Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Μία κάτοικος του Μπούτζ της Ινδίας που επέζησε
Μία κάτοικος του Μπούτζ της Ινδίας που επέζησε

(28/01/2001, 1030 GMT)

Φόβοι γιά 15.000 νεκρούς από τον σεισμό στην Ινδία
Καθώς τα συνεργεία διάσωσης καταφτάνουν στο κρατίδιο Γκουτζράτ της βορειοδυτικής Ινδίας για να βοηθήσουν τις τοπικές αρχές και τις ένοπλες δυνάμεις στο έργο τους, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών από τον προχθεσινό καταστροφικό σεισμό θα υπερβεί τις 15 χιλιάδες, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τις 30 χιλιάδες. Μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια έχουν ανασυρθεί πάνω από 6 χιλιάδες σωροί, δήλωσε πριν λίγο στους ανταποκριτές ο υποδιοικητής της αστυνομίας του Γκουτζράτ. Στην πόλη Μπούτζ, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, χιλιάδες κάτοικοι πέρασαν δεύτερη νύχτα στην ύπαιθρο, καθώς οι περισσότερες κατοικίες έχουν ισοπεδωθεί, ενώ από το πρωί της Παρασκευής, που πρωτοχτύπησε ο Εγκέλαδος, έχουν σημειωθεί περίπου 260 μετασεισμικές δονήσεις. Ομάδες διάσωσης από την Ρωσία, τη Βρετανία, την Ελβετία και την Τουρκία χρησιμοποιούν ανιχνευτικά σκυλιά και ειδικό εξοπλισμό για την ανεύρεση επιζώντων.

Πρόοδος χωρίς συμφωνία στο Μεσανατολικό
Το τέλος των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων Ισραηλινών και Παλαιστινίων στην Τάμπα της Αιγύπτου, δεν σημαδεύτηκε από την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας για το Μεσανατολικό. Αλλά στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε, αναφέρεται ότι αποκαταστάθηκε η εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών και ότι σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στα προς επίλυση θέματα.

27 νεκροί στο Ζανζιμπάρ
Τουλάχιστον 27 άτομα βρήκαν τον θανατο σε δύο ημέρες συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών της αντιπολίτευσης στο Ζανζιμπάρ της Τανζανίας. Οι διαδηλωτές απαιτούν επανάληψη των περσυνών εκλογών τα αποτελέσματα των οποίων αμφισβητούν.

5 νεκροί σε συγκρούσεις Μουσουλμάνων στο Πακιστάν
Πέντε Σάννι μουσουλμάνοι σκοτώθηκαν σε ενέδρα εναντίον λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν στο Καράτσι. Οι αστυνομικές αρχες του Πακιστάν πιστεύουν ότι οι δράστες ανήκουν σε άλλη μουσουλμανική οργάνωση. Τις τελευταίες δέκα ημέρες σκοτώθηκαν δύο Σιίτες μουσουλμάνοι, ένας εκ των οποίων ήταν κληρικός.

Ο Μπίλ Γκέητς κατά του AIDS
Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της εταιρείας λογισμικού Μάϊκροσοφτ, Μπίλ Γκέητς, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας, προσκάλεσε το διεθνή επιχειρηματικό κόσμο να ακολουθήσει το παράδειγμα του, δωρίζοντας χρήματα στον αγώνα κατά της θανατηφόρου ασθένειας του AIDS. Ο αμερικανός μεγιστάνας υποσχέθηκε ότι θα χρηματοδοτήσει με  100 εκατομμύρια δολάρια -σχεδόν 400 δισεκατομμύρια δραχμές τετραετές πρόγραμμα για την ανάπτυξη σειράς εμβολίων και την κλινική δοκιμή τους. Ο κ. Γκέητς χαρακτήρισε ως "απίστευτη αποτυχία" της διεθνούς κοινότητας, το γεγονός ότι δεν έχει παρασκευασθεί εμβόλιο για το AIDS εδώ και 20 χρόνια.

Ψυχρολουσία για τους διαδηλωτές στο Νταβός
Παραμένουμε στο ελβετικό θέρετρο του Νταβός, όπου χθες οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει την περιοχή εξαιτίας φόβων για επανάληψη των περυσινών επεισοδίων, χρησιμοποίησαν αντλίες νερού για να διαλύσουν συγκένττρωση 200 αντικαπιταλιστών διαδηλωτών που είχαν καταφέρει να φτάσουν έξω από τη σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Επέστρεψε στο Περού ο πρώην πρόεδρος Αλαν Γκαρσία
Ο πρώην πρόεδρος του Περού Αλαν Γκαρσία, μίλησε σε συγκέντρωση χιλιάδων οπαδών του στην πρωτεύουσα Λίμα, μετά την επιστροφή του χθες στη χώρα από την Κολομβία, όπου είχε εξοριστεί για οκτώ χρόνια. Ο κ. Γκαρσία, που σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου, είπε επευφημούμενος από το συγκεντρωμένο πλήθος ότι επέστρεψε για να δώσει ελπίδα και προοπτική ανάπτυξης στους Περουβιανούς.

Βγήκε από το νοσοκομείο ο Ακγούστο Πινοσέτ
Στη Χιλή, ο πρώην δικτάτορας της χώρας, στρατηγός Αγκούστο Πινοσέτ, βγήκε από το νοσοκομείο μετά από διήμερη νοσηλεία του εξαιτίας ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους του νοσοκομείου τα αποτελέσματα του εγκεφαλικού δεν πρόκειται να είναι μόνιμα. Υπενθυμίζουμε ότι δυό ημέρες πριν από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, ο στρατηγός Πινοσέτ είχε ανακριθεί για πρώτη φορά από το δικαστή Χουάν Γκουζμάν, σχετικά με τις κατηγορίες απαγωγών και δολοφονιών πολιτικών του αντιπάλων, που εκκρεμούν εις βάρος του.

Εληξε αναίμακτα η απόπειρα αεροπειρατίας αεροσκάφους της Gulf Air
Με τη σύλληψη ενός Ιρακινού έληξε αναίμακτα η απόπειρα αεροπειρατίας αεροσκάφους της Gulf Air  που εκτελούσε πτήση από το Χόνγκ-Κόνγκ προς το Αμπου Ντάμπι.  Σε ανακοινωσή της η Gulf Air λέει ότι δύο μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να ακινητοποιήσουν τον αεροπειρατή, που ήταν οπλισμένος με μαχαίρι. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα της αεροπειρατίας.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.