Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ειδήσεις 04-07-03

  1. Νέος αποκεφαλισμός ομήρου
  2. Εξονυχιστικοί έλεγχοι στη Γιούκος
  3. Έκπληξη ετών 17 στο Ουίμπλεντον
  4. Ρεχάγκελ: «Παθιασμένοι στον τελικό»
  5. Έκπληξη ετών 17 στο Ουίμπλεντον
  6. «Σαν στο σπίτι τους οι Έλληνες»
  7. «Σαν στο σπίτι τους οι Έλληνες»
  8. Ελπίδες Ανάν για το Νταρφούρ
  9. Προς αποφυλάκιση από το Γουαντάναμο
  10. Επιδρομή σε «εργαστήριο βομβών» στο Ιράκ
  11. Παραίτηση του Ιταλού υπουργού Οικονομικών
  12. Λισαβόνα αγάπη μου!
  13. Ο Κούγιας νέος πρόεδρος της ΑΕΚ
  14. Μπλε εκστρατεία
  15. Ανοίγει ο δρόμος απελευθέρωσης των κρατουμένων του Γουαντάναμο
  16. Επιδρομή σε «εργαστήριο βομβών» στο Ιράκ
  17. Οι «αληθινοί» Έλληνες
  18. Έφυγε ο Μάρλον Μπράντο
  19. Παραίτηση του υπουργού Οικονομικών της Ιταλίας
  20. Πριν τον τελικό
  21. Ελπίδες Ανάν για το Νταρφούρ
  22. Πριν τον τελικό
  23. Παραίτηση του υπουργού Οικονομικών της Ιταλίας

Σάββατο 03 Ιουλίου 2004 - 23:24 (Ώρα Λονδίνου)

Νέος αποκεφαλισμός ομήρου

Ο Αμερικανός όμηρος σε παλαιότερο βίντεο

Οι αμερικανικές στρατιωτικές αρχές στη Βαγδάτη εξετάζουν τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ένας Αμερικανός πεζοναύτης που κρατούνταν ως όμηρος από Ιρακινούς μαχητές, αποκεφαλίστηκε.

Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε σε ισλαμική ιστοσελίδα, η οργάνωση Ανσάρ αλ-Σούνα, μέλη της οποίας είναι οι απαγωγείς, αναφέρεται ότι ο Αμερικανός δεκανέας Ουασέφ Αλί Χασούν, με καταγωγή από το Λίβανο, που κρατούνταν ως όμηρος σχεδόν επί δύο εβδομάδες, είναι νεκρός.

Παράλληλα, προστίθεται ότι σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα βίντεο του αποκεφαλισμού.

Ο Αμερικανός στρατιώτης εμφανιζόταν σε προηγούμενο βίντεο που είχε μεταδώσει η αραβική τηλεόραση, να κάθεται κάτω από το ξίφος των απαγωγέων του με δεμένα τα μάτια.

Τα μέλη της οργάνωσης που συνδέεται με την Αλ Κάιντα ζητούσαν την απελευθέρωση των Ιρακινών κρατουμένων.

Ήδη άλλοι δύο όμηροι, ένας εκ των οποίων Αμερικανός, έχουν σκοτωθεί με αποκεφαλισμό από τους απαγωγείς τους, σε διάστημα δύο μηνών.


Σάββατο 03 Ιουλίου 2004 - 20:16 (Ώρα Λονδίνου)

Εξονυχιστικοί έλεγχοι στη Γιούκος

Η δίκη του πρώην διευθυντή της εταιρείας Γιούκος, Μιχαήλ Χανταρκόφσκι, βρίσκεται σε εξέλιξη

Επιδρομή στα γραφεία της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Γιούκος, πραγματοποίησαν οι αστυνομικές αρχές της Μόσχας.

Ειδικές δυνάμεις απέκλεισαν την κύρια είσοδο, ενώ αξιωματικοί με πολιτική περιβολή πραγματοποίησαν πολύωρη εξονυχιστική έρευνα στο 20ώροφο κτίριο.

Εκπρόσωπος του γενικού εισαγγελέα δήλωσε ότι η αστυνομική επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο ερευνών για υποθέσεις φοροδιαφυγής και απάτης.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν έγγραφα και υπολογιστές.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η κατάσχεση των υπολογιστών μπορεί να οδηγήσει σε παράλυση των εργασιών παραγωγής πετρελαίου από τη Γιούκος.

Η εταιρεία έχει λάβει διορία μέχρι την προσεχή Τετάρτη να αποπληρώσει φορολογική οφειλή της τάξεως των 3 δισ. δολαρίων, οφειλή που αφορά μόνο το έτος 2000.

Ο πρώην διευθυντής της Γιούκος, Μιχαήλ Χανταρκόφσκι, δικάζεται με κατηγορίες οικονομικών εγκλημάτων, τις οποίες πολλοί είναι αυτοί που αποδίδουν σε πολιτικά κίνητρα, καθώς ο κ. Χανταρκόφσκι υποστήριζε οικονομικά αντιπάλους του προέδρου Πούτιν.


Σάββατο 03 Ιουλίου 2004 - 19:10 (Ώρα Λονδίνου)

Έκπληξη ετών 17 στο Ουίμπλεντον

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε μετά τον τελικό του Ουίμπλεντον η 17χρονη νικήτρια με τους πολλούς πλέον θαυμαστές ανά την υφήλιο

Η φετινή ρωσική κυριαρχία στο γυναικείο τένις συνεχίστηκε και στο Ουίμπλεντον. Μετά την κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός από την Αναστάσια Μίσκινα, ήταν η σειρά της μόλις 17χρονης, Μαρία Σαράποβα, να κερδίσει το πρώτο γκραν σλαμ της καριέρας της, στο τουρνουά του νοτιοδυτικού Λονδίνου.

Η νίκη της Σαράποβα, μάλιστα, επετεύχθη απέναντι στο μεγάλο φαβορί, το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης και κάτοχο του τροπαίου, Αμερικανίδα Σερίνα Ουίλιαμς.

Η πανέμορφη νεαρή Ρωσίδα επικράτησε με 2-0 σετ της Ουίλιαμς (6-1, 6-4) και έγινε η πρώτη τενίστρια από τη χώρα της που κερδίζει το Ουίμπλεντον.

Η 17χρονη Μαρία μεγάλωσε υπό συνθήκες φτώχειας στη Σιβηρία, όπου μετακόμισε η οικογένειά της για να αποφύγει τις συνέπειες του πυρηνικού ατυχήματος του Τσερνόμπιλ.

Σε ηλικία μόλις έξι ετών την εντόπισε στη Μόσχα η μεγάλη Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, προσφέροντάς της την ευκαιρία να μεταβεί στις ΗΠΑ για προπονήσεις.

Με τη λήξη του τελικού, η Σαράποβα έτρεξε στις κερκίδες για να αγκαλιάσει τον πατέρα της, ενώ προκάλεσε το καλοπροαίρετο γέλιο των φιλάθλων, όταν λίγο πριν της απονεμηθεί το τρόπαιο, έκανε επανειλημμένες αποτυχημένες απόπειρες να τηλεφωνήσει στη μητέρα της στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Στον τελικό των ανδρών την Κυριακή, θα συγκρουστούν οι δύο κατά τεκμήριο κορυφαίοι τενίστες στον κόσμο αυτή την εποχή, το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ελβετός Ρότζερ Φέντερερ και το Νο2, ο Αμερικανός Άντι Ρόντικ.


Σάββατο 03 Ιουλίου 2004 - 18:35 (Ώρα Λονδίνου)

Ρεχάγκελ: «Παθιασμένοι στον τελικό»

Της απεσταλμένης μας στην Πορτογαλία, Ρόζυς Βουδούρη

Πάθος από τους Έλληνες παίκτες στον τελικό του Ντα Λουζ, υποσχέθηκε ο Ότο Ρεχάγκελ

Απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας του εμφανίστηκε στην τελευταία συνέντευξη Τύπου, μία ημέρα πριν από τον τελικό του Euro 2004 απέναντι στην οικοδέσποινα Πορτογαλία, ο Ότο Ρεχάγκελ, που δεν παρέλειψε να τονίσει ότι οι Έλληνες παίκτες θα αγωνιστούν με πάθος για τη νίκη.

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που πήγαμε στον τελικό. Θέλω να ευχαριστήσω το λαό της Πορτογαλίας που μας φέρθηκε πάρα πολύ καλά σε όλο το τουρνουά, παρόλο που τους κερδίσαμε στο πρώτο ματς. Το τουρνουά ήταν πολύ πετυχημένο», δήλωσε αρχικά ο Γερμανός τεχνικός.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο οι λιγοστές εμφανίσεις των Δέλλα και Χαριστέα με τη φανέλα της Ρόμα και της Βέρντερ, αντίστοιχα, δίνουν πλεονέκτημα στους δύο παίκτες, από άποψη φυσικής κόπωσης, ο κ. Ρεχάγκελ εξέφρασε εντελώς αντίθετη άποψη: «Ίσα ίσα, είναι αρνητικό διότι δεν έχουν ρυθμό», είπε, προσθέτοντας: «Το τουρνουά αυτό, όμως, είναι ιδιαίτερο. Είπα στον Χαριστέα δείξε ότι είσαι μεγάλος παίκτης, γιατί σε ένα τέτοιο τουρνουά δείχνει κάποιος τις δυνάμεις του».

Ο κ. Ρεχάγκελ ρωτήθηκε και για την απήχηση της επιτυχίας της ελληνικής εθνικής ομάδας στους Έλληνες φιλάθλους.

«Είμαι αφάνταστα ικανοποιημένος που καταφέραμε να κινητοποιήσουμε όλους τους Έλληνες. Πολλοί νέοι θα ασχοληθούν τώρα με το ποδόσφαιρο και μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να το πετύχει αυτό. Είναι ωραίο που ο κόσμος είναι ενθουσιώδης. Οι στιγμές είναι εφήμερες, αλλά όταν έρχονται πρέπει να τις χαιρόμαστε. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να δουλεύεις με νέους ανθρώπους και να τους δίνεις συμβουλές για την καριέρα τους».

Ο τελικός

Σε ό,τι αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο κ. Ρεχάγκελ δήλωσε ότι η ελληνική ομάδα είναι προετοιμασμένη για όλα και ότι η τεχνική ομάδα εξετάζει όλες τις καταστάσεις, ψάχνοντας τρόπους να τις αντιμετωπίσει.

Μία από τις ερωτήσεις αφορούσε το ενδεχόμενο να προηγηθεί νωρίς η Πορτογαλία. Ο Ότο Ρεχάγκελ περιορίστηκε στο να απαντήσει πως οι Πορτογάλοι διαθέτουν πολύ καλή ομάδα και ότι θα είναι πιο προσεκτικοί σε σύγκριση με τον αγώνα της πρεμιέρας. Σημείωσε δε ότι θα υπάρχουν και περισσότεροι Πορτογάλοι φίλαθλοι στο γήπεδο, απ ό,τι στον αγώνα του Ντραγκάο.

Στο σημείο αυτό, πάντως, έδωσε μια υπόσχεση στους Έλληνες φιλάθλους: «Υπόσχομαι ότι οι παίκτες μου θα είναι παθιασμένοι, θα έχουν κίνητρο. Τέτοιες ευκαιρίες δε σου δίνονται συχνά», τόνισε ο προπονητής της εθνικής Ελλάδος.

Αναφερόμενος στο κτίσιμο της εθνικής ομάδας ο κ. Ρεχάγκελ είπε: «Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μου έδωσε πλήρη ελευθερία για να κάνω μία καλή εθνική ομάδα. Γυρίσαμε όλη την Ευρώπη, είδαμε τους Έλληνες που αγωνίζονταν σε διάφορες ομάδες και προσπαθήσαμε να διαλέξουμε την πιο σωστή τακτική. Η άποψή μου είναι ότι σε κάθε θέση πρέπει να παίζει ο κατάλληλος άνθρωπος».

Μάρκους Μερκ

Στο τέλος της συνέντευξης ο Ότο Ρεχάγκελ φάνηκε να εκνευρίζεται, καθώς ρωτήθηκε σχετικά με δηλώσεις του που αφορούσαν στη γνωριμία του με το διαιτητή του τελικού, τον επίσης Γερμανό, Μάρκους Μερκ.

«Να ακούν καλά οι δημοσιογράφοι και να μη γράφουν ό,τι θέλουν», σχολίασε αρχικά. «Αυτό που είπα είναι ότι τον κ. Μερκ τον γνωρίζω από τότε που ήταν 15 χρονών, όταν εγώ έπαιζα στην Καϊζερσλάουτερν. Είπα ότι είναι φανατικά δίκαιος και με μένα ιδιαίτερα αυστηρός. Με έχει στείλει στην κερκίδα. Τον γνωρίζω, αλλά δεν είναι φίλος μου, η φιλία είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Να ακούτε τι σας λέω και να παρακολουθείτε σωστά ένα ματς. Μερικοί δεν ξέρουν τι βλέπουν», κατέληξε ο Ότο Ρεχάγκελ.


Σάββατο 03 Ιουλίου 2004 - 19:10 (Ώρα Λονδίνου)

Έκπληξη ετών 17 στο Ουίμπλεντον

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε μετά τον τελικό του Ουίμπλεντον η 17χρονη νικήτρια με τους πολλούς πλέον θαυμαστές ανά την υφήλιο

Η φετινή ρωσική κυριαρχία στο γυναικείο τένις συνεχίστηκε και στο Ουίμπλεντον. Μετά την κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός από την Αναστάσια Μίσκινα, ήταν η σειρά της μόλις 17χρονης, Μαρία Σαράποβα, να κερδίσει το πρώτο γκραν σλαμ της καριέρας της, στο τουρνουά του νοτιοδυτικού Λονδίνου.

Η νίκη της Σαράποβα, μάλιστα, επετεύχθη απέναντι στο μεγάλο φαβορί, το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης και κάτοχο του τροπαίου, Αμερικανίδα Σερίνα Ουίλιαμς.

Η πανέμορφη νεαρή Ρωσίδα επικράτησε με 2-0 σετ της Ουίλιαμς (6-1, 6-4) και έγινε η πρώτη τενίστρια από τη χώρα της που κερδίζει το Ουίμπλεντον.

Η 17χρονη Μαρία μεγάλωσε υπό συνθήκες φτώχειας στη Σιβηρία, όπου μετακόμισε η οικογένειά της για να αποφύγει τις συνέπειες του πυρηνικού ατυχήματος του Τσερνόμπιλ.

Σε ηλικία μόλις έξι ετών την εντόπισε στη Μόσχα η μεγάλη Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, προσφέροντάς της την ευκαιρία να μεταβεί στις ΗΠΑ για προπονήσεις.

Με τη λήξη του τελικού, η Σαράποβα έτρεξε στις κερκίδες για να αγκαλιάσει τον πατέρα της, ενώ προκάλεσε το καλοπροαίρετο γέλιο των φιλάθλων, όταν λίγο πριν της απονεμηθεί το τρόπαιο, έκανε επανειλημμένες αποτυχημένες απόπειρες να τηλεφωνήσει στη μητέρα της στη Ρωσία.

Στον τελικό των ανδρών την Κυριακή, θα συγκρουστούν οι δύο κατά τεκμήριο κορυφαίοι τενίστες στον κόσμο αυτή την εποχή, το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ελβετός Ρότζερ Φέντερερ και το Νο2, ο Αμερικανός Άντι Ρόντικ.


Σάββατο 03 Ιουλίου 2004 - 16:27 (Ώρα Λονδίνου)

«Σαν στο σπίτι τους οι Έλληνες»

Της απεσταλμένης μας στην Πορτογαλία, Ρόζυς Βουδούρη

Χιλιάδες είναι οι Έλληνες φίλαθλοι που βρίσκονται στη Λισαβόνα, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για τον τελικό

«Οι Έλληνες είναι φίλοι μας και θέλουμε να αισθάνονται εδώ σαν στο σπίτι τους», είπε ο προπονητής της εθνικής Πορτογαλίας Λουίς Φελίπε Σκολάρι στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου.

Για τον τελικό είπε ότι «είναι 50-50 και ότι ενδέχεται να κριθεί από μια λεπτομέρεια, από μια καλή απόκρουση, από μια στιγμή έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης».

«Η Ελλάδα είναι πολύ καλή ομάδα, τη σεβόμαστε και την υπολογίζουμε», επανέλαβε, όπως άλλωστε έχει κάνει και πολλές φορές στο παρελθόν ο Βραζιλιάνος τεχνικός.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο 32χρονος μέσος της Πορτογαλίας, Ρούι Κόστα, ανακοίνωσε ότι ο αυριανός τελικός θα είναι το τελευταίο του ματς με τη φανέλα της εθνικής και φυσικά εξέφρασε την ελπίδα ότι θα είναι και νικηφόρο.

Εφόσον αγωνιστεί αύριο ο Ρούι Κόστα θα συμπληρώσει 94 συμμετοχές.

Εισιτήρια

Διπλό πρόβλημα, εν τω μεταξύ, έχει δημιουργηθεί με τη διάθεση των εισιτηρίων στους Έλληνες φιλάθλους για τον τελικό.

Από τη μία πλευρά, το 20% που όπως διαβεβαίωσε η ΕΠΟ είναι ο αριθμός που δικαιούται ο κάθε φιναλίστ και ανέρχεται σε 12.331 εισιτήρια, δεν επαρκεί.

Όπως έγινε γνωστό, δεν πρόκειται να ζητηθούν άλλα, οι Έλληνες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, όμως, είναι πολλοί περισσότεροι τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Πορτογαλία.

Όπως δήλωσε στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, Αλέξης Δέδες, «πολλοί απ όσους έχουν έρθει με τσάρτερ για τον ημιτελικό παρέμειναν στην Πορτογαλία χωρίς να έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο, ενώ ήρθαν και άλλοι χωρίς και αυτοί να έχουν προνοήσει».

«Η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη και έτσι η ομοσπονδία αδυνατεί να τους εξυπηρετήσει όλους», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ.

Από την άλλη πλευρά, αυτοί που έχουν εξασφαλισμένα εισιτήρια χρειάστηκε να ακολουθήσουν μία διαδικασία η οποία επιβάλλεται από τα μέτρα ασφαλείας τα οποία έχει υιοθετήσει η ΟΥΕΦΑ. Αυτός είναι ο λόγος που υπήρξαν καθυστερήσεις στην εξυπηρέτησή τους στο χώρο διανομής, σύμφωνα με τον κ. Δέδε.

«Χρειάζεται έλεγχος των στοιχείων του διαβατηρίου και δεν φταίει το γεγονός ότι υπάρχουν μόνο δύο εκδοτήρια».

Γεγονός όμως είναι ότι στο χώρο αυτό διανομής συγκεντρώθηκαν χιλιάδες φίλαθλοι, αγανακτισμένοι από την πολύωρη ταλαιπωρία.


Σάββατο 03 Ιουλίου 2004 - 16:27 (Ώρα Λονδίνου)

«Σαν στο σπίτι τους οι Έλληνες»

Χιλιάδες είναι οι Έλληνες φίλαθλοι που βρίσκονται στη Λισαβόνα, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για τον τελικό

«Οι Έλληνες είναι φίλοι μας και θέλουμε να αισθάνονται εδώ σαν στο σπίτι τους», είπε ο προπονητής της εθνικής Πορτογαλίας Λουίς Φελίπε Σκολάρι στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου.

Για τον τελικό είπε ότι «είναι 50-50 και ότι ενδέχεται να κριθεί από μια λεπτομέρεια, από μια καλή απόκρουση, από μια στιγμή έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης».

«Η Ελλάδα είναι πολύ καλή ομάδα, τη σεβόμαστε και την υπολογίζουμε», επανέλαβε, όπως άλλωστε έχει κάνει και πολλές φορές στο παρελθόν ο Βραζιλιάνος τεχνικός.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο 32χρονος μέσος της Πορτογαλίας, Ρούι Κόστα, ανακοίνωσε ότι ο αυριανός τελικός θα είναι το τελευταίο του ματς με τη φανέλα της εθνικής και φυσικά εξέφρασε την ελπίδα ότι θα είναι και νικηφόρο.

Εφόσον αγωνιστεί αύριο ο Ρούι Κόστα θα συμπληρώσει 94 συμμετοχές.

Εισιτήρια

Διπλό πρόβλημα, εν τω μεταξύ, έχει δημιουργηθεί με τη διάθεση των εισιτηρίων στους Έλληνες φιλάθλους για τον τελικό.

Από τη μία πλευρά, το 20% που όπως διαβεβαίωσε η ΕΠΟ είναι ο αριθμός που δικαιούται ο κάθε φιναλίστ και ανέρχεται σε 12.331 εισιτήρια, δεν επαρκεί.

Τα εισιτήρια αυτά τα έχει πάρει η ΕΠΟ και ήδη έχει αρχίσει να τα διαθέτει. Όπως έγινε γνωστό, δεν πρόκειται να ζητηθούν άλλα, οι Έλληνες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον όμως είναι πολλοί περισσότεροι τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Πορτογαλία.

Όπως δήλωσε στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, Αλέξης Δέδες, «πολλοί απ όσους έχουν έρθει με τσάρτερ για τον ημιτελικό παρέμειναν στην Πορτογαλία χωρίς να έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο, ενώ ήρθαν και άλλοι χωρίς και αυτοί να έχουν προνοήσει».

«Η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη και έτσι η ομοσπονδία αδυνατεί να τους εξυπηρετήσει όλους», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ.

Από την άλλη πλευρά, αυτοί που έχουν εξασφαλισμένα εισιτήρια πρέπει να ακολουθήσουν μία διαδικασία η οποία επιβάλλεται από τα μέτρα ασφαλείας τα οποία έχει υιοθετήσει η ΟΥΕΦΑ. Αυτός είναι ο λόγος που υπάρχει η καθυστέρηση στην εξυπηρέτησή τους στο χώρο διανομής, σύμφωνα με τον κ. Δέδε.

«Χρειάζεται έλεγχος των στοιχείων του διαβατηρίου και δεν φταίει το γεγονός ότι υπάρχουν μόνο δύο εκδοτήρια».

Γεγονός όμως είναι ότι έχουν συγκεντρωθεί στο χώρο αυτό διανομής χιλιάδες φίλαθλοι οι οποίοι είναι αγανακτισμένοι από την πολύωρη ταλαιπωρία διότι βρίσκονται εκεί από τις πρωινές ώρες.


Σάββατο 03 Ιουλίου 2004 - 07:31 (Ώρα Λονδίνου)

Ελπίδες Ανάν για το Νταρφούρ

Περίπου ένα εκατομμύριο άτομα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στο Νταρφούρ

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν στην επαρχία Νταρφούρ, στο Σουδάν που απειλείται με τρομακτικών διαστάσεων ανθρωπιστική κρίση εξ αιτίας της δράσης παρακρατικών ομάδων που πρόσκεινται στην κυβέρνηση του Χαρτούμ.

Ο κ. Ανάν επισκέφθηκε στρατόπεδο προσφύγων στα σύνορα του Σουδάν με το Τσαντ απ' όπου κάλεσε την κυβέρνηση του Σουδάν να αφοπλίσει, πάραυτα, τους παραστρατιωτικούς που έχουν αποδυθεί σε εκστρατεία εθνοκάθαρσης.

Πάνω από 1 εκατομμύριο κάτοικοι του Νταρφούρ έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους τρομοκρατημένοι από την βία παραστρατιωτικών ομάδων.

Εθνοκάθαρση

Οι αραβικές παραστρατιωτικές οργανώσεις κατηγορούνται για εθνική εκκαθάριση, ενώ η κατάσταση έχει θορυβήσει τη διεθνή κοινότητα.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Σουδάν υποσχέθηκε να στείλει επιπλέον δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή για να εγγυηθεί την ασφάλεια των μη Αράβων κατοίκων.

Πριν την αναχώρησή του για το Νταρφούρ, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών είχε απειλήσει την κυβέρνηση στο Χαρτούμ με κυρώσεις στην περίπτωση που δεν λάβει, αμέσως, μέτρα κατά των παραστρατιωτικών.

Παρόμοιες απειλές εκτόξευσε, νωρίτερα, και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ.

Προειδοποιήσεις Πάουελ

Ο κ. Πάουελ ζήτησε από το Χαρτούμ να αντιμετωπίσει τις αραβικές παραστρατιωτικές οργανώσεις, προειδοποιώντας ότι αλλιώς θα παρέμβει το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των νεκρών στην περιοχή Νταρφούρ αν δε ληθούν μέτρα.

Οι παραστρατιωτικές οργανώσεις κατηγορούνται για εθνική εκκαθάριση

Οι υπηρεσίες αρωγής δηλώνουν πως η κυβέρνηση καθιστά δύσκολο το έργο της διανομής τροφίμων και ιατρικών εφοδίων.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Σουδάν, Μουσταφά Ισμαήλ, παραδέχτηκε πως υπάρχει, όπως είπε, πρόβλημα.

Υπολογίζεται ότι 10.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τους τελευταίους 18 μήνες στο Νταρφούρ, από Άραβες παραστρατιωτικούς.


Σάββατο 03 Ιουλίου 2004 - 14:48 (Ώρα Λονδίνου)

Προς αποφυλάκιση από το Γουαντάναμο

Ανοίγει ο δρόμος της απελευθέρωσης για τους κρατούμενους στο Γουαντάναμο

Εκπροσωπώντας εννέα κρατούμενους της στρατιωτικής βάσης Γουαντάναμο στην Κούβα, Αμερικανοί νομικοί κατέθεσαν προσφυγές κατά της κράτησης των συγκεκριμένων ατόμων.

Πρόκειται για τις πρώτες προσφυγές που κατατίθενται σε αμερικανικό δικαστήριο μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, η οποία επιτρέπει στους 600 κρατούμενους του Γουαντάναμο να προσφύγουν σε αμερικανικά δικαστήρια.

Στο κείμενο της προσφυγής αναφέρεται ότι η κράτηση των εν λόγω ατόμων είναι παράνομη και απαιτείται η άμεση αποφυλάκισή τους.

Οι εννέα προσφυγές έχουν γίνει από δύο Βρετανούς, τρεις Γάλλους, έναν Τούρκο, έναν Καναδό και δύο Αραβες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου συνιστά πλήγμα για την αμερικανική κυβέρνηση.


Σάββατο 03 Ιουλίου 2004 - 14:18 (Ώρα Λονδίνου)

Επιδρομή σε «εργαστήριο βομβών» στο Ιράκ

Όπλα της ιρακινής αντίστασης κατάσχεσαν οι Αμερικανοί

Οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ δήλωσαν ότι ανακάλυψαν εργαστήριο κατασκευής βομβών και άλλων εκρηκτικών υλών στα νότια προάστια της Βαγδάτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών σε τοποθεσία που κρατείται μυστική.

Μηχανήματα κατασκευής όπλων και πυρομαχικών βρέθηκαν σε παρακείμενα κτίρια.

51 άτομα συνελήφθησαν και ανακρίνονται από τον αμερικανικό στρατό.

«Τα ευρήματα αυτά συνιστούν ένα ισχυρό πλήγμα για τις δυνάμεις που δεν επιθυμούν την αποκατάσταση της ομαλότητας στο Ιράκ», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι τα όπλα που βρέθηκαν στο εργαστήριο αυτό χρησιμοποιήθηκαν στις πρόσφατες επιθέσεις κατά Αμερικανών στρατιωτών.

Την Παρασκευή, εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης της Πολωνίας είπε πως στρατιώτες της πολωνικής δύναμης εξουδετέρωσαν προσπάθεια ιρακινών παραστρατιωτικών να αγοράσουν κεφαλές όπλων που περιείχαν ενισχυμένη μορφή του θανατηφόρου χημικού αερίου νεύρων, σαρίν.


Σάββατο 03 Ιουλίου 2004 - 06:48 (Ώρα Λονδίνου)

Παραίτηση του Ιταλού υπουργού Οικονομικών

Πολιτική κρίση στην Ιταλία

Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Τζούλιο Τρεμόντι, ώρες πριν την συζήτηση για τον αμφιλεγόμενο έκτακτο προυπολογισμό.

Άμα τη παραιτήσει του κ. Τρεμόντι, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει, προσωρινά, ο ίδιος το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa ακυρώθηκε συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου στην οποία ήταν προγραμματισμένη συζήτηση επί του έκτακτου προυπολογισμού.

Ο έκτακτος προυπολογισμός προβλέπει δραστικές περικοπές στα δημόσια έξοδα, έτσι ώστε να υπάρξει ευθυγράμμιση των οικονομικών δεικτών με αυτούς που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητος της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης.

Τα μέτρα που προβλέπονται από τον έκτακτο προϋπολογισμό έχουν διχάσει την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

Ο αντιπρόεδρος Τζιανφράνκο Φίνι, ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Συμμαχίας, του κυριότερου εταίρου της Φόρτσα Ιτάλια του Σιλβιο Μπερλουσκόνι, απειλεί με παραίτηση σε περίπτωση που εφαρμοσθούν τα έκτακτα οικονομικά μέτρα.


Σάββατο 03 Ιουλίου 2004 - 13:27 (Ώρα Λονδίνου)

Λισαβόνα αγάπη μου!

Ορισμένα από τα πρωτοσέλιδα

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Στη Λισαβόνα χτυπά η καρδιά της Ελλάδας.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κυπελλούχοι στις καρδιές μας! Συγχαρητήρια Καραμανλή στους ήρωές μας. Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στη Λισαβόνα.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Το μήνυμα της νίκης. 11 νέα παιδιά άνοιξαν το δρόμο για την ανατροπή του κατεστημένου. Η Ελλάδα μπορεί να προκριθεί σε όλα τα μέτωπα.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Απόσυρση μότο από Δευτέρα. 185 έως 3.000 ευρώ το κέρδος για 600.000 ιδιοκτήτες δικύκλων.

Η ΑΥΓΗ: Στον ρυθμό της νίκης. 3.690.000 Έλληνες τηλεθεατές είδαν το 1-0.

ΑΥΡΙΑΝΗ: Τη συνταγή Ρεχάγκελ παντού. Για να πάει επιτέλους μπροστά ο τόπος και να ξεφύγει ο λαός μας από τη μιζέρια. Παγκόσμιος θαυμασμός για την Ελλάδα!

ΤΟ ΒΗΜΑ: Το νέο βαθμολόγιο. Ριζικές αλλαγές στο Δημόσιο. Συζητείται τη Δευτέρα μεταξύ υπουργού και ΑΔΕΔΥ.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Γαλάζιος πλανήτης. Έτσι γιορτάζουν οι Έλληνες. Η εθνική ένωσε τον Ελληνισμό.

ΕΘΝΟΣ: Όταν θέλουν οι Έλληνες. Αύριο η μεγάλη μάχη για το Κύπελλο. Πίστη από παίκτες και Ότο για το όνειρο.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η Πορτογαλία θα προσαράξει στη Λισαβόνα. Αύριο στη Μεγάλη γιορτή για την «Θεά Μπάλα».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τα σχέδια ΟΤΟ για τη μεγάλη μάχη. Αποφασισμένα τα λιοντάρια της εθνικής μας για την κατάκτηση της Ευρώπης.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αδράξτε... την ευκαιρία. Εθνική: Η χώρα να κεφαλοποιήσει το θρίαμβο στην Πορτογαλία.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ο θρίαμβος κόντρα στη μιζέρια. Θα έρθει από την Πορτογαλία η αναγέννηση του ελληνικού ποδοσφαίρου;

ΕΣΤΙΑ: Δωρεάν ξύρισμα στους Ολυμπιονίκες. Σήμερα ένθετο το φύλλο της 28ης Μαρτίου 1896.

ESPRESSO: Ήταν όλοι εκεί! Απόβαση στη Λισαβόνα και από τους επώνυμους. 20.000 Έλληνες στήνουν αερογέφυρα για τον τελικό.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το ελληνικό παραμύθι. Εγκώμιο του διεθνούς Τύπου - Εθνική κινητοποίηση για τον τελικό.

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Έρχεται Κούπα.

Ο ΛΟΓΟΣ: Η Ελλάδα ζει το όνειρο περιμένοντας τον τελικό. Εγκωμιαστικά τα σχόλια του ξένου τύπου.

ΤΑ ΝΕΑ: Απόβαση τώρα στη Λισαβόνα. 25.000 Έλληνες στον μεγάλο τελικό. Με αεροπλάνα, πούλμαν και ΙΧ!

Η ΝΙΚΗ: Σοκ και δέος στην Ευρώπη. Αύριο το μεγάλο ραντεβού με την ιστορία. Διθυραμβικά σχόλια από το διεθνή Τύπο.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Τα φθινοπωρινά αντιλαϊκά μέτρα ετοιμάζει η κυβέρνηση.

TRAFFIC NEWS: Όσα δεν είδατε στην TV για το θρίαμβο της Εθνικής. Η «Traffic ταξίδεψε στο Οπόρτο με το... καραβάνι των επωνύμων.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Δόξα του EURO 2004 η Εθνική Ελλάδας.

Η ΧΩΡΑ: Οι φονιάδες των γιγάντων. Ραντεβού με την ιστορία αύριο για την κατάκτηση του τροπαίου. Πώς οι Ρεχάγκελοι της εθνικής «καθάρισαν» όλα τα φαβορί και έκαναν την υφήλιο να μιλάει για το ελληνικό θαύμα.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων


Σάββατο 03 Ιουλίου 2004 - 14:17 (Ώρα Λονδίνου)

Ο Κούγιας νέος πρόεδρος της ΑΕΚ

Ο νομικός Αλέξης Κούγιας ανέλαβε από το Σάββατο το πρωί πρόεδρος της ΑΕΚ, μετά από πρόταση του νυν διευθύνοντα συμβούλου της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Π. Βαλασόπουλου.

Ο κ. Κούγιας διετέλεσε πρόεδρος της ΑΕΚ και το 1996, με μεγαλομέτοχο της ομάδας τον κ. Μ. Τροχανά.

Αμέσως μετά την λήξη της οκτάμηνης τότε προεδρίας του η ιστορική ομάδα περιήλθε στην κατοχή της πολυεθνικής ENIC.

Σε δηλώσεις του στη «ΕΡΑ Σπόρ» ο κ. Κούγιας απέκλεισε το ενδεχόμενο του υποβιβασμού της ομάδος στην τέταρτη εθνική, ενώ διευκρίνισε ότι «θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να μην φύγει κανένας παίκτης της ΑΕΚ».


Σάββατο 03 Ιουλίου 2004 - 14:01 (Ώρα Λονδίνου)

Μπλε εκστρατεία

Περίπου 18.000 εισιτήρια αιτήσεις για εισιτήρια έχει δεχθεί ήδη η ΕΠΟ αλλά τα εισιτήρια που έχουν δοθεί στην ελληνική ομοσπονδία για τους Έλληνες που θα παρακολουθήσουν τον τελικό εναντίον της Πορτογαλίας στη Λισαβόνα στο χωρητικότητας 65.000 θέσεων στάδιο «Ντα Λουζ» της πορτογαλικής πρωτεύουσας, είναι 12.331.

Ταξιδιωτικοί πράκτορες μιλούν για τεράστιο ενδιαφέρον για εισιτήρια αλλά η ΕΠΟ προειδοποιεί τους ενδιαφερομένους να μην μεταβούν στη Λισαβόνα χωρίς να έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο.

Η ανεπανάληπτη πορεία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2004 και η έκρηξη ενθουσιασμού των Ελλήνων όπου γη, έχουν και την εμπορική τους διάσταση.

Χρυσές δουλειές κάνουν αυτές τις ημέρες οι μπουτίκ με αθλητικά ρούχα και τα καταστήματα που πωλούν Ελληνικές σημαίες αφού εξαντλήθηκαν στις εταιρίες κατασκευής και εμπορίας ελληνικών σημαιών, τα αποθέματα που είχαν για τα επόμενα δύο χρόνια!

Μόνο στην Αττική την τελευταία εβδομάδα πουλήθηκαν περίπου 50.000 σημαίες, κάνοντας τζίρο 648.000 ευρώ, στα κεντρικά περίπτερα, δόθηκαν 60.000 κασκόλ που στοίχισαν 210.00 ευρώ, ενώ ξοδεύτηκαν12.000 ευρώ για 2.800 αυθεντικές εμφανίσεις της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.


Σάββατο 03 Ιουλίου 2004 - 14:48 (Ώρα Λονδίνου)

Ανοίγει ο δρόμος απελευθέρωσης των κρατουμένων του Γουαντάναμο

Ανοίγει ο δρόμος της απελευθέρωσης για τους κρατούμενος στο Γουαντάναμο

Εκπροσωπόντας εννέα κρατούμενους της στρατιωτικής βάσης Γουαντάναμο, αμερικανοί νομικοί κατεθεσαν προσφυγές κατά της κράτησης των συγκεκριμένων ατόμων.

Πρόκειται για τις πρώτες προσφυγές που κατατίθενται σε αμερικανικό δικαστήριο μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, η οποία επιτρέπει στους 600 κρατούμενους του Γουαντάναμο να προσφύγουν σε αμερικανικά δικαστήρια.

Στο κείμενο της προσφυγής αναφέρεται ότι η κράτηση των εν λόγω ατόμων είναι παράνομη και απαιτείται η άμεση αποφυλάκισή τους.

Οι εννέα προσφυγές έχουν γίνει από δύο Βρετανούς, τρείς Γάλλους, ένα Τούρκο, έναν Καναδό και δύο Αραβες.

Συμφωνα με τους αναλυτές η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου συνιστά πλήγμα για την αμερικανική κυβέρνηση.


Σάββατο 03 Ιουλίου 2004 - 14:18 (Ώρα Λονδίνου)

Επιδρομή σε «εργαστήριο βομβών» στο Ιράκ

Οπλα της ιρακινής αντίστασης κατάσχεσαν οι Αμερικανοί

Οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ δήλωσαν ότι ανακάλυψαν εργαστήριο κατασκευής βομβών και άλλων εκρηκτικών υλών στα νότια προάστια της Βαγδάτης.

Συμφωνα με την ανακοίνωση βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες όπων και πυρομαχικών σε τοποθεσία που κρατείται μυστική

Μηχανήματα κατασκευής όπων και πυρομαχικών βρέθηκαν σε παρακείμενα κτίρια.

51 άτομα συνελήφθησαν και ανακρίνονται από τον αμερικανικό στρατό

«Τα ευρήματα αυτά συνιστούν ένα ισχυρό πλήγμα για τις δυνάμεις που δεν επιθυμούν την αποκατάσταση της ομαλότητας στο Ιράκ» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι αμερικανοί πιστεύουν ότι τα όπλα που βρέθηκαν στο εργαστήριο αυτό χρησιμοποιήθηκαν στις πρόσφατες επιθέσεις κατά αμερικανών στρατιωτών.

Την Παρασκευή, εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης της Πολωνίας είπε πως στρατιώτες της πολωνικής δύναμης εξουδετέρωσαν προσπάθεια ιρακινών παραστρατιωτικών να αγοράσουν κεφαλές όπλων που περιείχαν το αέριο των νεύρων, σαρίν


Σάββατο 03 Ιουλίου 2004 - 11:45 (Ώρα Λονδίνου)

Οι «αληθινοί» Έλληνες

Κολακευτικά είναι, σε γενικές γραμμές τα σχόλια των βρετανικών εφημερίδων του Σαββάτου για τις επιτυχίες της Εθνικής Ελλάδος στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου

Η Ιντιπέντεντ φιλοξενεί ένα σχόλιο του πορτογάλου παίκτη Μανίς: «Οι Έλληνες είναι αληθινοί. Αυτό είναι το μεγάλο ατού τους που τους έχει φέρει στην κορυφή. Είναι πολύ αληθινή ομάδα γι αυτό και δεν είναι εύκολο να ηττηθεί»

«Η προσήλωση στο σκοπό και το πάθος που επιδεικνύει η ελληνική ομάδα είναι οι «εξαφανισμένες» αρετές του σημερινού ποδοσφαίρου των μοντέλων και των κοσμικών. Ποδοσφαιριστών τύπου Μπέκαμ που κάνουν τα πάντα για να προβληθούν εκτός του να παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Τι μας έχουν διδάξει οι σταρ των γηπέδων σε αυτό το τουρνούα ;

απολύτως τίποτα» γράφει ο Τζειμς Λότον, αθλητικός συντάκτης της Ιντιπέντεντ.

Και αναφερόμενος στον Ότο Ρεχάγκελ ο αθλητικογράφος της Ιντιπέντεντ υπογραμμίζει « Η δουλειά που έχει κάνει ο Ρεχάγκελ με τους Ελληνες θα πρέπει να προβληματίσει την Ποσοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας. Από τη μια ο Ρεχάγκελ με μισθό 100.000 στερλινών το χρόνο φέρνει το απόλυτο αουτσάιντερ στον τελικό, από την άλλη ο Σβεν Ερικσον με τα 4.5 εκ. στερλίνες ετήσιο μισθό, τι ακριβώς κάνει; »

Ο αρθρογράφος της Ιντιπέντεντ δεν κρύβει την αποδοκιμασία του για φαινόμενα παικτών-celebrities που δεν δίνουν δεκάρα για την Εθνική ομάδα.

«Η επιτυχία ομάδων από μικρές χώρες σε αυτή τη διοργάνωση καταδεικνύει την πλήρη χρεοκοπία της αθλητικής ιδέας στις χώρες με μεγάλα πρωταθλήματα. Νυν υπέρ πάντων το χρήμα. Ολοι λοξοκοιτούσαν προς τις κερκίδες που φιλοξενούσαν τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, , τον ρώσο δισεκατομμυριούχο που αφού κατέκλεψε τους Ρώσους το παίζει τώρα νέος κροισος του αγγλικού ποδοσφαίρου αγοράζοντας την Τσέλσι. Οι Έλληνες δεν είχαν στο μυαλό τον Αμπράμοβιτς, όπως ορισμένοι άλλοι ως εν δυνάμει νέο αφεντικό οι Έλληνες έχουν ψυχή και παίζουν όχι για τον εαυτό τους αλλά για την πατρίδα τους» γράφει ο Τζειμς Λότον στην Ιντιπέντεντ

Η Ντέιλι Τέλεγκραφ δημοσιεύει μια ελεγεία για τον Οτο Ρεχάγκελ, τον πιο συζητημένο προπονητή του τουρνουά.

«Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα ένα είναι βέβαιο ότι ο Ρεχάγκελ θα φύγει από τη Λισαβώνα δικαιωμένος, κυρίως έναντι των πολλαπλών επικριτών του στην ίδια του τη γενέτειρα, τη Γερμανία. Κανείς δεν μπορεί πλέον να τον αγνοήσει και ακόμα κι αυτοί που στο παρελθόν τον είχαν απαξιώσει, για παράδειγμα ο Μπεκεμπάουερ, τώρα τον αποθεώνουν»

«Είναι ένας προπονητής που θέλει να έχει απόλυτη επιρροή στους παίκτες του, τους ενθαρρύνει, τους πείθει πως δεν είναι καθόλου κατώτεροι από άλλους, τους πείθει να κοιτούν ίσια στα μάτια τον αντίπαλο. Η κατάκτηση του κυπέλλου στο Euro 2004 και η είσοδος της Ελλάδος στο Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία δεν είναι πλέον στη σφαίρα του φανταστικού.Και σ΄αυτούς τους σκοπούς έχει παρασύρει και τους έλληνες παίκτες» επισημαίνει η Ντειλι Τελεγράφ

«Ο Κάιζερ Ρεχάγκελ πολύ κοντά στην κατάκτηση της Ευρώπης» επιγράφεται το άρθρο των Τάιμς του Λονδίνου.

«Αυτός ο από πολλές απόψεις απρόβλεπτος άνθρωπος, ο Ρεχάγκελ είναι το πρόσωπο της διοργάνωσης. Κατόρθωσε να φτιάξει μια καλά οργανωμένη ομάδα, μια αποτελεσματική ομάδα και να καταγάγει νίκες που δεν τις έχουν φαντασθεί όλες οι αυτοαποκαλούμενες μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαικού ποδοσφαίρου. Ο χαρακτήρας του Ότο Ρεχάγκελ ταίριαξε απόλυτα με το ελληνικό ταπεραμέντο και το ταλέντο. Παιδί μιας ταπεινωμένης Γερμανίας, μετά τον πόλεμο, ο Ρεχάγκελ είναι οπαδός της οργάνωσης και της τάξης. Κατόρθωσε να οργανώσει τους παίκτες και να ποδηγετήσει τους παράγοντες, κατόρθωσε να πείσει την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να κατασκευάσει γήπεδο για να προπονείται η Εθνική ομάδα. Η τακτική του «Δούρειου Ίππου» που ακολουθεί σε κάθε παιχνίδι μπορεί να μη αποδίδει το πιο θεαματικό ποδόσφαιρο, αποδίδει όμως καρπούς κι αυτό μετράει» σχολιάζουν οι Τάιμς.

Η Γκάρντιαν παραθέτει έξη παράγοντες που διαμόρφωσαν την «τρελή» πορεία της Εθνικής Ελλάδος σε αυτή την ποδοσφαιρική διοργάνωση.

1) Οτο Ρεχάγκελ

2) Τακτική

3)Ατομικές επιδόσεις και συλλογικότητα

4)Απουσία άγχους

5) Φρεσκάδα και ενθουσιασμός

6) Το στοιχείο της έκπληξης

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ενδεκάδα με τους καλύτερους παίκτες αυτού του τουρνουά που δημοσιεύουν οι Φαινάνσιαλ Τάιμς εκπροσωπούνται τρείς έλληνες παίκτες: Γιωργός Σειταρίδης, Τραινός Δέλλας, Θεόδωρος Ζαγοράκης


Παρασκευή 02 Ιουλίου 2004 - 18:26 (Ώρα Λονδίνου)

Έφυγε ο Μάρλον Μπράντο

Ο ηθοποιός θρύλος του Χόλιγουντ, Μάρλον Μπράντο, έφυγε σε ηλικία 80 ετών

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ένα από τα ιερά τέρατα του Χόλιγουντ, ο Μάρλον Μπράντο.

Ο δημοφιλής ηθοποιός, που ήταν άρρωστος εδώ και πολύ καιρό, άφησε την τελευταία τιου πνοή σε νοσοκομείο του Λος Άτζελες, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του.

Είχε πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 40 ταινίες, μεταξύ των οποίων ήταν και η ταινία Αποκάλυψη τώρα (Αpocalypse Now), που αναδύεται μέσα από την κόλαση του Βιετνάμ.

Τιμήθηκε δύο φορές με το βραβείο Όσκαρ--για το ρόλο του λιμενεργάτη Τέρι Μαλόι που έπαιξε στο Λιμάνι της αγωνίας (Οn the Waterfront, 1954) και του μαφιόζου Ντον Κορλεόνε που υποδύθηκε στην ταινία του Κόπολα Ο Νονός (Τhe Godfather, 1972).

Ήταν επίσης υποψήφιος για το πρώτο βραβείο της Ακαδημίας για τους ρόλους που έπαιξε στις ταινίες Λεωφορείον ο πόθος (Streecar Named Desire, 1951), Βίβα Ζαπάτα (Viva Zapata!, 1952), Ιούλιος Καίσαρ (Julius Caesar, 1953), Τελευταίο τανγκό στο Παρίσι (Last Tango in Paris, 1974) κ.ά.

Το μόνο που οφείλει ο ηθοποιός στο κοινό του είναι να μην το κάνει να βαριέται

Μάρλον Μπράντο

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του υποδυόμενος τον ρόλο ενός παραπληγικού στην ταινία Το κορμί μου σου ανήκει (The men, 1950) του Φρεντ Τσίνεμαν, αλλά ένα χρόνο αργότερα καθιερώθηκε ως Στάνλεϊ Κοβάλσκι στο Λεωφορείον ο πόθος, παίζοντας απέναντι στη Βίβιαν Λι.

Όπως έχει επισημάνει ήδη η κριτική, καθοριστική ήταν για τη σταδιοδρομία του Μπράντο η συνάντησή του και η συνεργασία του με τον Ελία Καζάν.


Σάββατο 03 Ιουλίου 2004 - 06:48 (Ώρα Λονδίνου)

Παραίτηση του υπουργού Οικονομικών της Ιταλίας

Πολιτική κρίση στην Ιταλία

Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Τζούλιο Τρεμόντι, ώρες πριν την συζήτηση για τον αμφιλεγόμενο έκτακτο προυπολογισμό.

'Αμα τη παραιτήσει του κ. Τρεμόντι, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει, προσωρινά, ο ίδιος το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa ακυρώθηκε συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου στην οποία ήταν προγραμματισμένη συζήτηση επί του έκτακτου προυπολογισμού.

Ο έκτακτος προυπολογισμός προβλέπει δραστικές περικοπές στα δημόσια έξοδα, έτσι ώστε να υπάρξει ευθυγράμμιση των οικονομικών δεικτών με αυτούς που προβλέπει το Συμφώνου Σταθερότητος της Ευρωπαικής 'Ενωσης.

Τα μέτρα που προβλέπονται από τον έκτακτο προυπολογισμό έχουν διχάσει την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

Ο αντιπρόεδρος Τζιανφράνκο Φίνι, ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Συμμαχίας, του κυριώτερου εταίρου της Φορτσα Ιτάλια του Σιλβιο Μπερλουσκόνι, απειλεί με παραίτηση σε περίπτωση που εφαρμοσθούν τα έκτακτα οικονομικά μέτρα.


Σάββατο 03 Ιουλίου 2004 - 07:16 (Ώρα Λονδίνου)

Πριν τον τελικό

Ο Τραϊανός Δέλλας πέτυχε το γκολ κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή

Τέλος οι γιορτές... αρχίζει η δουλειά.

Ώρες μόνο μετά τον θρίαμβο επί της Τσεχίας οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδος ξεκίνησαν με εντατικούς ρυθμούς την προετοιμασία για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής στο στάδιο Ντα Λους της Λισαβόνας.

Την Παρασκευή το πρωί προπονήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών σε γήπεδο κοντά στη Μπράγκα του Πόρτο ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας η ελληνική αποστολή μετέβη στη Λισαβόνα.

Αναντώντας σε σειρά σχολίων, κυρίως του πορτογαλικού Τύπου, που αναφέρονται στην επιλογή του Γερμανού διαιτητή Μαρκους Μερκ για τον τελίκο, ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός χαριτολογόντας δήλωσε:

«Ήταν πάντα, πολύ αυστηρός μαζί μου. Κάποια φορά, μάλιστα, με έστειλε στις κερκίδες».

Δηλώσεις του κ. Ρεχάγκελ φιλοξένησε και ο επίσημος δικτυακός τόπος της ΟΥΕΦΑ.

«Ελπίζω ότι θα είναι ένας σπουδαίος τελικός. Είναι κάτι το ιδιαίτερο δύο ομάδες που έπαιξαν στο πρώτο παιχνίδι του τουρνουά να ξανασυναντιώνται και πάλι στο τελευταίο», δήλωσε ο Ότο Ρεχάγκελ.

«Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που παίζουμε σ' αυτό το παιχνίδι δεν παραβλέπουμε, ωστόσο ότι για μας θα είναι ένας αγώνας εκτός έδρας. Θέλω να ευχαριστήσω τους Πορτογάλους γιατί μας συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά από την πρώτη μέρα που ήρθαμε εδώ αν και τους νικήσαμε στο πρώτο ματς», κατέληξε ο κ. Ρεχάγκελ.

Ότι και να γίνει όμως την Κυριακή στο «Ντας Λους», ο Ρεχάγκελ και οι παίκτες του θα έχουν τη Δευτέρα την τιμητική τους.

Τη Δευτέρα 5 ιουλίου στις 20.30 η ελληνική πολιτεία και όλοι οι Έλληνες θα τιμήσουν τους παίκτες και τον προπονητή με μια μεγαλειώδη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο στάδιο.


Σάββατο 03 Ιουλίου 2004 - 07:31 (Ώρα Λονδίνου)

Ελπίδες Ανάν για το Νταρφούρ

Περίπου ένα εκατομμύριο άτομα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στο Νταρφούρ

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ , Κόφι Ανάν στην επαρχία Νταρφούρ, στο Σουδάν που απειλείται με τρομακτικώνδιαστάσεων ανθρωπιστική κρίση εξ αιτίας της δράσεις παρακρατικών ομάδων που πρόσκεινται στην κυβέρνηση του Χαρτούμ.

Ο κ. Ανάν επισκέφθηκε στρατόπεδο προσφύγων στα σύνορα του Σουδάν με το Τσάντ απ όπου κάλεσε την κυβέρνηση του Σουδάν να αφοπλίσει, πάραυτα, τους παραστρατιωτικούς που έχουν αποδυθεί σε έκστρατεία εθνοκάθαρσης.

Πάνω από 1 εκατομμύριο κάτοικοι του Νταρφούρ έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους τρομοκρατημένοι από την βία παραστρατιωτικών ομάδων.

Εθνοκάθαρση

Οι αραβικές παραστρατιωτικές οργανώσεις κατηγορούνται για εθνική εκκαθάριση, ενώ η κατάσταση έχει θορυβήσει την διεθνή κοινότητα.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Σουδάν υποσχέθηκε να στείλει επιπλέον δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή για να εγγυηθεί την ασφάλεια των κατοίκων.

Πριν την αναχώρηση του για το Νταρφούρ. ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών είχε απειλήσει την κυβέρνηση στο Χαρτούμ με κυρώσεις στην περίπτωση που δεν λάβει, αμέσως, μέτρα κατά των παραστρατιωτικών. ΄

Παρόμοιες απειλές εκτόξευσε, νωρίτερα, και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ.

Προειδοποιήσεις Πάουελ

Ο κ. Πάουελ ζήτησε από τη Χαρτούμ να αντιμετωπίσει τις παραστρατιωτικές οργανώσεις, προειδοποιώντας ότι αλλιώς θα παρέμβει το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των νεκρών στην περιοχή Νταρφούρ αν δεν ληθούν μέτρα.

Οι παραστρατιωτικές οργανώσεις κατηγορούνται για εθνική εκκαθάριση

Οι υπηρεσίες αρωγής δηλώνουν πως η κυβέρνηση καθιστά δύσκολο το έργο της διανομής τροφίμων και ιατρικών εφοδίων.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Σουδάν, Μουσταφά Ισμαήλ, παραδέχτηκε πως υπάρχει, όπως είπε, πρόβλημα.

Υπολογίζεται ότι 10.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τους τελευταίους 18 μήνες στο Νταρφούρ.


Σάββατο 03 Ιουλίου 2004 - 07:16 (Ώρα Λονδίνου)

Πριν τον τελικό

Ο Τραϊανός Δέλλας πέτυχε το γκολ κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή

Τέλος οι γιορτές...αρχίζει η δουλειά

Ώρες μόνο μετά τον θρίαμβο επί της Τσεχίας οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδος ξεκίνησαν με εντατικούς ρυθμούς την προετοιμασία για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής στο στάδιο Ντα Λους της Λισαβόνας.

Τη Παρασκευή το πρωί προπονήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών σε γήπεδο κοντά στη Μπράγκα του Πόρτο ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας η ελληνική αποστολή μετέβη στη Λισαβόνα.

Αναντώντας σε σειρά σχολίων, κυρίως του πορτογαλικού τύπου, που αναφέρονται στην επιλογή του γερμανού διαιτητή Μαρκους Μερκ για τον τελίκο ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός χαριτολογόντας δήλωσε:

«Ήταν πάντα, πολύ αυστηρός μαζί μου. Κάποια φορά, μάλιστα, με έστειλε στις κερκίδες»

Δηλώσεις του κ. Ρεχάγκελ φιλοξένησε και ο επίσημος δικτυακός τόπος της ΟΥΕΦΑ.

«Ελπίζω ότι θα είναι ένας σπουδαίος τελικός. Είναι κάτι το ιδιαίτερο δύο ομάδες που έπαιξαν στο πρώτο παιχνίδι του τουρνουά να ξανασυναντιώνται και πάλι στο τελευταίο, δήλωσε ο Ότο Ρεχάγκελ.

«Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που παίζουμε σ' αυτό το παιχνίδι δεν παραβλέπουμε, ωστόσο ότι για μας θα είναι ένας αγώνας εκτός έδρας. Θέλω να ευχαριστήσω τους Πορτογάλους γιατί μας συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά από την πρώτη μέρα που ήρθαμε εδώ αν και τους νικήσαμε στο πρώτο ματς» κατέληξε ο κ. Ρεχάγκελ.

Ότι και να γίνει όμως την Κυριακή στο «Ντας Λους», ο Ρεχάγκελ και οι παίκτες του θα έχουν την Δευτέρα την τιμητική τους.

Την Δευτέρα 5 ιουλίου στις 20.30 η ελληνική πολιτεία και όλοι οι ΄Ελληνες θα τιμήσουν τους παίκτες και τον προπονητή με μια μεγαλειώδη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμαρμαρο στάδιο.


Σάββατο 03 Ιουλίου 2004 - 06:48 (Ώρα Λονδίνου)

Παραίτηση του υπουργού Οικονομικών της Ιταλίας

Πολιτική κρίση στην Ιταλία

Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας,Τζούλιο Τρεμόντι, ώρες πριν την συζήτηση για τον αμφιλεγόμενο έκτακτο προυπολογισμό.

'Αμα τη παραιτήσει του κ. Τρεμόντι, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει, προσωρινά, ο ίδιος το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa ακυρώθηκε συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου στην οποία ήταν προγραμματισμένη συζήτηση επί του έκτακτου προυπολογισμού.

Ο έκτακτος προυπολογισμός προβλέπει δραστικές περικοπές στα δημόσια έξοδα, έτσι ώστε να υπάρξει ευθυγράμμιση των οικονομικών δεικτών με αυτούς που προβλέπει το Συμφώνου Σταθερότητος της Ευρωπαικής 'Ενωσης.

Τα μέτρα που προβλέπονται από τον έκτακτο προυπολογισμό έχουν διχάσει την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

Ο αντιπρόεδρος Τζιανφράνκο Φίνι, ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Συμμαχίας, του κυριώτερου εταίρου της Φορτσα Ιτάλια του Σιλβιο Μπερλουσκόνι, απειλεί με παραίτηση σε περίπτωση που εφαρμοσθούν τα έκτακτα οικονομικά μέτρα.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.