Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Πρωτοφανή τα μέτρα ασφαλείας στο Νταβός
Πρωτοφανή τα μέτρα ασφαλείας στο Νταβός

(25/01/2001, 21:30 GMT)

Αρχισε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για να αποφευχθούν αντικαπιταλιστικές διαδηλώσεις άρχισαν στο Νταβός της Ελβετίας οι εργασίες του ετήσιου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Οι περίπου 1.000 εκπρόσωποι χωρών συζητούν την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Την ίδια στιγμή χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται στην πόλη Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας διοργανώνοντας μια εναλλακτική συνάντηση κατά της παγκοσμιοποίησης.

Αλαν Γκρίνσπαν: Μεγάλη επιβράδυνση της Αμερικανικής οικονομίας
Ο πρόεδρος της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας Αλαν Γκρίνσπαν, μιλώντας στην Επιτροπή προϋπολογισμού της Αμερικανικής Γερουσίας στην Ουάσιγκτον, είπε ότι η ανάπτυξη της Αμερικανικής οικονομίας έχει επιβραδυνθεί δραματικά και βρίσκεται πλέον σχεδόν στο μηδέν. Ο κ. Γκρίνσπαν είπε ακόμα ότι θα είναι δυνατόν για την Αμερικανική κυβέρνηση να μειώσει τους φόρους και να συνεχίσει την εξόφληση του δημοσίου χρέους. Παλαιότερα ο κ. Γκρίνσπαν ήταν αντίθετος με την πολιτική μείωσης των φόρων που είχε εξαγγείλει ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο νεότερος.

Απογοήτευση της ντελ Πόντε για τις επαφές στο Βελιγράδι
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στο Βελιγράδι, η εισαγγελέας του Ειδικού Διεθνούς Δικαστηρίου για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία Κάρλα ντελ Πόντε εξέφρασε την απογοήτευσή της για τις εκεί επαφές της. Υπήρξε ιδιαίτερα επικριτική για τον Γιουγκοσλάβο πρόεδρο Βόισλαβ Κοστούνιτσα λέγοντας ότι ήταν αδύνατον να έχει διάλογο μαζί του. Αλλά είπε ότι οι συνομιλίες με την νέα ηγεσία της Σερβίας ήταν πιο θετικές. Η κ. ντελ Πόντε είπε ότι δεν θα σταματήσει τις προσπάθειες για την προσαγωγή στη Χάγη των υπόπτων για εγκλήματα πολέμου.

Μεγάλες απεργίες στη Γαλλία
Χάος προκλήθηκε σε αρκετές πόλεις της Γαλλίας από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων που διαμαρτύρονται για τα σχέδια της κυβέρνησης να αυξήσει το όριο συνταξιοδότησης από τα 60 στα 65 χρόνια. Η ομοσπονδία των εργοδοτών που έχει προτείνει τις μεταρρυθμίσεις αυτές λέει ότι το ισχύον σύστημα απειλείται με κατάρρευση καθώς αυξάνεται συνεχώς το ποσοστό των Γάλλων που είναι πάνω από 60 ετών.

Επανέναρξη των συνομιλιών για το Μεσανατολικό
Ξανάρχισαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στην Αίγυπτο. Ομως, λίγο μετά από την επανέναρξη των συνομιλιών υπήρξαν πληροφορίες ότι ένας Ισραηλινός σκοτώθηκε από Παλαιστινίους κοντά στην Ιερουσαλήμ. Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ είπε ότι πιστεύει ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί ειρηνευτική συμφωνία με τους Παλαιστινίους πριν από τις εκλογές στο Ισραήλ τον ερχόμενο μήνα.

Ερευνες για την επίθεση στο Ντιαρμπακίρ
Ο υπουργός εσωτερικών της Τουρκίας Σααντετίν Ταντάν βρίσκεται στο Ντιαρμπακίρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας για να επιβλέψει  προσωπικά τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της ένοπλης επίθεσης που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του  αστυνομικού διοικητή της επαρχίας και 5 μελών των σωμάτων ασφαλείας. Καμία οργάνωση δεν έχει μέχρι στιγμής αναλάβει την ευθύνη γιά την επίθεση, αλλά ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ είπε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για την ισλαμική οργάνωση "Τουρκική Χεζμπολά".

Εμφάνιση νέας ένοπλης Αλβανικής οργάνωσης στα Σκόπια
Με επιστολή του προς τα μέσα ενημέρωσης της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας ο πρωτοεμφανιζόμενος Αλβανικός Εθνικοαπελευθερωτικός Στρατός αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα σε αστυνομικό τμήμα της χώρας. Απο την επίθεση αυτή ένας αστυνομικός σκοτώθηκε, ενώ 2 άλλοι τραματίσθηκαν.

Φιλιππίνες: Προβλήματα για τη νέα πρόεδρο
Στις Φιλιππίνες ο υπουργός Αμυνας Ορλάντο Μερκάδο υπέβαλε την παραίτησή του στην νέα πρόεδρο της χώρας Γκλόρια Αρόγιο μόλις λίγες ημέρες μετά από την ανάληψη των καθηκόντων της. Η κ. Αρόγιο δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Μερκάδο, ο οποίος είπε στο ΒΒC ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας και πρώην Αρχηγό του Στρατού στρατηγό Λισάνδρο Αμπαδία, τον οποίο καταγγγέλει για διαφθορά.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.