Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Το ζεύγος Μπούς στις εκδηλώσεις μετά την ορκωμοσία
Το ζεύγος Μπούς στις εκδηλώσεις μετά την ορκωμοσία



(21/01/2001, 0630 GMT)

Ο Τζορτζ Μπους επίσημα ο 43ος Αμερικανός πρόεδρος
Ο Τζορτζ Μπους, από προχθες είναι και επίσημα ο 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ . Η ορκωμοσία του έγινε στο Καπιτώλιο και είχε όλη την επισημότητα που η Αμερικανική παράδοση επιτάσσει. Στην ομιλία που πραγματοποίησε ο κ.Μπους μετά από την ορκωμοσία κάλεσε τους Αμερικανούς να είναι πολίτες και όχι θεατές υπογραμμίζοντας ότι έχουν τόσο σημαντικό ρόλο να παίξουν όσο και η κυβέρνηση. Ακολούθησε παρέλαση στους δρόμους της Ουάσινγκτον  και σειρά εκδηλώσεων που κράτησαν μέχρι το βράδυ. O κ. Μπους έκανε λόγο και για ενότητα σε μια προσπάθεια να γεφυρώσει τις διαφορές μετά την επώδυνη εκλογική διαδικασία. Xιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την διαφωνία τους με τον τρόπο με τον οποίο εξελέγη.

Συνεχίζονται οι νέες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων
Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί εκπρόσωποι συνεχίζουν σε λίγη ώρα τις επαφές τους στην Αιγυπτιακή πόλη Τάμπα, σε μιά ακόμη προσπάθεια να λυθεί το αδιέξοδο στην ειρηνευτική διαδικασία γιά τη Μέση Ανατολή. Η ελπίδα, και γιά τις δύο πλευρές, είναι ότι θα επιτευχθεί κάποια πρόοδος πριν τις ισραηλινές εκλογές που θα γίνουν τον ερχόμενο μήνα, αν και αμφιβολίες εκφράζονται, ακόμα και από στόματα επισήμων, γιά το κατά πόσον κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Εξαπλώνεται η πετρελαιοκηλίδα στον Ειρηνικό
Μεγάλης έκτασης πετρελαιοκηλίδα απειλεί την οικολογική ισορροπία στα τροπικά νησιά Γκαλαπάγος του ειρηνικού ωκεανού. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις περισσότερα από 600 χιλιάδες λίτρα καυσίμων διέρρευσαν από τάνκερ που προσάραξε την Τρίτη κοντά στο κεντρικό νησί του Σαν Κριστομπάλ και μέχρι τώρα δεν έχει γίνει εφικτός ο περιορισμός της εξάπλωσης της πετρελαιοκηλίδας.

Επιστημονική σύνοδος για το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου
Σύμφωνα με τα στοιχεία που εκτέθηκαν στη διακυβερνητική σύνοδο για τις κλιματικές αλλαγές που έγινε στη Σαγκάη, δεν υπάρχει πια καμιά αμφιβολία ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι η βασικότερη αιτία του φαινόμενου του θερμοκηπίου. Οι κορυφαίοι επιστήμονες που συγκεντρώθηκαν στην κινεζική πόλη επεσήμαναν ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και άλλων αερίων ευθύνονται για το ότι τα τρία από τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν τα πιο θερμά στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Το κόστος των τρελών αγελάδων μετρούν στη Γερμανία
Σύμφωνα με επίσημη έρευνα που δημοσιεύθηκε στη Γερμανία, η Ασθένεια των τρελλών Αγελάδων πρόκειται να στοιχίσει στην κυβέρνηση, τους καταναλωτές και κάποιες εταιρείες το λιγότερο 765 εκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό θα καλύψει τον προγραμματισμένο σφαγιασμό 400 χιλιάδων ζώων, ελέγχους σε άλλα και την καταστροφή απαγορευμένων τροφών. Μέρος του κόστους θα καλύψει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εταιρείες παραγωγής κρέατος.

Δικάζεται ο Ρολάν Ντυμά
Στη Γαλλία αρχίζει σήμερα η δίκη του τέως Υπουργού εξωτερικού Ρολάν Ντυμά και της ερωμένης του Κριστίν Ντεβιέρ Ζονκουρ. Ο κύριος Ντυμά κατηγορείται ότι βοήθησε την συγκατηγορούμενή του να προσληφθεί στην κρατική εταιρεία πετρελαίου, την Ελφ, και να υπεξαιρέσει περισσότερα από εξήντα εκατομμύρια φράγκα.

Έκκληση για ενότητα στις Φιλιππίνες
Η νέα πρόεδρος των Φιλιππίνων Γκλόρια Αρρόγιο ανέλαβε και επισήμως τα καθήκοντά της κάνοντας έκκληση για εθνική ενότητα. Ο πρώην πρόεδρος Εστράντα, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί το Σάββατο έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα Μανίλα, πρόκειται τώρα να δικαστεί με την κατηγορία της διαφθοράς.

Την Τρίτη η κηδεία του Καμπίλα στο Κονγκό
Η σωρός του δολοφονηθέντος  προέδρου του Κονγκό, Λορέν Καμπίλα, εκτίθεται σε λαικό προσκύνημα στη γενέτειρα του Λουμπουμπάσι στην επαρχία Κατάνγκα, στα νοτιοανατολικά της χώρας. Η κηδεία θα γίνει την Τρίτη στην πρωτεύουσα Κινσάσα. Οι πρόεδροι της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε, της Αγκόλας Χοσέ Εντουάρντο Ντος Σάντος και της Ναμίμπιας Σάμ Νουγιόμα συναντήθηκαν εχθές εκτάκτως στην Λουάντα. Μετά τη συνάντηση και οι τρείς ηγέτες υπογράμμισαν  ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την κυβνέρνηση του Κονγκό.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.