Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Η ένταση παραμένει στα σύνορα Κοσσυφοπεδίου-Σκοπίων
Η ένταση παραμένει στα σύνορα Κοσσυφοπεδίου-Σκοπίων

(Τρίτη  06/03/2001, 19:15 GMT)

Ανησυχία για την κατάσταση στην ΠΓΔΜ
Διεθνής ανησυχία για την  κατάσταση στη πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, μετά τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών απο Αλβανόφωνους αντάρτες στα σύνορα της χώρας με το Κοσυφοπέδιο.
Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο πρόεδρος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας  Μπόρις Τραίκοφσκι δήλωσε ότι η χώρα του έχει τις δυνάμεις να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις, πρόσθεσε, όμως, ότι είναι καλοδεχούμενη κάθε βοήθεια από την διεθνή κοινότητα. Στο μεταξύ, έκτακτη συνάντηση στη Βιέννη συγκαλεί ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη - ο Ο. Α. Σ. Ε. - για να συζητήσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή.

Διαβεβαιώσεις του Γ. Παπανδρέου για την εδαφική ακεραιότητα της ΠΓΔΜ.
Στα Σκοπια βρισκεται απο το μεσημέρι  ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου . Στη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό   Λιούτσο Γκεοργκίεβσκι, ο κύριος Παπανδρέου δήλωσε οτι μετέφερε γραπτό μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού για την  υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας και του απαραβίαστου των συνόρων της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, και πρόσθεσε οτι προς την κατεύθυνση αυτή η Ελλάδα αναλαμβάνει διπλωματικές πρωτοβουλίες. Τέλος ο Έλληνας Υπουργός των Εξωτερικών δήλωσε οτι είχε διαβεβαιώσεις απο το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ οτι θα πάρουν μέτρα  για την προστασία των συνόρων της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Τουλάχιστον 40 νεκροί απο έκρηξη στην Κίνα.
Πληροφορίες απο την Κίνα αναφέρουν οτι τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 30 τραυματίστηκαν απο έκρηξη σε σχολείο της επαρχίας Τζιανξί. Σύμφωνα με το Κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, ανάμεσα στους νεκρούς είναι και εκπαιδευτικοί.  Δεν υπάρχουν ακόμα περισσότερες πληρόφορίες και τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν γίνει γνωστά.
 

Ισραήλ: Ο Σαρόν παρουσίασε στο Κοινοβούλιο τα κυβερνητικά πλάνα του
Ο νεοεκλεγείς Πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν παρουσίασε σήμερα στο Κοινοβούλιο τα σχέδιά του για την κυβέρνηση συνεργασίας της οποίας θα ηγείται και η οποία αναμένεται να λάβει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο. Αύριο αναμένεται να ορκιστεί και επίσημα ο κ. Σαρόν ως νέος Πρωθυπουργός του Ισραήλ. Στο μεταξύ, η παραστρατιωτική Παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας της Κυριακής στην πόλη Νετάνια. Από την επίθεση, εκτός από τον δράστη, βρήκαν τον θάνατο 3 Ισραηλινοί και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι άνθρωποι. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε στο BBC ότι η επίθεση αποτελεί αντίποινα για την επιθετικότητα των Παλαιστινίων, όπως είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι αναμένονται και άλλες επιθέσεις.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Ιντερνετ
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν απάντησε σήμερα σε ερωτήσεις απλών ανθρώπων από όλον τον κόσμο μέσω του Ιντερνετ. Το εγχείρημα οργανώθηκε από τον δικτυακό τόπο του BBC, το BBC News Online, και από δύο Ρωσικούς δικτυακούς τόπους. Χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα με ερωτήσεις προς τον Πρόεδρο της Ρωσίας εστάλησαν και επιτροπή τριών δημοσιογράφων ομαδοποίησε και επέλεξε τις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν στον κ. Πούτιν.

Δηλώσεις Παπαντωνίου στο Λονδίνο
Την βεβαιότητά του ότι η συνεργασία Ελλάδας και Βρετανίας στον τομέα αξιολόγησης των δημοσίων δαπανών και της φορολογίας θα αποβεί ευεργετική για τους Ελληνες πολίτες, και ιδιαίτερα για τους ασφαλισμένους και τους καταθέτες, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας Γιάννος Παπαντωνίου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στην πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της επίσκεψής του στη Βρετανική πρωτεύουσα και των επαφών του με τον ομόλογό του της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν.

Πόρισμα ειδικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το απεμπλουτισμένο ουράνιο
Επιτροπή ειδικών που είχε συστήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να ερευνήσει τις καταγγελίες ότι το απεμπλουτισμένο ουράνιο δημιουργεί προβλήματα στην αναθρώπινη υγεία απεφάνθη ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η έκθεση στη ραδιενέργεια από το απεμπλουτισμένο ουράνιο μπορεί να προκαλέσει βλάβες στον άνθρωπο. Οι ειδικοί, πάντως, δεν απέκλεισαν την πιθανότητα η τοξικότητα του απεμπλουτισμένου ουρανίου να έχει παρενέργειες για τον άνθρωπο, είπαν, όμως, ότι δεν έχουν αποδείξεις για κάτι τέτοιο.

Συλλήψεις μελών της ΕΤΑ στην Ισπανία
H αστυνομία στην βόρεια Ισπανία προχώρησε στη σύλληψη στην διάρκεια της νύχτας τουλάχιστον 15 νεαρών μελών της αυτονομιστικής ομάδας των Βάσκων ΕΤΑ.

Σύγχυση για τα μνημεία στο Αφγανιστάν
Στο Αφγανιστάν εκπρόσωπος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που είχε συνομιλίες με το καθεστώς των Ταλεμπάν, δήλωσε ότι υπάρχουν λίγες ελπίδες για να αποτραπεί η καταστροφή χιλιάδων μη Ισλαμικών θρησκευτικών μνημείων τα οποία οι Ταλεμπάν έχουν δηλώσει ότι θα καταστρέψουν. Πάντως, ακόμα είναι συγκεχυμένες οι πληροφορίες για το αν έχει αρχίσει η καταστροφή των ιστορικών αυτών μνημείων.

Ερευνα για την σύγκρουση Αμερικανικού υποβρυχίου με Ιαπωνικό πλοίο
Νέες διαστάσεις στην υπόθεση της σύγκρουσης Αμερικανικού υποβρυχίου με πλοίο από την Ιαπωνία τον περασμένο μήνα δίνει η μαρτυρία, που κατατέθηκε στην έρευνα που συνεχίζεται για το θέμα, σύμφωνα με την οποία οι λόγοι για την σύγκρουση ήταν ότι ο εξοπλισμός του υποβρυχίου είχε υποστεί βλάβη και ότι υπήρχαν πολίτες μέσα στο υποβρύχιο. Εννιά άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο πλοίο είχαν βρει τότε τον θάνανο σε ένα περιστατικό που είχε προκαλέσει την οργή σε όλη την Ιαπωνία.

Δύο νεκροί από επίθεση μαθητή σε Αμερικανικό σχολείο
Στην κατάσχεση 7 όπλων προχώρησαν οι Αμερικανικές αρχές από το σπίτι του αγοριού που χθες άρχισε να πυροβολεί εναντίον των συμμαθητών του σε σχολείο της Καλιφόρνια. O 15χρονος νεαρός, του οποίου το όνομα δεν έχει δωθεί στην δημοσιότητα και συνελλήφθη μετά από το περιστατικό αυτό, κατηγορείται ότι σκότωσε 2 συμμαθητές του και τραυμάτισε άλλους 13. Η αστυνομία λέει ότι πυροβόλησε - χαμογελώντας, μάλιστα - συνολικά πάνω από 30 φορές.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.