Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ειδήσεις 05-05-23

  1. Με τη Λιβύη συγκρίνεται η Ελλάδα
  2. Ημέρα αιματοχυσίας στο Ιράκ

Τρίτη 24 Μαΐου 2005 - 02:21 (Ώρα Λονδίνου)

Με τη Λιβύη συγκρίνεται η Ελλάδα

Τα χαμηλότερα ποσοστά ξένων επενδύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάζει η Ελλάδα, λόγω των εξωφρενικών αυξήσεων στις τιμές των προϊόντων, γράφει η ανταποκρίτρια της Γκάρντιαν (Guardian) στην Αθήνα.

Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας, Έλενα Σμιθ, λέει ότι οι επενδύσεις που προσελκύει η Ελλάδα μπορούν να συγκριθούν μόνο με εκείνες της Λιβύης.

Ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι, σύμφωνα με όλες τις έρευνες που έχουν δημοσιευθεί, οι Έλληνες έχουν τους χαμηλότερους μισθούς αλλά τις υψηλότερες τιμές προϊόντων στην ευρωζώνη.

Το δημοσίευμα παρουσιάζει συγκριτικό πίνακα με τις τιμές των προϊόντων στην Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία, καταδεικνύοντας ότι στην Ελλάδα οι τιμές είναι υψηλότερες.

Η Φαϊνάνσιαλ Τάιμς (Financial Times) υποστηρίζει ότι οι ελπίδες της Τουρκίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση ναυάγησαν μετά τις τοπικές εκλογές στη Γερμανία.

Το δημοσίευμα επικαλείται ορισμένους αναλυτές, οι οποίοι θεωρούν ότι πλέον η Τουρκία ίσως χρειαστεί να συμβιβαστεί με μία μη πλήρη ένταξη.

Μετά την ήττα των Σοσιαλδημοκρατών στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, το κλίμα είναι αρνητικό για την Τουρκία, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα εξηγεί ότι οι Χριστιανοδημοκράτες, οι οποίοι κέρδισαν στις εκλογές, θα αρχίσουν εκστρατεία κατά της Τουρκίας.

Η Ντέιλι Τέλεγκραφ (Daily Telegraph) αναφέρει ότι το BBC μπορεί να υποστεί αναβρασμό καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς μάλλον θα συνεχισθούν οι απεργίες των συνδικάτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, κατά την απεργία της Δευτέρας, το BBC αναγκάστηκε να ζητήσει τη συνδρομή εργαζομένων σε άλλα τμήματα για να καλύψει τις ανάγκες των βασικών του προγραμμάτων.


Τρίτη 24 Μαΐου 2005 - 00:39 (Ώρα Λονδίνου)

Ημέρα αιματοχυσίας στο Ιράκ

Γυναίκα θρηνεί σε έναν από τους τόπους των επιθέσεων

Δύο βόμβες σε παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν στην πόλη του Ιράκ, Ταλ Αφάρ, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 20 ατόμων, ενώ πιστεύεται ότι δεκάδες άτομα παγιδεύτηκαν στα συντρίμια ενός κτιρίου που κατέρρευσε.

Επρόκειτο για μία ημέρα βίας στο Ιράκ, καθώς σημειώθηκαν επίσης βομβιστικές επιθέσεις σε ένα μουσουλμανικό τέμενος και σε ένα εστιατόριο, από τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 24 άτομα.

Στη Βαγδάτη, σκοτώθηκε ο διοικητής μιας νεοσυσταθείσας ομάδας, η οποία είχε αναλάβει στόχο να αντιμετωπίσει τις οργανώσεις ανταρτών.

Οι βόμβες στο Ταλ Αφάρ εξερράγησαν έξω από το σπίτι του τοπικού ηγέτη, Χασάν Μπακτάς, ο οποίος έχει δεσμούς με το Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα.

Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε όμως και έξω από ένα τέμενος σιιτών στη Μαχμουντίγια, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον επτά άτομα και σκοτώθηκαν περισσότερα από 20.

Νοσοκομειακές πηγές ανέφεραν ότι τα περισσότερα από τα θύματα της επίθεσης ήταν παιδιά.

Νωρίτερα, είχε σημειωθεί επίθεση στο δημοφιλές εστιατόριο της Βαγδάτης Χαμπαγίμπνα, στην περιοχή των σιιτών.

Τουλάχιστον οκτώ άτομα σκοτώθηκαν από την έκρηξη και περισσότερα από 100 τραυματίσθηκαν.

Στο βόρειο Ιράκ, στο Τουζ Κουρματού, μία επίθεση επέφερε το θάνατο πέντε ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 13.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.