέγεφ, ο οποίος υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει στην πλούσια σε πετρέλαιο χώρα «πορτοκαλί επανάσταση» κατά το πρότυπο της Ουκρανίας.


Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2005 - 16:49 (Ώρα Λονδίνου)

Επίθεση Αχμαντινετζάντ στη Δύση

Οι δυτικές χώρες δεν έχουν το δικαίωμα να ασκούν κριτική στο προοριζόμενο για ειρηνικούς σκοπούς πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, είπε ο πρόεδρος της χώρας

Δεν αναγνώρισε το δικαίωμα των δυτικών χωρών να επικρίνουν τη χώρα του ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Δεν έχουν το δικαίωμα να ασκούν κριτική στο προοριζόμενο για ειρηνικούς σκοπούς, όπως είπε, πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, χώρες που δοκιμάζουν και αναπτύσσουν πυρηνικές τεχνολογίες οι οποίες συνιστούν απειλή για άλλες χώρες.

Σε ομιλία του στο στρατιωτικό σώμα των εθελοντών, Μπασίγ, ο Ιρανός πρόεδρος είπε ότι δεν μπορούν επίσης να μιλούν για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να δίνουν μαθήματα στο Ιράν, χώρες που σκοτώνουν αθώους ανθρώπους σε πολέμους και που λεηλατούν τους φυσικούς πόρους άλλων χωρών.

Οι δηλώσεις του Ιρανού προέδρου έγιναν λίγες ημέρες μετά την έκφραση διεθνών ανησυχιών για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και τις επικρίσεις της ΕΕ για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.


Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2005 - 12:09 (Ώρα Λονδίνου)

Φορολογία ακινήτων

Ορισμένα από τα πρωτοσέλιδα:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Προστάτης νόμος για την οικογένεια - Ποινικοποιείται η συζυγική και γονική βία

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Τι αλλάζει στη φορολογία ακινήτων - Με την καθιέρωση του ΦΠΑ από την 1.1.2006

ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Κομπίνα με πιστοποιητικά - Κύκλωμα "θησαύριζε" σε βάρος της δημόσιας υγείας

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αφορολόγητο - 80.000 ευρώ για γονικές παροχές, κληρονομιές- Τι αλλάζει στα ακίνητα με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή

Η ΑΥΓΗ: ΦΠΑ στις νέες οικοδομές, φόβοι για νέες ανατιμήσεις- Από 1ης Ιανουαρίου νέο τοπίο στην αγορά ακινήτων- Εξαιρείται η πρώτη κατοικία

ΑΥΡΙΑΝΗ: Ποιος κάρφωσε τη Γιάννα στον Παπαγγελόπουλο

ΤΟ ΒΗΜΑ: ΦΠΑ 19%-Αλλάζουν όλα στην αγορά των ακινήτων - Μέσα Δεκεμβρίου οι νέες αντικειμενικές αξίες-Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη φορολογία της οικοδομής

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ακίνητα - Γενναίες φοροαπαλλαγές - Νομοσχέδιο-τομή αλλάζει το χάρτη της κτηματαγοράς

ΕΘΝΟΣ: Ακίνητα - Τριπλό χαράτσι και παράθυρο συναλλαγής- Ο έφορος θα ορίζει τις "αγοραίες τιμές" για τον ΦΠΑ - Τα νέα αφορολόγητα

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Έρχονται νέες καταιγίδες... καπάκι! Ενώ ο κακός μας ο καιρός, μας οδήγησε στο έλεος του Θεού...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Όχι στην αμνηστία του παραδικαστικού κυκλώματος-Να αποσυρθεί αμέσως η διάταξη που μετατρέπει το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από κακούργημα σε πλημμέλημα

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ακίνητα - Τι αλλάζει στη φορολογία - Υπ. Οικονομικών: Πόσο μεταβάλλονται οι επιβαρύνσεις με το νέο νομοσχέδιο

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ακίνητα: Ζεστό-κρύο ντους - Αλλαγές από 1.1.2006 σε νομοσχέδιο με αντιφάσεις

ΕΣΤΙΑ: Τι αλλάζει με τα ακίνητα - Σταδιακή κατάργησις του φόρου μεταβιβάσεως

ESPRESSO: Το ιδιωτικό σινεμά της Γιάννας- Δεν πάει κινηματογράφο γιατί... τον έχει σπίτι της-Διαθέτει αίθουσα ντυμένη με φύλλα χρυσού μέσα στη βίλα της

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μεγάλη ανατροπή στην αγορά ακινήτων - ΦΠΑ στα νέα ακίνητα- Απαλλάσσεται η πρώτη κατοικία - Διευκόλυνση για ΦΠΑ στην αντιπαροχή

Ο ΛΟΓΟΣ: Όλες οι αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων - "Αντιστάθμισμα" στην επιβολή ΦΠΑ η αύξηση του αφορολόγητου ποσού

ΤΑ ΝΕΑ: Φοροσόκ ως και 245% στα ακίνητα - Και νέο "είπα-ξείπα" με τις άδειες- Ο ΦΠΑ εκτοξεύει στα ύψη το κόστος κατοικίας

Η ΝΙΚΗ: Γκάφα ή μεθόδευση; "Διορθωτική" τροπολογία Παπαληγούρα μετά τις αντιδράσεις- "Στον αέρα" η κάθαρση στη Δικαιοσύνη

PRESS TIME: Η απάντηση της Γιάννας για τον Δήμο της Αθήνας

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ξεθεμελίωμα συντάξεων εισηγείται το ΙΚΑ - Αποκαλύπτονται οι κυβερνητικοί προσανατολισμοί

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Γυναίκα υφυπουργού καλείται στον ανακριτή - Αποκάλυψη για το παραδικαστικό κύκλωμα

TRAFFIC NEWS: Άγνωστες πτυχές από τη ζωή της Μαρινέλλας στη Σεμίνα-Πήγαινε ινκόγκνιτο και έβλεπε τον Στέλιο

Η ΧΩΡΑ: Τα συν και τα πλην στη φορολογία ακινήτων- Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από το ν/σ Αλογοσκούφη

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Νέοι φόροι στα ακίνητα - Όλο το νομοσχέδιο

ΕΓΝΑΤΙΑ: Ευρωπαϊκοί μισθοί σε οκτώ χρόνια - Συνέντευξη του Γ. Γιακουμάτου υφυπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Φίμωτρο! Η 24ωρη απεργία λόγου στα ΜΜΕ

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων


Ισχυρός σεισμός στην κεντρική Κίνα

Ο σεισμός έπληξε την κεντρική Κίνα

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν από σεισμό στη κεντρική Κίνα.

Εκατοντάδες πιστεύεται ότι τραυματίστηκαν καθώς η σεισμική δόνηση έπληξε τις επαρχίες Γιανγκσί και Χουμπέι.

Σε 8.000 ανέρχονται τα κτίρια που κατέρρευσαν, ενώ πολλά περισσότερα έχουν υποστεί ζημιές.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και σε απόσταση εκατό χιλιομέτρων, στην επαρχία Γιουχάν.

Το επίκεντρο του σεισμού, μεγέθους 5.7 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, ήταν κοντά στην πόλη Τζιγιανγκ.

Στην περιοχή Ρουιτσάν 420.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, φοβούμενοι μετασεισμικές δονήσεις, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Τσινγούα.

«Βασικά, όλοι οι κάτοικοι του Ρουιτσάν είναι στους δρόμους», είπε κρατικός αξιωματούχος.


Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2005 - 11:23 (Ώρα Λονδίνου)

Ανοίγει η Ράφα

Πολλοί Παλαιστίνιοι περίμεναν από την Παρασκευή στη διάβαση

Οι Παλαιστίνιοι άρχισαν να περνούν τη συνοριακή διάβαση της Ράφα, τον μόνο μεθοριακό σταθμό ανάμεσα στη Λωρίδα της Γάζας και την Αίγυπτο.

Η Ράφα περιήλθε σήμερα στον έλεγχο των Παλαιστινίων.

Πολλοί Παλαιστίνιοι είχαν συγκεντρωθεί στη Ράφα από την Παρασκευή περιμένοντας να ανοίξει η διάβαση.

Δεκάδες Παλαιστίνιοι πέρασαν στη μεριά της Αιγύπτου με λεωφορείο, καθώς εκατοντάδες άλλοι περιμένουν και αυτοί να διέλθουν.

«Σήμερα είναι μέρα χαράς για κάθε Παλαιστίνιο, τα βάσανά μας τελειώνουν», είπε ένας επιβάτης.

Καθώς η Γάζα δεν έχει λιμάνι και οι Ισραηλινοί αρνούνται να επιτρέψουν τη λειτουργία του αεροδρομίου, η διάβαση της Ράφα είναι η μόνη έξοδος των Παλαιστινίων προς τον έξω κόσμο.

Το Ισραήλ είχε τον έλεγχο της διάβασης επί σαράντα χρόνια.

Η παράδοσή της στους Παλαιστινίους ήταν προϋπόθεση για την αποστολή αστυνομικής δύναμης παρατηρητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Ισραήλ θα συνεχίσει να ελέγχει την διάβαση μέσα από κύκλωμα παρακολούθησης.

Το Ισραήλ έκλεισε τη διάβαση της Ράφα στις 7 Σεπτεμβρίου, λίγες μέρες μετά την αποχώρησή του από τη Γάζα, με το επιχείρημα ότι οι μαχητικοί Παλαιστίνιοι θα μετέφεραν όπλα από την Αίγυπτο στις Παλαιστινιακές περιοχές.


Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2005 - 09:12 (Ώρα Λονδίνου)

Φόρος τιμής στον Τζορτζ Μπεστ

Ο βρετανικός τύπος με τη φωτογραφία του Τζορτζ Μπεστ στα πρωτοσέλιδα και πολυσέλιδα αφιερώματα στο ταλέντο του και την αυτοκαταστροφική ζωή του αποτίει φόρο τιμής στο θρύλο του ποδοσφαίρου που πέθανε χθες σε ηλικία 59 ετών.

«Έκανε το ποδόσφαιρο όμορφο», είναι ο τίτλος της Ιντιπέντεντ (Independent), που αφιερώνει τις πρώτες επτά σελίδες της στον θρύλο του ποδοσφαίρου, και στο πρωτοσέλιδο δείχνει φωτογραφία του Τζορτζ Μπεστ έξω από το Ολντ Τράφορντ και γύρω της τα αφιερώματα του κόσμου που αφήνει ο κόσμος.

«Δίπλα στα κασκόλ της Μάντζεστερ Γιουνάιτεντ υπάρχουν κασκόλ των μεγάλων αντιπάλων της, της Μάντζεστερ Σίτι και της Λίβερπουλ, και άλλων ποσοσφαιρικών ομίλων, που απηχούν το ευχαριστώ όλων των φιλάθλων για μια ζωή που, όσο και να απομακρύνθηκε από την αρχική της δόξα, και όσο πονεμένη να ήταν η πορεία της, τελικά δεν αποτιμάται ως τραγωδία, αλλά ως δόξα».

«Είναι η παραδοχή ότι ο Τζορτζ Μπεστ πρόσφερε τόσα πολλά όσα πήρε», γράφει η εφημερίδα, που υπενθυμίζει ότι στα πρώτα στάδια της κατάπτωσής του, λόγω του αλκοολισμού του, ο Τζορτζ Μπεστ, μεθυσμένος, τράκαρε την άσπρη Ρόλς Ρόις του σε δρόμο του Λονδίνου και από τότε το συνηθισμένο σχόλιο ήταν ότι πέταξε τα εξαιρετικά δώρα που του χάρισε η φύση και το όνομά του σπιλώθηκε.

Η Γκάρντιαν (Guardian) έχει τίτλο «Ενωμένοι στη λύπη για έναν τραγικό ήρωα».

«Φίλοι, πολιτικοί, ποδοσφαιριστές, αντίπαλοι, πρώην σύζυγοι, συγγενείς και άπειροι θαυμαστές δείχνουν την εκτίμηση τους στον Τζορτζ Μπεστ», γράφει η Γκάρντιαν.

Τεστ αξιοπιστίας για την Τουρκία

«Η βομβιστική επίθεση είναι τεστ για την αξιοπιστία της Τουρκίας», γράφει η Γκάρντιαν, σε ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη.

Το άρθρο αναφέρεται στο σκάνδαλο των βομβιστικών επιθέσεων σε κουρδικές περιοχές και τελευταία στην επίθεση στο βιβλιοπωλείο στην πόλη Σεμντινλί, οι οποίες δεν αποδίδονται πλέον στους Κούρδους αυτονομιστές, αλλά στην τουρκική στρατοχωροφυλακή.

Η εφημερίδα σχολιάζει ότι η τουρκική έρευνα για το ποιός ευθύνεται για τις επιθέσεις έχει καθοριστική σημασία.

Θα δείξει κατά πόσο η Τουρκία έχει κάνει μεταρρυθμίσεις στην πορεία ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το σοβιετικό πυρηνικό σχέδιο επίθεσης

Σε άλλο άρθρο η εφημερίδα αναφέρεται στις αποκαλύψεις της νέας δεξιάς κυβέρνησης της Πολωνίας, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα χάρτη του Συμφώνου της Βαρσοβίας με λεπτομερή σχέδια επιχειρησιακού σχεδίου που προέβλεπε ότι σε περίπτωση Νατοϊκής επίθεσης με πυρηνικά, η Σοβιετική Ένωση θα αντιδρούσε με πυρηνικές επιθέσεις κατά της Δυτικής Ευρώπης.

Με το άνοιγμα των στρατιωτικών της αρχείων η Πολωνία θέλει να δείξει πώς θα είχε εξαφανιστεί η Δυτική Ευρώπη σε περίπτωση πυρηνικής σύγκρουσης ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση.

Τα σχέδια είναι η αντίδραση του Συμφώνου της Βαρσοβίας, σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ εξαπέλυε, πρώτο, πυρηνική επίθεση κατά του ανατολικού μπλοκ, και συγκεκριμένα κατά της Βαρσοβίας και της Πράγας.

Το Σύμφωνο της Βαρσοβίας θα απαντούσε με το επιχειρησιακό σχέδιο «Σε επτά μέρες στο Ρήνο», εξαπολύοντας πυρηνικές επιθέσεις στη γερμανική πρωτεύουσα, Βόννη, και σε άλλες σημαντικές γερμανικές πόλεις, όπως το οικονομικό κέντρο της Φραγκφούρτης, την Κολωνία, την Στουτγάρδη, το Μόναχο και το λιμάνι του Αμβούργου.

Το Σύμφωνο της Βαρσοβίας θα κτυπούσε και το Βέλγιο, με στόχο το αρχηγείο του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία και τη Δανία.

«Η πολιτική του ΝΑΤΟ ότι διατηρεί το δικαίωμα να εξαπολύσει πρώτο πυρηνική επίθεση, λόγω της ανωτερότητας του σοβιετικού μπλοκ σε συμβατικές δυνάμεις, σημαίνει ότι μια Νατοϊκή πυρηνική επίθεση θα σκότωνε όλους τους Πολωνούς στρατιώτες των χαρακωμάτων», θα σήμαινε, δηλαδή, τον θάνατο 2 εκατομμυρίων στρατιωτών, γράφει η Γκάρντιαν.

Η σοβιετική επίθεση δεν θα στρεφόταν κατά της Γαλλίας, που είχε αποχωρήσει από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, ούτε κατά της Βρετανίας, πολύ πιθανόν γιατί οι Σοβιετικοί δεν θα ήθελαν να διασπαρθούν σε πολλά μέτωπα.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.