Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Τα σωστικά συνεργεία ανασύρουν έναν άνδρα από ερείπια κτιρίου στην Αχμενταμπάντ
Τα σωστικά συνεργεία ανασύρουν έναν άνδρα από ερείπια κτιρίου στην Αχμενταμπάντ

(26/01/2001, 1600GMT)

Πάνω από 1000 νεκροί στην Ινδία από  σεισμό
Η ινδική κυβέρνηση λέει ότι πάνω από 1000 άνθρωποι είναι δυνατόν να έχουν χάσει τη ζωή τους στον σεισμό μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε σήμερα το πρωί την δυτική Ινδία και τμήμα του Πακιστάν.Τα περισσότερα θύματα προέρχονται  από την πόλη Αχμενταμπάντ, της ινδικής πολιτείας Γκουτζαράτ. Πολλλά κτίρια έχουν καταρρεύσει και πιστεύεται ότι εκατοντάδες άνθρωποι ίσως είναι παγιδευμένοι στα ερείπια. Οι σωστικές επιχειρήσεις έχουν αρχίσει αλλά υπάρχουν φόβοι ότι πρόκειται να προκληθούν κι άλλες καταστροφές τις επόμενες ώρες, από τις μετασεισμικές δονήσεις. Ο σεισμός, που έγινε αισθητός μέχρι το Νεπάλ, ήταν ο ισχυρότερος που έχει πλήξει την Ινδία τα τελευταία 50 χρονια.

Ο Οτσαλάν απειλέι με επανάληψη του ένοπλου αγώνα
Ο φυλακισμένος κούρδος αυτονομιστής ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν προειδοποίησε την Άγκυρα ότι το κόμμα του, το ΠΚΚ, μπορεί να ξαναρχίσει τον ένοπλο αγώνα, αν η Τουρκία εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων του. Η δήλωση Οτσαλάν που εστάλη με φαξ στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρεται κατά τα φαινόμενα στις προσπάθειες της Τουρκίας να συνάψει συμμαχίες με κουρδικές οργανώσεις στο βόρειο Ιράκ εναντίον των δυνάμεων του ΠΚΚ που βρίσκονται στην περιοχή.

Συμφωνία Τουρκίας - Ισραήλ για εξαγωγή νερού
Η Τουρκία υπέγραψε προσύμφωνο  για την εξαγωγή νερού στο Ισραήλ. Σε δήλωση της Υπηρεσίας Υδάτων αναφέρεται ότι ορισμένες λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν μέσα στους ερχόμενους μήνες. Η συμφωνία προβλέπει την παροχή εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού από τις εκβολές του ποταμού Μαναβγκάτ στις νότιες ακτές της και την μεταφορά του με πλοίο στο Ισραήλ, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας. Η Tουρκία έχει ξοδέψει εκατομμύρια δολλάρια για την κατασκεύη εργοστασίου άντλησης και καθαρισμού και ελπίζει να αποκτήσει κι άλλους πελάτες στην περιοχή.

Ο Πούτιν προειδοποιεί τη Δύση
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν επανέλαβε την πλήρη αντίθεσή του στην διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και στα σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών να αναπτύξουν ένα σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας. Μιλώντας στο Υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα, ο κ. Πούτιν είπε ότι η πολιτική της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ είναι λανθασμένη και απολύτως απαράδεκτη για τη Ρωσία.

Παγκόσμιος ο κίνδυνος από τις "τρελλές αγελάδες" λέει ο ΟΗΕ
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε τις χώρες που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λάβουν μέτρα για να αποτρέψουν την εξάπλωση της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών -της γνωστής νόσου των τρελλών αγελάδων. Ο Οργανισμός, σε δήλωση του, αναφέρει ότι η αρώστια μπορεί να εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο και ότι οι χώρες θα πρέπει να λάβουν μέτρα για να προστατεύσουν τα κοπάδια τους και να εγγυηθούν την ασφάλεια των προϊόντων κρέατος.

Το Μεξικό επιδιώκει αύξηση των εμπορικών συναλλαγών με την Ευρώπη
Ο πρόεδρος του Μεξικού Βινσέντε Φοξ είπε ότι ελπίζει να αυξήσει τους εμπορικούς δεσμούς με την Ευρωπαϊκή Ενωση προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες αρνητικές για τη χώρα του συνέπειες από την επιβράδυνση της οικονομίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Μεξικό είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ουάσιγκτον και μπορεί να είναι από τις πρώτες χώρες που θα επηρεαστούν από την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Στο νοσοκομείο ο Πινοσέτ
Πληροφορίες από τη Χιλή αναφέρουν ότι ο πρώην δικτάτορας της χώρας Αγκούστο Πινοσέτ εισήχθη σε νοσοκομείο με πονοκεφάλους. Την περασμένη Τρίτη, ο ογδονταπεντάχρονος στρατηγός είχε ανακριθεί για πρώτη φορά σχετικά με τις 200 και πλέον υποθέσεις παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τις οποίες κατηγορείται.

Ορκίστηκε νέος πρόεδρος στο Κογκό
Ορκίστηκε ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας του Κογκό, πρώην Ζαΐρ, Τζόζεφ Καμπιλά. Διαδέχεται τον πρόσφατα δολοφονηθέντα πατέρα του, Λοράν Καμπιλά, αλλά οι ανταποκριτές λένε πως παραμένει άγνωστο πόση υποστήριξη συγκεντρώνει.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.