Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Οι Αρμένιοι λένε ότι χιλιάδες ήταν τα θύματα της γενοκτονίας
Οι Αρμένιοι λένε ότι χιλιάδες ήταν τα θύματα της γενοκτονίας

(18/01/2001, 15:00 GMT)

Ενταση στις σχέσεις Γαλλίας-Τουρκίας
Η Τουρκία ανεκάλεσε τον πρεσβευτή της στο Παρίσι για διαβουλεύσεις μετά την έγκριση του νομοσχεδίου απο την Γαλλική Κάτω Βουλή που αναγνωρίζει την γενοκτονία των Αρμενίων το 1915. Ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι διμερείς σχέσεις δέχθηκαν σοβαρό πλήγμα, προσθέτοντας ότι η Γαλλική βουλή υπέπεσε σε τραγικό ιστορικό λάθος. Ο ανταποκριτής του BBC από την Αγκυρα μεταδίδει ότι η Τουρκική κυβέρνηση είναι εξοργισμένη με το νομοσχέδιο και μελετάει αντίποινα κατά τη Γαλλίας.

Και ραδιενεργό πλουτώνιο ίσως περιείχαν οι βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου
Η Γερμανία και η Ελβετία έδωσαν εντολή για έρευνα σχετικά με την ύπαρξη εξαιρετικά ραδιενεργού πλουτωνίου στις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου που χρησιμοποίησε το ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο. Ο υπουργός Αμυνας της Γερμανίας Ρούντολφ Σάρπινγκ κάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη στο Βερολίνο για να του εκφράσει τις ανησυχίες της κυβέρνησης της Γερμανίας για το θέμα. Η Αμερικανική πρεσβεία στο Βερολίνο γνωστοποίησε απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη του Αμερικανού στρατιωτικού γιατρού, Συνταγματάρχη Ερικ Ντάξον, ο οποίος παραδέχεται ότι στα βλήματα που χρησιμοποιήθηκαν στην περιοχή υπήρχαν ίχνη πλουτωνίου και άλλων ραδιενεργών ουσιών. Στο μεταξύ, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων στα δείγματα απεμπλουτισμένου ουρανίου που συγκεντρώθηκαν στο Κοσσυφοπέδιο, βρέθηκαν και μικρές ποσότητες ανακυκλωμένου ουρανίου.

Γιούροπολ: Εξαρση του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα
Έξαρση του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα διαπιστώνεται σε απόρρητη έκθεση της ευρωπαϊκής αστυνομικής υπηρεσίας, της Γιούροπολ. Μετά από εκτεταμένες έρευνες σε όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Γιούροπολ, σε ό, τι αφορά στην Ελλάδα τονίζει ότι σε άνοδο βρίσκονται η παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και μεταναστών, οι κλοπές αυτοκινήτων και τα οικονομικά εγκλήματα όπως το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Εκτακτη ανάγκη στην Καλιφόρνια
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί στην Αμερικανική Πολιτεία της Καλιφόρνια, καθώς στα βόρεια της Πολιτείας έχει επιβληθεί μπλακ-άουτ σε ορισμένες περιοχές και ήδη υπάρχει συνδρομή από τον Καναδά ώστε να αποφευχθεί πτώση όλου του συστήματος ηλεκτροδότησης της περιοχής.

Συνελλήφθη στενός συνεργάτης του Γιέλτσιν στην Νέα Υόρκη
Η Ρωσία διαμαρτυρήθηκε έντονα στις Ηνωμένες Πολιτείες για την σύλληψη ενός στενού συνεργάτη του πρώην προέδρου της χώρας Μπόρις Γιέλτσιν. Ο Πάβελ Μπορόντιν, είναι ανώτατος Ρώσος αξιωματούχος και συνελλήφθη με την άφιξη του στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης με την κατηγορία του "ξεπλύματος βρώμικου χρήματος".

Εκρήξεις στο αεροδρόμιο του Αμστερνταμ
Δύο διαδοχικές εκρήξεις συντάραξαν το αεροδρόμιο Σίπολ του Αμστερνταμ. Η μία έκρηξη έγινε σε εστιατόριο ενώ η άλλη έξω απο τουαλέτες στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου. Η Ολλανδική αστυνομία εκκένωσε προσωρινά το αεροδρόμιο, ενώ εκπρόσωπος της δήλωσε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες. Δεν έχει γίνει μέχρι αυτή τη στιγμή γνωστό τι προκάλεσε τις εκρήξεις.

Αμερικανική εμμονή στο νέο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εμμένουν στην ανάπτυξη του νέου αμφιλεγόμενου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, που έχει γίνει γνωστό ως "ο γιος του πολέμου των άστρων". Ο στρατηγός Κόλιν Πάουελ, που θα αναλάβει υπουργός Εξωτερικών στη κυβέρνηση του νέου Αμερικανού προέδρου Τζωρτζ Μπους του νεότερου, εμφανίστηκε χθες αδιάλλακτος υποσχόμενος να προχωρήσει στην ανάπτυξη του συστήματος αυτού το συντομότερο δυνατό.

Αφρικανοί ηγέτες συζητούν την κατάσταση στο Κονγκό
Σην πρωτεύουσα του Καμερούν την Γιαούντε αρχίζει σήμερα η Γαλλο-αφρικανική συνάντηση κορυφής με κύριο θέμα το μέλλον της Δημοκρατίας του Κονγκό. Πληροφορίες από την πρωτεύουσα του Κονγκό αναφέρουν ότι αναμένεται επίσημη ανακοίνωση για την τύχη του προέδρου Λοράν Καμπίλα ο οποίος πυροβολήθηκε απο ανώτατους αξιωματικούς στο προεδρικό μέγαρο την Τρίτη.

Απαγόρευση του κυνηγιού της αλεπούς στην Βρετανία
Στην Βρετανία η Βουλή των Κοινοτήτων αποφάσισε να απαγορευτεί το κυνήγι της αλεπούς - μια παράδοση αιώνων στην Αγγλία και στην Ουαλία. Υποστηρικτές του κυνηγιού της αλεπούς - ανάμεσα στους οποίους είναι και μέλη της βασιλικής οικογένειας - υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση συνιστά παραβίαση των ατομικών ελευθεριών. Την απόφαση τώρα πρέπει να επικυρώσει η Βουλή των Λόρδων πριν να γίνει νόμος.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.