Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ειδήσεις 02-01-19

  1. Στον αέρα και πάλι το παλαιστινιακό ραδιόφωνο
  2. «Κοριοί» στο αεροπλάνο του προέδρου της Κίνας
  3. Nέες συλλήψεις υπόπτων στην Ισπανία
  4. Συνεχίζονται οι συλλήψεις υπόπτων στην Ευρώπη
  5. Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Κονγκό
  6. Τεταμένη η ατμόσφαιρα στη Μέση Ανατολή
Στον αέρα και πάλι το παλαιστινιακό ραδιόφωνο
BBC News
Η παλαιστινιακή αστυνομία έμεινε να κοιτάζει τις φλόγες που ξεπηδούσαν απο το κτίριο.

19.1.2002 17:32 (Ωρα Λονδίνου)
Κανονικά συνεχίζει τις εκπομπές του ο παλαιστινιακός ραδιοφωνικός σταθμός στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης ύστερα από την επίθεση με τεθωρακισμένα που πραγματοποίησαν εναντίον του δυνάμεις του ισραηλινού στρατού.

Στο κτίριο το οποίο έπληξαν οι ισραηλινοί και το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες, στεγάζονταν και τηλεοπτικός σταθμός.

Αιτιολογώντας την κίνησή του το Ισραήλ υποστήριξε ότι τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης τροφοδοτούν τη βία. Οι υπεύθυνοι των δυο σταθμών υποστηρίζουν ότι απλώς μεταφέρουν το κοινό αίσθημα του παλαιστινιακού λαού.

Οι ανταποκριτές από την περιοχή αναφέρουν ότι η επίθεση αυτή αποτελεί μέρος των αντιποίνων του Ισραήλ για την επίθεση, που πραγματοποίησε Παλαιστίνιος την Πέμπτη, από την οποία 6 Ισραηλινοί έχασαν την ζωή τους.

Ύστερα από την εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στη Ραμάλα η Παλαιστινιακή Αρχή ζήτησε την παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας.

«Κοριοί» στο αεροπλάνο του προέδρου της Κίνας
BBC News
O πρόεδρος της Κίνας εμφανίζεται εξοργισμένος

19.1.2002 17:54 (Ωρα Λονδίνου)
Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Κίνας εντόπισαν τουλάχιστον 20 «κοριούς» στο αεροσκάφος τύπου Boeing 767 που χρησιμοποιούσε ο κινέζος πρόεδρος Ζιάνγκ Ζεμίν, αναφέρουν σε δημοσιεύματα τους οι εφημερίδες Financial Times και Washington Post.

Οι κινεζικές αρχές είχαν αγοράσει το αεροσκάφος από τις ΗΠΑ

Επικαλούμενες κινέζους αξιωματούχους που δεν κατονομάζονται, οι δυο εφημερίδες αναφέρουν ότι οι «κοριοί» που ελέγχονταν από δορυφόρους, εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια δοκιμαστικών πτήσεων γιατί εξέπεμπαν στατικό ηλεκτρισμό.

Η ανακάλυψη των κοριών γίνεται μόλις ένα μήνα πριν από την κρίσιμη συνάντηση του Ζιάνγκ Ζεμίν με το αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπούς και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο κινέζος πρόεδρος είναι εξοργισμένος.

Το Πεκίνο δεν έχει κατηγορήσει επίσημα την Ουάσινγκτον για κατασκοπεία αν και σύμφωνα με την Washington Post κινέζοι αξιωματούχοι κατηγορούν τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Το αεροσκάφος είχε κατασκευαστεί από την Boeing στο Σιάτλ παρουσία κινέζων στρατιωτών και εμπειρογνωμόνων.

Nέες συλλήψεις υπόπτων στην Ισπανία
BBC News
Η αστυνομία συλλαμβάνει ύποπτο στο Λέστερ της Βρετανίας

19.1.2002 17:20 (Ωρα Λονδίνου)
Οι αρχές της Ισπανίας συνέλαβαν δυο άτομα από το Μαρόκο και την Αλγερία τα οποία όπως υποστηρίζει ενδέχεται να σχετίζονται με το δίκτυο Αλ Κάιντα του Οσάμα μπιν Λάντεν.

Την ίδια ώρα η βρετανική αστυνομία εξακολουθεί να κρατά στην πόλη Λέστερ εννέα άνδρες, που θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με την τρομοκρατία.

Δύο ακόμα άνδρες, Αλγερινής καταγωγής, ήδη παρουσιάστηκαν ενώπιον δικαστηρίου στο Λέστερ με την κατηγορία, μεταξύ άλλων, της συμμετοχής στην οργάνωση Αλ Κάιντα.

Όμως, ήδη αρκετοί Βρετανοί, που είναι Μουσουλμάνοι, κάνουν λόγο για άνιση μεταχείριση, των αρχών εις βάρος τους.

Όπως σχολιάζει αναλυτής του BBC, οργανώσεις Μουσουλμάνων αναφέρουν ότι η απάντηση της κυβέρνησης της Βρετανίας στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου δίνει πλέον την εντύπωση ότι όλοι οι Μουσουλμάνοι θεωρούνται ύποπτοι.

Τέλος, η Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε ότι οι έξι Άραβες που συνελήφθησαν στη Βοσνία με την κατηγορία ότι συνδέονται με την τρομοκρατία, θα μεταφερθούν στην αμερικανική βάση Γκουαντάναμο, στην Κούβα.

Συνεχίζονται οι συλλήψεις υπόπτων στην Ευρώπη
BBC News
Η αστυνομία συλλαμβάνει ύποπτο στο Λέστερ

19.1.2002 15:50 (Ωρα Λονδίνου)
Η αστυνομία εξακολουθεί να κρατά στην πόλη Λέστερ στη Βρετανία εννέα άνδρες, που θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με την τρομοκρατία. Δύο ακόμα άνδρες, Αλγερινής καταγωγής, ήδη παρουσιάστηκαν ενώπιον δικαστηρίου στο Λέστερ με την κατηγορία, μεταξύ άλλων, της συμμετοχής στην οργάνωση Αλ Κάιντα του Σαουδάραβα καταζητούμενου Οσάμα Μπιν Λάντεν. Όμως, ήδη αρκετοί Βρετανοί, που είναι Μουσουλμάνοι, κάνουν λόγο για άνιση μεταχείριση, πλέον, των αρχών εις βάρος τους.

Όπως σχολιάζει αναλυτής του BBC, οργανώσεις Μουσουλμάνων αναφέρουν ότι η απάντηση της κυβέρνησης της Βρετανίας στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες πάει πλέον πολύ μακριά, και δίνει την εντύπωση ότι όλοι οι Μουσουλμάνοι θεωρούνται ύποπτοι.

Και στην Ισπανία, οι αρχές ανακοίνωσαν οτι συνέλαβαν δύο υπόπτους για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα. Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας είπε οτι οι δύο άνδρες που κατάγονται απο το Μαρόκο και την Αλγερία συνελήφθησαν κοντά στη Βαρκελώνη. Τα ονόματα τους δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Η Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε οτι οι έξι Άραβες που συνελήφθησαν στη Βοσνία με την κατηγορία οτι συνδέονται με την τρομοκρατία, θα μεταφερθούν στην αμερικανική βάση Γκουαντάναμο, στην Κούβα.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Κονγκό
BBC News
Ενα ποτάμι λάβας διασχίζει την πόλη Γκόμα

19.1.2002 12:27 (Ωρα Λονδίνου)
Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Congo, περίπου 500.000 κάτοικοι υπολογίζεται ότι έχουν φύγει από τη χώρα τους και κατευθύνονται στη γειτονική Ρουάντα μετά από τις εκρήξεις του ηφαιστείου Νιραγκόνγκο. Ήδη, η κυβέρνηση της Ρουάντα απηύθυνε δραματική έκκληση στη διεθνή κοινότητα για βοήθεια για να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες των χιλιάδων προσφύγων, που συρρέουν στη χώρα.

Αρκετοί βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση και δεν έχουν φάει για αρκετές ημέρες. Ανταποκριτής του BBC στην περιοχή μεταδίδει ότι η λάβα από το ηφαίστειο καταστρέφει ακόμα περιοχές στην πόλη Γκόμα στο Κονγκό. Ακόμα ουδείς γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των θυμάτων από την τραγωδία αυτή, που έπληξε το Κονγό, ενώ ορισμένοι παραμένουν εγκλωβισμένοι από τη λάβα.

Τεταμένη η ατμόσφαιρα στη Μέση Ανατολή
BBC News
Η παλαιστινιακή αστυνομία έμεινε να κοιτάζει τις φλόγες που ξεπηδούσαν απο το κτίριο.

19.1.2002 12:36 (Ωρα Λονδίνου)
Στη Μέση Ανατολή παραμένει τεταμένη η κατάσταση μετά από την ενέργεια του στρατού του Ισραήλ, με την συνδρομή τεθωρακισμένων, να ανατινάξει το κτίριο, που στέγαζε ορισμένες υπηρεσίες του ραδιοφώνου και της τηλεοράσεως των Παλαιστινίων, στην πόλη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, αφού πρώτα είχαν εκκενώσει το κτίριο αυτό.

Οι ανταποκριτές από την περιοχή αναφέρουν ότι η επίθεση αυτή αποτελεί μέρος των αντιποίνων του Ισραήλ για την επίθεση, που πραγματοποίησε Παλαιστίνιος την Πέμπτη, από την οποία 6 Ισραηλινοί έχασαν την ζωή τους.

Ύστερα από την εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στη Ραμάλα η Παλαιστινιακή Αρχή ζήτησε την παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.